Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

Programul de studii de master Kinetoterapia la persoanele cu dizabilități (MKPD)

 

În cadrul programului de studii de master Kinetoterapia la persoanele cu dizabilități studenţii vor fi pregătiţi conform planurilor de învăţământ pe credite transferabile, pe o durată de 2 ani pentru cursurile de zi. Această specializare îşi propune să continue pregătirea absolvenţilor de Kinetoterapie, studii de lungă durată. Obiectivul principal este reprezentat de promovarea unei abordări interdisciplinare a stării de sănătate (din punct de vedere fizic, psihic şi social) şi a reabilitării persoanelor cu dizabilităţi. Prin parcurgerea acestui program de studii de master studenţii vor fi capabili să planifice, să dezvolte, să implementeze şi să evalueze programe de promovare a sănătăţii şi de reabilitare la persoanele cu dizabilităţi.

Dincolo de considerentele sociale şi legale, valorile noastre morale şi religioase ne determină să promovăm la nivel social-comunitar o atitudine de sprijin a persoanelor cu dizabilităţi, atitudine ce trebuie să reprezinte expresia consideraţiei faţă de aceste persoane pe care dependenţa le împinge uneori la limita demnităţii umane. Cu cât sentimentul că persoanele cu dizabilităţi sunt o povară este mai intens trăit, cu atât disponibilitatea comunităţii de a le ajuta scade. De aceea, viziunea social-umanitară accentuează ideea de câştig, de asistenţă comunitară a persoanelor cu dizabilităţi ca expresie a capacităţii comunităţii de a fi umană şi valoroasă.

Prezentul demers se înscrie în acest context social-umanitar, iar în urma lui studenţii vor dobândi noi cunoştinţe teoretice şi practice în ceea ce priveşte multitudinea aspectelor care privesc persoanele cu dizabilităţi: fiziologice, epidemiologice, fizio-patologice, anatomo-patologice etc. De asemenea, studenţii se vor familiariza cu problemele specifice persoanelor cu dizabilităţi: noţiuni de profilaxie, adoptarea unui stil activ de viaţă indiferent de vârstă, reabilitarea fizică, cognitivă şi psiho-socială, particularităţile dependenţei la diferite vârste etc.

Absolvenţii vor cunoaşte modalităţile de promovare a modului de viaţă sănătos, clarificându-se noţiunile de sănătate-boală, având o viziune psihosomatică asupra omului şi asupra factorilor de risc privind sănătatea. De asemenea, ei vor cunoaşte aspectele recuperatorii prin metode kinetice a persoanelor cu dizabilităţi, prin analizarea problemelor specifice de viaţă şi a posibilităţilor practice de intervenţie în vederea reechilibrării psihosociale a acestor persoane.

Specializarea îşi propune, de asemenea, desfăşurarea unei intense activităţi de cercetare ştiinţifică centrată pe probleme medico-sociale de actualitate, urmărind orientarea masteranzilor în direcţiile abordării noilor teorii, instrumente și tehnici redate în literatura de specialitate din domeniul kinetoterapiei. Prin îmbinarea acestor cunoştinţe cu aspecte concrete din practica în instituții de specialitate, se doreşte ca lucrările de dizertaţie elaborate de către masteranzi să reprezinte autentice lucrări de cercetare, care să valorifice într-un mod superior activitatea realizată în cursul semestrelor didactice şi în cursul practicii de specialitate.

Absolvenții programului de studii de master Kinetoterapia la persoanele cu dizabilități care demonstrează preocupare pentru dezvoltarea profesională continuă pot participa în cadrul centrului nostru universitar la cursurile postuniversitare ”Aplicații ale hidrokinetoterapiei în stațiuni balneoclimaterice” și ”Aplicații ale masajului în stațiuni balneoclimaterice”, inițiate în cadrul proiectului Leonardo da Vinci cu titlul „e-Training for Wellness in SPA Services / eTRAWELSPA” LLP-LdV-ToI-2011-RO-022/2011-1-RO1-LEO05-15314, finanțat de Comisia Europeană.

Studenții de la programul de studii de master Kinetoterapia la persoanele cu dizabilități pot beneficia de mobilități Erasmus +, de studiu (SMS) sau de formare profesională – plasament (SMP), având posibilitatea de a opta pentru instituții de învățământ superior sau unități de terapie și reabilitare cu care există semnate acorduri bilaterale de cooperare internațională.

 

Plan de învățământ MKPD 2023-2025 – Anul I

Plan de învățământ MKPD 2022-2024 – Anul al II-lea

 

Fise discipline MKPD

 

Ghid de finalizare a studiilor

 

Pliant de promovare

 

Orar - FSEFI - DAMK

 

Biblioteca UPIT

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.