- Facultés
- Facultatea de Științe ale Educatiei, Științe Sociale şi Psihologie
- Departamentul Psihologie și Științe ale Comunicării si Asistență socială
- Programe de licență DPSCAS
- Asistenta Sociala
Domeniul de licenta Stiintele comunicarii (Jurnalism)
ADMITERE 2016 Jurnalism
Perioada desfasurarii admiterii:
08-31 iulie: prima sesiune
01-16 septembrie: a doua sesiune
Actele necesare inscrierii la concursul de admitere:
- dosar tip mapa (pus la dispozitia candidatilor de facultate in valoarea taxei de inscriere la concurs)
- fisa de inscriere (pusa la dispozitia candidatilor de catre facultate)
- 2 fotografii tip buletin
- Diploma de bacalaureat in original sau diploma echivalenta acesteia (se excepteaza absolventii promotiei 2016 care pot prezenta adeverinta inlocuitoare daca are consemnata si media de bacalaureat)
Observatie: candidatii care anterior s-au inscris, cu acte originale, la alte domenii de studii in afara facultatii, vor prezenta: copie legalizata a diplomei de bacalaureat (sau a adeverintei inlocuitoare); adeverinta din care sa rezulte ca actul in original a fost depus la alta facultate; copie a legitimatiei de concurs de la institutia unde s-a inscris anterior
- Foaia matricola pentru anii de liceu (original sau copie legalizata)
- Adeverinta din care sa rezulte calitatea de student (pentru studentii care urmeaza o a doua specializare)
- Certificat de nastere (copie legalizata)
- Aviz medical eliberat de medicul de familie
- Chitanta pentru achitarea taxei de inscriere, in valoare de 100 ron
- Acte doveditoare pentru scutirea de taxa de inscriere (daca este cazul)
Numar de locuri scoase la concurs (iulie 2016): Jurnalism: 40 locuri, dintre care 22 fara taxa
OBSERVATIE: Taxa de studiu este 2.700 ron
Conditii de admitere la Jurnalism: 50% media la examenul de bacalaureat si 50% nota obtinuta la disciplina Limba si literatura romana la proba scrisa la examenul de bacalaureat
Ocupatii disponibile pentru absolventii de Jurnalism: redactor in presa scrisa/radio/tv; secretar de redactie; responsabil relatii publice; Web designer; fotoreporter; editor stiri/programe radio/TV; tehnoredactor; producator radio/TV; realizator emisiuni etc.
***
Domeniul de licență Științele comunicării, specializarea Jurnalism, din cadrul Universității din Pitești a luat ființă prin H.G. 1215/12.07.2000. Absolvenții secției Jurnalism a Facultății de Științe Socio-Umane au demonstrat că sunt bine integrați pe piața muncii datorită legăturilor strânse dintre facultate și mass-media locale, precum și cu instituțiile de cultură și artă din Argeș și din țară.
Planul de învățământ este structurat pe o durată a studiilor de trei ani, conform Procesului de la Bologna, și este acordat cerințelor Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS).
Printre cursurile de bază predate la această secție a Facultății de Științe Socio-Umane se regăsesc: Tehnici de redactare a textului jurnalistic, Producția emisiunii radio, Producție de televiziune, Genurile presei, Tehnici de redactare, Tehnici de comunicare, Jurnalism online, Relații publice, Publicitate, Fotojurnalism, Paginarea ziarului, Managementul instituțiilor de presă/publicitate/PR, Strategii conversaționale în limbile engleză/franceză ș.a.
Jurnalismul are în dotare laboratoare pentru Multimedia (Internet, Radio, TV) și Laborator Foto. Laboratoarele sunt dotate cu reportofoane, camere de filmat, camere foto, calculatoare, masă de montaj, aparatură foto etc. La toate cele mai sus menționate se adaugă și un laborator de Presă Scrisă unde este elaborată și concepută, de către studenți, revista Juventus.
În fiecare an, studenții acestei specializări se implică în numeroase evenimente promovate și de presă: Sesiunea de Comunicări Științifice „Cercetarea științifică studențească în mileniul III”; expoziție concurs de fotografie; întalniri și dezbateri ale studenților cu ziariști din presa locală și centrală; concursul de scriitură „Săptamâna Știrii”; stagii de practica în instituții media locale; seminarul organizat cu ocazia Zilei Libertății Presei (3 mai), unde studenții dezbat problemele actuale ale breslei, împreună cu jurnaliști locali; expoziție de presă dedicată zilei de 3 mai; editarea lunară a revistei Juventus.
Jurnalismul este prima specializare din cadrul Facultății de Știinte Socio-Umane care a trimis studenți în centre universitare europene prin programul Erasmus-Socrates, actualmente prin programul Erasmus+. Studenții care au beneficiat de aceste burse lucrează acum în importante centre naționale și locale.
Specializarea Științele comunicării - Jurnalism este prima specializare de profil înființată în Pitești, în anul 2000, fiind recunoscută pe plan național și internațional drept un spațiu al formării profesionale la cele mai înalte standarde.
Specializarea Științele comunicării - Jurnalism este acreditată de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) și oferă posibilitatea formării profesionale pentru mass-media (radio, televiziune, presa scrisă, presa de agenție, jurnalism online) și pentru relații publice și publicitate.
Toate diplomele eliberate de Facultatea de Științe Socio-Umane sunt recunoscute oficial; majoritatea absolvenților se integrează profesional in instituțiile mass-media din România, naționale sau locale (posturi de radio si televiziune, publice și particulare, publicații print și online, agenții de știri etc.), agenții de publicitate, departamente de PR, departamente de comunicare.
Oferta educațională este variată și modernă. Studenții noștri pot studia discipline precum: Tehnici de redactare a textului jurnalistic, Producția emisiunii radio, Producție de televiziune, Genurile presei, Tehnici de redactare, Tehnici de comunicare, Jurnalism online, Relații publice, Publicitate, Fotojurnalism, Paginarea ziarului, Managementul instituțiilor de presă/publicitate/PR, Strategii conversaționale în limbile engleză/franceză ș.a.
Noi punem accent pe activitatea individuală a studenților în laboratoarele noastre, la seminarii de lucru în Radio, TV, Internet, foto, multimedia. Pe parcursul semestrelor, dar și în timpul verii studenții au posibilitatea să lucreze voluntar sau part-time în redacțiile publicațiilor locale argeșene, în radio sau televiziune, cu sprijinul și la recomandarea cadrelor didactice.
Profesorii facultății încurajează spiritul întreprinzător, inițiativele de dezvoltare personală, comunicativitatea și capacitatea de lucru în echipă a studenților, calități necesare viitorilor angajați pe o piață a muncii asaltată de cerere și cu resurse deschise doar celor cu abilități și competențe reale.
PARTENERIAT ÎNTRE UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI, S.C. CARIERĂ FEROVIARĂ și S.C. CLUB FEROVIAR
Biblioteca Digitală a Universității din Pitești Bibliografii în format digital – un nou serviciu online oferit utilizatorilor - Ghid de acces -
Informare privind Analiza de piață COM/DG RTD împreuna cu Banca Europeana de Investiții
A început procesul de selecție a grupului țintă (GT3) în cadrul proiectului ”Universitatea 4.0 – universitate deschisă și conectată pentru creșterea rezilienței instituționale”, Cod p