Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

Domeniul de studii universitare de doctorat Ingineria materialelor funcÅ£ionează încep]nd cu octombrie 2023 în cadrul Școlii Doctorale ȘtiinÈ›a È™i Ingineria Materialelor,  Centrul Universitar BucureÈ™ti.

Detalii sunt disponibile  la: http://sdsim.upb.ro/?page_id=126.

 

Domeniul de studii universitare de doctorat Ingineria materialelor a funcÈ›ionat în Universitatea din PiteÅŸti începând cu anul 2000.

            Misiunea domeniului de studii universitare de doctorat Ingineria materialelor este de a dezvolta activităţi de educaÈ›ie la nivel de doctorat (calificări de nivelul 8 din Cadrul European al Calificărilor - EQF ÅŸi din Cadrul NaÅ£ional al Calificărilor) È™i activităţi de cercetare ÅŸtiinÅ£ifică în domeniul Ingineriei materialelor, cu vizibilitate la nivel naÈ›ional È™i internaÈ›ional, fiind în concordanță cu misiunea Universității din PiteÈ™ti, prezentată în Carta UPIT.

          Desfășurarea activităților în cadrul programelor de studii de doctorat se face cu respectarea prevederilor Regulamentului privind activitățile profesionale ale studiilor universitare de doctorat, Regulamentului privind organizarea È™i desfășurarea studiilor universitare de doctorat în cadrul IOSUD UPIT ÅŸi a Metodologiei privind susÈ›inerea examenelor, proiectelor de cercetare È™i rapoartelor pentru studiile universitare de doctorat în cadrul Universităţii din PiteÈ™ti.

Planul de învăţământ al programului de studii universitare de doctorat Ingineria materialelor cuprinde pregătirea bazată pe studii universitare avansate ÅŸi programul individual de cercetare ÅŸtiinÅ£ifică

            Pregătirea bazată pe studii universitare avansate se realizează în primul an de studiu prin 4 discipline obligatorii comune domeniilor de doctorat din ramura de ÅŸtiinÅ£e inginerie mecanică, mecatronică, inginerie industrială È™i management (FiÈ™e discipline obligatorii).

           Programul individual de cercetare È™tiinÈ›ifică este organizat pe parcursul anilor II ÅŸi III ÅŸi cuprinde minim trei rapoarte de cercetare ÅŸtiinÅ£ifică. 

Cele două componente ale planului de învăţământ sunt detaliate în Anexa la Contractul de studii doctorale - Plan de pregătire prin studii universitare de doctorat, pentru fiecare doctorand în parte. 

Studiile universitare de doctorat se încheie cu elaborarea ÅŸi susÅ£inerea publică a tezei de doctorat, care, pentru doctoratul ÅŸtiinÅ£ific,  trebuie să fie rezultatul activităţii proprii de cercetare ÅŸtiinÅ£ifică a studentului-doctorand ÅŸi să conÅ£ină rezultate originale în domeniul cunoaÅŸterii ÅŸtiinÅ£ificet (Reguli de elaborare si redactare a tezei de doctorat).

 

 

     În domeniul de studii universitare de doctorat Ingineria materialelor sunt afiliaÅ£i:

  • Prof. emerit dr. ing. ABRUDEANU Mărioara (calitate dobândită conform Ordinului Ministrului EducaÈ›iei NaÈ›ionale nr.5203/23.11.2000,
  • Prof.univ.dr.habil. ȘCHIOPU  Adriana-Gabriela  (abilitare conform OMEN nr. 5819/27.12.2017 ), responsabil domeniu.

 

Principalele direcţii de cercetare din domeniul Ingineriei materialelor care concordă cu temele de cercetare propuse de PICDI, sunt:

  • elaborarea È™i caracterizarea nanomaterialelor cu proprietăți speciale,
  • studiul proceselor de coroziune È™i protecÈ›ia anticorozivă;
  • caracterizarea avansată a materialelor;
  • cercetări privind comportarea  materialelor în diferite condiÈ›ii de solicitări mecanice, termice È™i în medii agresive;
  • tratamente aplicate pentru creÈ™terea performanÈ›elor È™i a fiabilității produselor;
  • cercetări privind materialele pentru senzori C.B.R.N;
  • dezvoltarea de materiale noi în concordanță cu nevoile economice È™i strategia naÈ›ională de cercetare-dezvoltare-inovare.

 

Infrastructura de cercetare

Infrastructura de cercetare ÅŸtiinÅ£ifică este formată, în special, din laboratoare care aparÅ£in departamentului de FabricaÅ£ie ÅŸi Management Industrial din cadrul Facultăţii de Mecanică ÅŸi Tehnologie ÅŸi centrelor de cercetare în care-ÅŸi desfăşoară activitatea majoritatea cadrelor didactice implicate în activităţile domeniului de doctorat Ingineria materialelor. 

Unitatea de cercetare Nanomateriale, biomateriale si materiale funcÈ›ionale avansate ,  responsabil prof.univ. habil..dr.Adriana Gabriela ȘCHIOPU, corp I, sala I 134 B1, Facultatea de Mecanică È™i Tehnologie.

CRC&D-Auto este un centru de cercetare de excelenţă (înfiinÅ£at în anul 2016 ca rezultat al finalizării proiectului POSCCE Axa II OperaÅ£iunea 2.2.1-2013-1 etapa nr. 4, ID nr. 1947/cod SMIS - CSNR 48763), în care se defăşoară activităţi de cercetare inter- ÅŸi multi-disciplinare de înaltă competitivitate. Acest centru este condus de un Director aflat în subordinea Prorectorului pentru Cercetare ȘtiinÈ›ifică È™i Informatizare ÅŸi cuprinde 3 cercetători ÅŸtiinÅ£ifici III, 15 asistenÅ£i de cercetare ÅŸtiinÅ£ifică, un inginer (personal propriu), precum ÅŸi cadre didactice universitare afiliate, provenind din 3 departamente din UPIT: Autovehicule ÅŸi Transporturi, FabricaÅ£ie ÅŸi Management Industrial, Electronică, Calculatoare ÅŸi Inginerie Electrică. Infrastructura de cercetare din acest centru este structurată în 12 laboratoare de cercetare.

Centrul de Cercetare Ingineria Automobilului (CCIA) îÅŸi desfăşoară activitatea sub coordonarea Departamentului Autovehicule ÅŸi Transporturi (DAT). CCIA este organizat în conformitate cu Ordinul Ministrului EducaÅ£iei NaÅ£ionale nr. 3373 din 10.03.1998, fiind recunoscut de Consiliul NaÈ›ional al Cercetării ȘtiinÈ›ifice în Învățământul Superior, prin certificatul nr.  62CC-C din 11.05.2001 ca Centru de cercetare tip “C”. În cadrul acestui centru îÅŸi desfăşoară activitatea de cercetare cadre didactice din Facultatea de Mecanică ÅŸi Tehnologie, iar infrastructura de cercetare a acestuia este structurată în 11 laboratoare de cercetare (https://www.upit.ro/ro/academia-reorganizata/facultatea-de-mecanica-si-tehnologie-2/departamentul-autovehicule-i-transporturi2/cercetare-stiintifica-dat/strategia-de-cercetare).

Centrul de cercetare Modelarea si Simularea Proceselor şi Sistemelor (CCMSPS), director prof.univ.dr. Gheorghe ȘERBAN

CCMSPS este organizat în conformitate cu Ordinul Ministrului EducaÈ›iei NaÈ›ionale nr. 3373 din 10.03.1998 ÅŸi este recunoscut de CNCSIS, prin certificatul nr. 73/CC-C/11.05.2001, ca centru de cercetare tip “C” (https://www.upit.ro/ro/academia-reorganizata/facultatea-de-electronica-comunicatii-si-calculatoare-2/cercetarestiintificafecc/centre-de-cercetare-fecc/ccmsps-fecc). În cadrul acestui centru îÅŸi desfăşoară activitatea de cercetare cadre didactice din Facultatea de Electronică, ComunicaÈ›ii ÅŸi Calculatoare, în domeniile Inginerie Electronică, TelecomunicaÈ›ii ÅŸi Tehnologii InformaÈ›ionale (IETTI), respectiv, Calculatoare ÅŸi Tehnologia InformaÈ›iei (CTI).

 

RESPONSABIL DOMENIU

Prof.univ.dr.habil. Adriana-Gabriela ȘCHIOPU  - CV, gabriela.plaiasu@upit.ro, 

UEFISCDI ID (UEF-ID):, U-1700-039F-0879, Scopus Author ID:23490291100,https://www.researchgate.net/profile/Plaiasu-Ag, https://orcid.org/0000-0001-8648-4402

 

CONDUCATORI DE DOCTORAT

Profesor emerit dr.ing. Mărioara ABRUDEANU  - CV , marioara.abrudeanu@upit.ro, abrudeanu@gmail.com

ORCID : 0000-0002-3398-1197

Prof.univ.dr.habil. Adriana-Gabriela ȘCHIOPU - CV, gabriela.plaiasu@upit.ro, UEFISCDI ID (UEF-ID):, U-1700-039F-0879, https://www.researchgate.net/profile/Plaiasu-Ag 

  

ECHIPA DE MENTORAT - profil academic È™i È™tiinÈ›ific

  • Prof.univ.dr.ing.habil. Eduard-LaurenÈ›iu NIÈšU - CV
  • Prof.univ.dr.ing.habil. Ștefan TABACU - CV
  • CS.I. Daniela DIACONU - CV
  • C.S.I..dr.ing. Maria ROTH -CV
  • C.S.I. dr.ing. Vasile RADU - CV
  • C.S.I. dr. ing. Roxana Mioara PITICESCU - CV
  • CS.I. dr.ing. Laura Mădălina CURSARU - CV
  • Conf.univ.dr.fiz. Cătălin DUCU - CV
  • Conf.univ.dr. Ben AMARA_AYED - CV
  • Conf.univ.dr.. Constantin Augustus BÄ‚RBULESCU - CV
  • Conf.univ.dr. ing. Sorin CIUCÄ‚ -CV
  • Conf.univ.dr. Dorin GRECU - CV
  • Conf.univ.dr. Mihai OPROESCU - CV
  • Conf.univ.dr. Vasile-Gabriel IANA -CV
  • Conf.univ..chim. Maria Magdalena DICU - CV
  • C.S. Aurelian Denis NEGREA - CV
  • C.S. Sorin Georgian MOGA - CV
  • ing. Nadia CANTIN - CV 
  • Dr.ing. Claudiu ȘUTAN

 

ADMITERE 2023

REZULTATE ADMITERE 2023

Taxe de ÅŸcolarizare pentru programele universitare de doctorat valabile în anul universitar 2023 – 2024

 ÎNMATRICULAREA CANDIDAÅ¢ILOR

CandidaÈ›ii declaraÈ›i admiÈ™i vor depune fizic la comisiile de admitere următoarele documente într-un dosar tip mapă, pe care se va scrie cu litere de tipar numele È™i prenumele din certificatul de naÈ™tere, cu iniÈ›iala tatălui/mamei, domeniul de doctorat È™i conducătorul de doctorat (din componenÈ›a dosarului de concurs, conform O.U.G. nr 41/2016, se elimină cerinÈ›a de depunere a copiilor legalizate ale documentelor, înlocuindu-le cu certificarea conformității cu originalul, de către persoana/persoanele care are/au atribuÈ›ii desemnate în acest sens):

a)  Cerere de înscriere (Anexa 3-F01-MET-CSUD-01);

b)  Fişă personală de înscriere (Anexa 4- F02-MET-CSUD-01);

c)  Următoarele acte în original sau în copii:

- copie certificatului de naÅŸtere

- copie certificat de căsătorie sau alt act de schimbare a numelui (unde este cazul)

- copie carte de identitate;

- diploma de învățământ superior (licenţă) È™i foaia matricolă/supliment la diplomă (original)

- diploma de master/studii aprofundate și foaia matricolă/supliment la diplomă (original)

e) Curriculum Vitae semnat;

f) Lista de lucrări publicate semnată;

g) DeclaraÈ›ie pe propria răspundere privind neînmatricularea anterioară pe locuri bugetate la studii de doctorat (Anexa 6- F04-MET-CSUD-01);

h) DeclaraÅ£ie de consimţământ (Anexa 8- F04-MET-CSUD-01);

i) ChitanÈ›a privind plata taxei de înmatriculare È™i pentru candidaÈ›ii declaraÈ›i admiÈ™i cu taxă dovada achitării a cel puÈ›in 1/2 din taxa de studiu.

Direcții de cercetare, tematică propusă conducător de doctorat prof.emerit M. ABRUDEANU

DirecÈ›ii de cercetare, tematica propusă conducător doctorat prof.univ.habil. A.G. ȘCHIOPU

Examen de admitere: 14.09.2023, ora 16.00, Corp Central sala C 050 

ADMITERE 2022

REZULTATE ADMITERE 2022, afisat la ora 18.00, 14.09.2022

Înscrierea la doctorat se face, în septembrie, pe platforma: https://www.upit.ro/ro/despre-universitate/admitere-universitatea-din-pitesti/admitere-2022

Taxe de ÅŸcolarizare pentru programele universitare de doctorat valabile în anul universitar 2022 – 2023

Tematica și bibliografia - prof.dr.emerit M. ABRUDEANU

Tematica È™i bibliografia - prof.univ.dr.habil. A.G. ȘCHIOPU 

Examen de admitere: 14.09.2022, ora 14.00, sala I 134.

ADMITERE 2021

Concursul de admitere la studii universitare de doctorat conţine o probă de specialitate, specifică domeniului de studiu - Art. 13(1);

-           Proba specifică pentru concursul de admitere la studiile doctorale corespunzătoare domeniului de doctorat se susÅ£ine în faÅ£a unei comisii - Art. 15(1);

-           Proba de specialitate pentru admiterea la doctorat constă din prezentarea orală a preocupărilor proprii de cercetare ÅŸtiinÅ£ifică, a bibliografiei studiate ÅŸi a unei direcÈ›ii în care ar urma să fie finalizată teza de doctorat. Această prezentare este urmată de o discuÈ›ie clarificatoare cu membrii comisiei de admitere la studiile universitare de doctorat

 

TEMATICA ADMITERE 2019

EXAMEN ADMITERE 12.09.2019, SALA I120, ORA 10.00

 

TEMATICA ADMITERE 2018

Tematica si bibliografia pentru admitere doctorat Ingineria Materialelor cotutela

Tematica si bibliografia pentru admitere doctorat Ingineria Materialelor cu taxa 

 

SituaÈ›ia studenÈ›ilor doctoranzi în domeniul Ingineria materialelor în perioada 2018-2022.

MANIFESTĂRI ȘTIINȚIFICE

Rezultatele activității de cercetare È™tiinÈ›ifică sunt diseminate la conferinÈ›ele internaÈ›ionale:

ECAI   -  International Workshop on Technology and Materials Engineering IWTME' 2021  http://ecai.ro/iwtme%27-2021

IMANEE  - INNOVATIVE MANUFACTURING ENGINEERING & ENERGY INTERNATIONAL CONFERENCE, The 25th edition of IManEE 2021 International Conference https://www.imane.ro/

NUCLEAR  - THE 13th ANNUAL INTERNATIONAL CONFERENCES ON SUSTAINABLE DEVELOPMENT THROUGH NUCLEAR RESEARCH AND EDUCATION https://nuclear.ro/online_registration/register.php

COFRET  -  Colloque Francophone en Energie, Environnement, Economie et Thermodynamique  http://cofret2021.eu/index.php/cofret/2021

 

LINK-uri utile

IOSUD UPITFormulare utile

CCOC UPIT: Centrul de Consiliere ÅŸi Orientare în Carieră al Universităţii din PiteÅŸti

Biblioteca UPIT & Acces la resurse ştiinţifice

ToÅ£i studenÅ£ii doctoranzi au acces la baze de date internaÅ£ionale, UPIT fiind membră a proiectului ANELIS+. Modalitatea de acces a studenÅ£ilor la aceste baze de date este prezentată la adresa: http://cat-biblioteca.upit.ro/bibl/Pagina%20WEB/Site_nou/BazeDate.htm. Accesul poate fi realizat de la un calculator cu IP-ul UPIT (obligatoriu prima oară, pentru crearea contului) sau poate fi mobil.

Bazele de date relevante pentru domeniul de doctorat Ingineria materialelor, la care studenţii doctoranzi au acces, este Springerlink, Science Direct, MathSciNet, Scopus. De asemenea, există acces la baza de date de tip integrator (date scientometrice) Web of Science.

De asemenea, studenÈ›ii doctoranzi au acces la cărÈ›i în format digital prin accesarea Bibliotecii digitale , pe baza cardului de acces la biblioteca UPIT, spaÈ›iului BUP, la adresa http://biblioteca.upit.ro ÅŸi http://tinread.upit.ro/opac.

 

Actualizare 16.10.2023

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.