Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

Program Pregătitor de limba română pentru cetățenii străini

Sistemul naÈ›ional de învățământ este deschis - în conformitate cu legislaÈ›ia- de asemenea pentru cetățenii străini. Înscrierea acestora în cadrul sistemului de învățământ românesc este realizată - privitor la activitățile didactice - în baza aceloraÈ™i norme È™i reglementări care sunt valabile pentru cetățenii români - elevi, studenÈ›i, respectiv persoane înscrise pentru studii postuniversitare (metodologie admitere studenÈ›i străiniEN, FR). În acest context sunt luate în considerare atât chestiunile privitoare la conÈ›inut (planuri È™i programe educaÈ›ionale), cât È™i caracterul administrativ ( transferuri, examene etc).

Cursul de limba română ca limbă străină în anul pregătitor se adresează studenÈ›ilor cetățeni străini care doresc să urmeze ulterior cursuri  universitare sau post-universitare (master È™i doctorat)  în România.

PLAN DE ÎNVĂȚĂMÂNT 2022-2023

PLAN DE ÎNVĂȚĂMÂNT 2021-2022

PLAN DE ÎNVĂȚĂMÂNT 2020-2021

PLAN DE ÎNVĂȚĂMÂNT 2019-2020

PLAN DE ÎNVĂȚĂMÂNT 2018-2019

CONDIÈšII DE ADMITERE

Cetățenii non - UE care doresc să studieze în România, trebuie să aplice la Universitatea din PiteÈ™ti, pentru a li se accepta pre-înscrierea. Ulterior acestei preînscrieri, va fi emisă Scrisoarea de Acceptare de către Ministerul EducaÈ›iei. Documentele de aplicare (vezi mai jos), scanate, trebuie să fie expediate pe email (internationalstudents@upit.ro)  către Universitatea din PiteÈ™ti, pentru etapa de preînscriere. Universitatea va evalua dosarul cu documentele de aplicare trimise pe email, È™i va trimite către Ministerul EducaÈ›iei NaÈ›ionale, în atenÈ›ia Departamentului General de RelaÈ›ii InternaÈ›ionale, o scurtă listă cu persoanele care sunt nominalizate să primească Scrisoarea de Acceptare. Odată cu această listă, Universitatea trebuie să trimită o copie a documentelor de aplicare, pentru a putea fi emisă Scrisoarea de Acceptare pentru studiile la care au optat candidaÈ›ii.Departamentului General de RelaÈ›ii InternaÈ›ionale va emite o Scrisoare de Acceptare pe care o va trimite la Universitatea din PiteÈ™ti. Ulterior, după ce aÈ›i fost acceptaÈ›i la studii, documentele originale trebuie depuse personal, atunci când aplicaÈ›i la Universitatea din PiteÈ™ti. Înainte de sosirea în România, studenÈ›ii cetățeni străini trebuie să aibă deja trimise către ambasadele / consulatele româneÈ™ti  din propriile țări, documentele de aplicare menÈ›ionate mai sus. De la ambasadele sau consulatele respective, aceÈ™tia trebuie să obÈ›ină o viză validă pentru studii pentru România (detalii obÈ›inere viză EN, FR). Cetățenii din țările non- UE pot fi înmatriculaÈ›i pentru studii la Universitatea din PiteÈ™ti, fără a susÈ›ine examen de admitere. Admiterea la Universitatea din PiteÈ™ti se realizează pe baza selectării dosarelor de înscriere.

Pentru etapa de pre-înscriere, sunt necesare a fi trimise pe email (internationalstudents@upit.ro )următoarele Documente de aplicare:

1. Formular de cerere - depus în 2 exemplare (vezi pagina admitere aici);

2. a) Copie legalizată după Diploma de Bacalaureat sau un echivalent al acesteia - pentru studiile universitare;

   b) Copie legalizată a Certificatului de Absolvire - pentru aplicantii postuniversitari sau doctoranzi;

3. Foaie matricolă tradusă în română, engleză sau franceză;

4. Copie legalizată a Cetificatului de Naștere;

5. Copie legalizată după pașaport;

6. Adeverință medicală;

7. Dovada spațiului locativ

8. Fotografii tip pașaport (4 bucăți).

Toate documentele mai sus menÈ›ionate trebuie să fie însoÈ›ite de traducerile legalizate într-o limbă internaÈ›ională (după cum este cazul), apoi autentificate de către Ambasada României din È›ara emitentului sau având aplicate Apostila de la Haga (pentru cetățenii UE).

TAXA DE ȘCOLARIZARE

Taxa de È™colarizare pentru cetățenii străini din țările non - UE este de 1980 Euro / an universitar, pentru cursuri de zi (curs intensiv de 25 ore pe săptămână, timp de două semestre).

Taxa de È™colarizare pentru cetățenii străini din țările UE este aceeaÈ™i cu cea a studenÈ›ilor români ( 3400 lei/ an universitar)

Taxa de È™colarizare se va achita în următorul cont bancar:

BANCA: BANCA COMERCIALÄ‚ ROMÂNÄ‚ -PITEȘTI

SWIFT:  RNCB ROBU

IBAN: RO77RNCB0022013617440040 (cont pentru plată taxă)

BENEFICIAR: UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI

CUI: 4122183

BURSE

Cetățenii din străinătate, pot, de asemenea, să fie acceptaÈ›i să studieze în baza burselor acordate de România, unilateral, sau în cadrul acordurilor bilaterale, prin intermediul autorităților competente din țările acestora, sau în baza burselor È™i granturilor oferite de alte state sau de către organizaÈ›iile internaÈ›ionale (detalii obÈ›inere burseEN, FR)

SCOPUL CURSULUI

  • dezvoltarea capacităților de citire, scriere, conversaÈ›ie în limba română;
  • studenÈ›ii cetățeni străini trebuie să ajungă la un nivel mediu ( nivel B2, conform CECR), care să le permită frecventarea cursurilor È™i seminariilor universitare;
  • dezvoltarea abilităților de comunicare în anumite domenii ( discuÈ›ii, argumentarea, negocierea informaÈ›iilor).

INFORMAÈšII CU PRIVIRE LA DOMENIILE ÎN CARE SE OFERÄ‚ LIMBAJE DE SPECIALITATE

  • Limbaj specializat- È™tiinÈ›e biologice È™i biomedicale include cunoÈ™tinÈ›e de biochimie, anatomie È™i medicină generală.

  • Limbaj specializat-È™tiinÈ›e umaniste È™i arte include structuri specifice domeniului È™tiinÈ›e umaniste È™i arte-pictură, sculptură, arhitectură, muzică, literatură, filosofie, istorie.

  •  Limbaj specializat-È™tiinÈ›e inginereÈ™ti include noÈ›iuni de electronică, electromecanică, ingineria mediului, inginerie mecanică, industria construcÈ›iilor de maÈ™ini, ingineria instalaÈ›iilor, elemente de telecomunicaÈ›ie, ingineria materialelor.

  •  Limbaj specializat-È™tiinÈ›e juridice include principii generale ale dreptului, instituÈ›iile statului, sisteme de drept, izvoarele dreptului, drept civil, instituÈ›iile UE, cetățenie, suveranitate

  •  Limbaj specializat-È™tiinÈ›e economice conÈ›ine elemente referitoare la structura È™i organizarea firmelor, finanÈ›e È™i contabilitate, marketing, mediul de afaceri, management, asigurări, etica în afaceri.

  •  Limbaj specializat-psihologie include cunoÈ™tinÈ›e referitoare la metode È™i tehnici de cercetare în psihologie, elemente de psihologie generală, ramuri aplicative psihologiei.

ABSOLVIREA CURSULUI

Examenele de absolvire a studiilor în FSESSP, respectiv pentru specializarea Program pregătitor de limbă română pentru cetăţeni străini se organizează ÅŸi se desfăşoară în conformitate cu prevederile PROCEDURII privind ORGANIZAREA ÅžI DESFÄ‚ÅžURAREA FINALIZÄ‚RII STUDIILOR pentru Programul pregătitor de limbă română pentru cetăţeni străini https://www.upit.ro/_document/23800/procedura_privind_organizarea_si_desfasurarea_finalizarii_studiilor_pentru_programul_pregatitor_de_limba_romana_pentru_cetatenii_straini.pdf

CERTIFICAT DE ABSOLVIRE

Certificatele pentru absolvenÅ£ii de la Programul pregătitor de limbă română pentru cetăţeni străini, care au promovat examenul de absolvire a studiilor, se eliberează în conformitate cu normele în vigoare (detalii admitere EN, FR)

ALTE INFORMAÈšII

Personalul didactic din cadrul Facultății de ȘtiinÈ›e ale EducaÈ›iei, ȘtiinÈ›e Sociale È™i Psihologie responsabil cu activitățile didactice pentru Programul pregătitor delimba română pentru cetățenii străini, implică studenÈ›ii cetățeni străini în activități si evenimente socio - culturale: conferinÈ›e, călătorii, vizite în locuri de interes, pentru a facilita integrarea lingvistică, socială È™i culturală a acestora.

CONTACT

Telefon: + 40 348 453 350

Fax:  + 40 348 453 350

Email: internationalstudents@upit.ro

Facebook: http://www.facebook.com/ForeignStudentsDepartment

Website:  https://www.upit.ro/Fsed

Adresă poÈ™tală: str. Targu din Vale nr. 1, PiteÈ™ti, cod poÈ™tal 11040, jud. ArgeÈ™, România

  • Pliant informativ ( descarca RO, EN, FR )

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.