- Consiliul de Administratie
- Rector
- Centrul de Management al Proiectelor
- Proiecte in parteneriat
Forumul global NEA privind știința, tehnologia și politica nucleară - Atelier specific de țară: Alinierea nevoilor de educație superioară și forță de muncă în România
Publicat la 06.10.2023
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București și Agenția pentru Energie Nucleară (NEA), cu sprijinul SN Nuclearelectrica SA, își unesc eforturile pentru a alinia nevoile de educație superioară și forța de muncă din România.
În perioada 10-11 octombrie 2023, la Pitești, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București și Agenția pentru Energie Nucleară (NEA) își vor uni eforturile pentru a alinia nevoile de educație superioară și forța de muncă din România în cadrul workshop-ului specific de țară – Forumul Global NEA privind Educația, Știința, Tehnologia și Politica Nucleară.
Evenimentul va fi sponsorizat de Nuclearelectrica (https://www.nuclearelectrica.ro/)
Workshop - Forumul Global NEA privind Educația, Știința, Tehnologia și Politica Nucleară
Publicat la 13.11.2023
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București și Agenția pentru Energie Nucleară (NEA), cu sprijinul SN Nuclearelectrica SA, își unesc eforturile pentru a alinia nevoile de educație superioară și forța de muncă din România.
În perioada 10-11 octombrie 2023, la Pitești, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București și Agenția pentru Energie Nucleară (NEA) și-au unit eforturile pentru a alinia nevoile de educație superioară și forța de muncă din România în cadrul workshop-ului specific de țară – Forumul Global NEA privind Educația, Știința, Tehnologia și Politica Nucleară.
Evenimentul s-a desfășurat în prezența Ministrului Energiei, Sebastian Burduja, Directorului General NEA, William D. Magwood, IV, Șef NEA Știință și Educație Nucleară, Tatiana Ivanova, Lisa Marshall Universitatea de Stat din Carolina de Nord (NCSU), alături de experți naționali și internaționali din mediul academic și industrie.
Obiectivul principal al Forumului Global pentru Educația Nucleară, conjugat cu misiunea pe termen lung a Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București vizează dezvoltarea educației în domeniul nuclear, încurajând astfel noua misiune educațională a României, de a crește o nouă generație de specialiști în domeniul nuclear.
„Îmi este foarte clar că Romania are multe de realizat în domeniul nuclear, însă, în Romania, și cred că în toată lumea există aceeasi preocupare, de unde vin specialiștii care vor activa în domeniul nuclear? Scopul acestui forum este acela de a aduce împreună universități din întreaga lume pentru a realiza educația nucleară.”, a spus William D. Magwood, IV- Directorul General al Agenției pentru Energie Nucleară din Europa.
„La Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București suntem într-un proces continuu de avansare a curriculei, metodelor, laboratoarelor și instrumentelor pentru a pregăti capacitățile viitoarei forțe de muncă la cele mai înalte și moderne standarde. În acest context, suntem mândri că am instalat deja primul Centru de Explorare Energetică (E2 Center) din Europa. Dacă guvernul, mediul academic și industria se reunesc, așa cum au făcut-o în zilele noastre, vom putea dezvolta o platformă educațională avansată și programe de învățământ. Progresul tehnologic necesită excelență educațională. Mulțumesc oficialilor guvernamentali și reprezentanților industriei pentru impulsul și sprijinul acordat în plasarea României pe harta internațională a specialiștilor de top în domeniul nuclear” – Mihnea Costoiu, Rector, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București (UNSTPB).
„Workshop-ul derulat pe parcursul celor două zile reprezintă un efort comun și o oportunitate uimitoare de a cuantifica nevoile, de a evalua provocările și preocupările și de a valorifica contribuția profesioniștilor și sprijinul guvernamental pentru a promova educația nucleară în România. Industria nucleară românească are performanțe și specialiști remarcabili recunoscute la nivel internațional, iar planurile și strategiile sunt de creștere a capacității nucleare prin adăugarea la rețea atât a reactoarelor modulare de mare capacitate, cât și a celor mici, acest deceniu necesitând eforturi suplimentare pentru educarea și formarea noii generații de specialiști în domeniul nuclear.
Acesta este un demers deja început de SN Nuclearelectrica SA în România, prin urmare, în calitate de reprezentant al mediului academic, susținerea strategiei operatorului va fi de mare folos României în viitor” – Dumitru Chirlesan, Prorector, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București (UNSTPB) ) – Centrul Universitar Piteşti.
Cu o industrie nucleară în creștere până în anul 2030, determinată de investițiile estimate de 12 miliarde EUR ale Nuclearelectrica în noi capacități nucleare și o cerere mare de specialiști, workshop-ul se concentrează pe rolul mediului academic în dezvoltarea forței de muncă pentru a permite avansarea sectorului energiei nucleare în România.
Proiectele de investiții ale Nuclearelectrica precum Reabilitarea Unității 1 CNE Cernavodă, Unitățile CNE 3&4 Cernavodă, Proiectul Reactor Modular Mic, precum și alte investiții la fel de importante – Instalația de Îndepărtare a Tritiului, Proiectul Izotopilor Medicali etc, cuplat cu dezvoltarea lanțului de aprovizionare, vor conduce la peste 20.000 de locuri de muncă până la începutul anilor 2030. În acest context, strategiile de a acorda prioritate îmbunătățirii educației universitare dedicate sunt fundamentale pentru creșterea industriei și dezvoltarea forței de muncă.
Agenda evenimentului poate fi accesată aici.
Sursă: https://upitmedia.ro/
Evenimentul a fost fost sponsorizat de Nuclearelectrica (https://www.nuclearelectrica.ro/)
Mai multe informații despre Societatea Națională Nuclearelectrica S.A. (SNN) puteți afla accesând linkul către pagina oficială:
https://www.nuclearelectrica.ro/despre-noi/misiune/
Congresul Matematicienilor Români - 30 iunie - 5 iulie 2023, Pitești
Publicat la 15.06.2023
Ceremonia de deschidere a congresului este programata vineri 30 iunie 2023, la ora 15:00. În cursul ei se va decerna "Premiul Nicolae Dinculeanu", oferit de Secția de Științe Matematice a Academiei Române o dată la patru ani, unui tânăr matematician (sub 40 de ani) cu realizări remarcabile. La deschidere va fi prezent profesorul Jan Philip Solovej (Univ. Copenhaga, Danemarca), președinte al European Mathematical Society. Domnul Consilier Prezidențial Sergiu Nistor va transmite un cuvânt de salut din partea Administrației Prezidențiale. Societatea de Ştiinţe Matematice din România (SSMR) va decerna la congres "Premiul SSMR", unui tânăr matematician (sub 35 de ani). Congresul are șase conferințe satelit: cinci în țară și una în Republica Moldova. Menționăm "Conferința Națională de Problemistică și Didactica Matematicii", care se va desfășura vineri 30 iunie, la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Pitești
Evenimentul a fost fost sponsorizat de Nuclearelectrica (https://www.nuclearelectrica.ro/)
Mai multe informații despre Societatea Națională Nuclearelectrica S.A. (SNN) puteți afla accesând linkul către pagina oficială:
PARTENERIAT ÎNTRE UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI, S.C. CARIERĂ FEROVIARĂ și S.C. CLUB FEROVIAR
PARTENERIAT ÎNTRE UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI, S.C. CARIERĂ FEROVIARĂ și S.C. CLUB FEROVIAR
Biblioteca Digitală a Universității din Pitești Bibliografii în format digital – un nou serviciu online oferit utilizatorilor - Ghid de acces -
Ghid de acces la Biblioteca Digitală a Universității din Pitești Bibliografii în format digital – un nou serviciu online oferit utilizatorilor
UEFISCDI - Chestionar studenți
Informații studiul european EUROSTUDENT VIII În perioada următoare – martie-mai 2023 –, România va participa, prin Ministerul Educației, pentru a șasea oar...
CARTA_UNSTPB - Consultare publică
Consultare publică CARTA UNSTPB Având în vedere prevederile Legii Învățământului Superior și în spiritul transparenței decizionale și asumării responsabi...
Informare privind Analiza de piață COM/DG RTD împreuna cu Banca Europeana de Investiții
Informare privind Analiza de piață COM/DG RTD împreuna cu Banca Europeana de Investiții
Taxe de școlarizare indexate – Centrul Universitar Pitești
Taxe de școlarizare indexate Taxele se pot plăti și cu cardul
A început procesul de selecție a grupului țintă (GT3) în cadrul proiectului ”Universitatea 4.0 – universitate deschisă și conectată pentru creșterea rezilienței instituționale”, Cod p
A început procesul de selecție a grupului țintă (GT3) în cadrul proiectului ”Universitatea 4.0 – universitate deschisă și conectată pentru creșterea rezilienței inst...