Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

Evenimentele organizate și desfășurate în cadrul FSEFI

1. Conferința Reconversia profesională a sportivilor de performanță – pilonul educațional” susținută de Gabriela Szabo - eveniment desfășurat în data de 9 iunie 2016. Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității din Pitești a fost gazda dezbaterii cu tema Reconversia profesională a sportivilor de performanță – pilonul educațional”, un poiect internațional care se desfășoară în mai multe țări, demarat sub patronajul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, coordonat de campioana olimpică și mondială la atletism Gabriela Szabo. La eveniment au participat studenți, antrenori și sportivi ai cluburilor CSM, SCM, LPS, CSU Pitești, reprezentanți ai mediului academic, precum și managerii structurilor sportive argeșene.

2. Cursul de perfecționare pentru profesorii şi antrenorii cu specializarea handbal – juniori - eveniment științific organizat de către Universitatea din Pitești, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport în colaborare cu Federația Română de Handbal. S-a organizat în perioada 29 iunie - 02 iulie 2016, la eveniment participând profesorii și antrenorii cu specializare handbal la nivelul juniorilor din întreaga țară. 

3. Conferință Internațională Physical Education, Sport and Health - eveniment științific, desfășurat în perioada 17-18 noiembrie 2016. Conferința Științifică Internațională „Physical Education, Sport and Health” reprezintă un eveniment deosebit de important, cu rezonanță în mediul academic național și internațional. La eveniment participă cadrele didactice din țară și străinătate, din mediul academic și preuniversitar.

4. Simpozionul ştiinţific Tendinţe Actuale în Știinţele Naturii s-a desfăşurat în perioada 21-22 aprilie 2016 în cadrul Facultăţii de Ştiinţe a Universităţii din Piteşti, în colaborare cu  Primăria Municipiului Piteşti, cu Asociaţia Română de Pteridologie şi cu Centrul de Cercetări pentru Protecţia Naturii. În ziua de 21 aprilie au fost prezentate lucrările în plen şi sub formă de poster, iar în ziua de 22 aprilie a fost rezervată vizitării expoziţiei „Simfonia lalelelor”. Alături de cadrele didactice ale Universităţii din Piteşti, la simpozion s-au înscris şi au participat cadre didactice şi cercetători din ţară şi străinătate, din mai multe instituţii de educaţie şi cercetare: Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Piteşti, ICDLF Vidra, Academia de Ştiinţe agricole şi silvice – secţia Horticultură, Universitatea Erciyes, Universitatea Gaziomanpasa, Universitatea Canakkale Onsekiz Mart, Universitatea din Ankara, Staţiunea de Cercetare a resurselor de sol, fertilizare şi apă Ankara, Universitatea Ataturk, USAMV Bucureşti, USAMV Cluj Napoca, SCD Albota, INCDBH Ştefăneşti, Muzeul Judeţean Argeş, USAMV Iaşi, Universitatea Spiru Haret Braşov, Universitatea Al.I. Cuza Iaşi, Institutul de Biologie al Academiei, Bucureşti, Societatea română a horticultorilor, Universitatea Ştefan cel Mare Suceava, instituţii din învăţământul preuniversitar. Numărul lucrărilor înscrise în program a fost de 73, dintre care 27 – prezentări oral. La simpozion s-au înregistrat 9 participanţi din străinătate, care s-au înscris cu 15 lucrări. Lucrările prezentate au putut fi publicate în volumul 5 al revistei Current trends in natural sciences (2016, numele 9 şi 10) (www.natsci.upit.ro).

5.   Ziua păsărilor și a arborilor, din data de 10.05.2016, a fost organizată de DSN cu urmatoarele activități: excursie în natură - Pădurea Trivale; identificarea principalelor specii de arbori din Pădurea Trivale; identificarea speciilor de păsări arboricole din Pădurea Trivale: Tur Ornitologic, ora 12:00), amplasare de cuiburi artificiale. Participanți: studenți ai programului Ecologie și protecția mediului.

6.   Simpozionul anual „Chimie şi dezvoltare”, din data de 13 mai 2016 a fost organizat de Universitatea din Piteşti, Facultatea de Ştiinţe si Societatea de chimie din România - filiala Argeş, circa 80 participanti din Romania (cadre didactice din mediul universitar şi preuniversitar, cercetători, studenţi, elevi); volum lucrări: Buletin ştiinţific, seria chimie şi fizica nr. 1/ 2016.

7.   Workshop Contribuții la dezvoltarea unor metode de devirozare la vița de vie și cartof în scopul încadrării în cerințele UE privind calitatea mediului și a produselor agroalimentare, Pitești, 23 septembrie 2016. Organizator Universitatea din Pitești, Facultatea de Științe, sala S009. Prezentări în plen (5), sesiune de postere şi diseminare rezultate. Participanţi: Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ștefănești Argeș, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr, Brașov.

8.   Conferința Științifică de Cercetare-Dezvoltare cu participare internațională „Cunoașterea pentru dezvoltarea sistemelor de energie regenerabilă”  ediţia a II-a, eveniment organizat de conf. univ. dr. D. Giosanu, lect. univ. dr. C.Marinescu, conf. univ. dr. M.Marian, lect univ. dr. S.Fianu, împreună cu Fundaţia pentru Dezvoltare Bazată pe Cunoaştere (FDBC), Editura Free Mind Publisher, The Journal of Economics and Technologies Knowledge, în mai 2016.

 

Centrul de Proiectări pentru Proiecte de Dezvoltare Durabilă a organizat următoarele evenimente:

 

9.   Innovation Ecosystems for VET [InEcVET] Ref. No.  562126-EPP-1-2015-1-IE-EPPKA3-PI-FORWARD - A treia întâlnire de lucru a Parteneriatului pentru Cunoaştere al Factorilor Interesaţi (Multi-Stakeholders Knowledge Partnership - MSKP), în data de 14.10.2016;

10.            Combat Bullying: A Whole School Program [ComBuS] Ref. no. JUST/2014/RDAP/AG/7698 - Implementarea Toolkitului ComBuS de combatere a bullying-ului in scoli, în perioada octombrie-decembrie 2016;

11.            Making Learning Science FUN [SciFUN] Ref. no. 2015-1-RO01-KA201-015016 - Pilotarea Toolkitului SciFUN pentru profesori de stiinte si a platformei de e-learning, în perioada decembrie 2016-aprilie 2017.

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.