- Facultăți
- Facultatea de Mecanica si Tehnologie
- Departamentul Fabricație și Management Industrial
- Programe de master DFMI
În vederea realizării misiunii de educaţie, Departamentul de Fabricaţie şi Management Industrial coordonează următoarele programe de studii universitare de masterat:
- Ştiinţa şi Tehnologia Materialelor (STM) - 1,5 ani
- Ingineria şi Managementul Fabricaţiei Produselor (IMFP) - 2 ani
- Managementul Logisticii (ML) - 1,5 ani
Ştiinţa şi Tehnologia Materialelor, pe scurt STM, este o specializare de studii universitare de masterat în domeniul Interdisciplinar (Inginerie industrială - Ingineria autovehiculelor - Chimie), care a fost înfiinţată în Universitatea din Piteşti în anul universitar 1995-1996 prin colaborarea cu universităti și şcoli de inginerie din Franţa: INP Toulouse, INSA Lyon, ENI Tarbes, Universitatea din Metz, Şcoala Centrală din Paris. Din anul universitar 2004-2005 masterul este cu dublă coordonare UPIT - Institut National Polytechnique de Toulouse, oferind astfel posibilitatea obţinerii unei duble diplome, iar universităţilor colaboratoare menţionate anterior li s-a adăugat INP Loraine, Universitatea din Clermont Ferrand și Institutul de Știința Materialelor din Bacelona.
Activităţile didactice se desfăşoară în limba franceză, iar absolvenţii dobândesc competenţe privind caracterizarea şi alegerea materialelor şi tehnologiilor de semifabricare pentru produse utilizate în domeniul industrial și nuclear.
Ingineria şi Managementul Fabricaţiei Produselor, pe scurt IMFP, este o specializare de studii universitare de masterat în domeniul Inginerie industrială, care a fost înfiinţată în Universitatea din Piteşti în anul universitar 2005 - 2006. Începând cu anul universitar 2012 - 2013 masterul este cu colaborare internaţională (Universite de Lorraine - site Metz).
Masterul are ca obiectiv formarea de specialişti în concepţia şi fabricaţia integrată a produselor şi managementul proceselor de fabricaţie. Astfel, se urmăreşte ca absolventul masterului IMFP să fie capabil să modeleze şi să proiecteze reperele produselor, să simuleze fabricaţia acestora, dar şi să asigure managementul fabricaţiei, utilizând software ca: ABAQUS, CATIA etc.
Cunoştinţele, abilităţile şi competenţele dobândite pe parcursul studiilor universitare de master permit absolvenţilor formarea şi perfecţionarea în domeniul fabricaţiei produselor şi posibilitatea de a accesa diverse ocupaţii profesionale pe piaţa forţei de muncă. Astfel, aceştia pot accesa numeroase posturi şi funcţii ca: Inginer proiectant de produse mecanice, de tehnologii integrate de fabricaţie, cercetător în echipamente de proces, Şef departament proiectare produse mecanice, Şef proiect de producţie etc. şi pot continua studiile universitare la nivel de doctorat, în domeniul Inginerie Industrială.
Managementul Logisticii, pe scurt ML, este o specializare de studii universitare de masterat în domeniul Inginerie şi Management, care a fost înfiinţată în Universitatea din Piteşti în anul universitar 2007 - 2008. Este primul master apărut în România în domeniul Logisticii industriale, a luat naştere la iniţiativa AUTOMOBILE DACIA şi este cu colaborare internaţională (Universite de Lorraine - site Metz).
Absolventul specializării ML dobândeşte cunoştinţe solide privind managementul lanţului logistic, competenţe generale în domeniul inginerie şi management (gestiunea producţiei şi a stocurilor, cercetarea proceselor de producţie) şi, în mod special, competenţe de specialitate "logistică industrială" (managementul operaţiilor logistice, implantarea şi simularea fluxurilor logistice, calitatea şi auditul proceselor logistice, mentenanţa echipamentelor logistice, managementul proiectelor logistice).
Astfel, inginerul specialist în logistică îşi găseşte locul în diverse niveluri de conducere ale firmelor industriale, în mod special a celor cuprinse într-un lanţ logistic, în domenii cum sunt: gestiune flux de producţie, programare fabricaţie, cumpărări-vânzări, conducere proiecte, îmbunătăţire procese.
Cunoştinţele, abilităţile şi competenţele absolventului ML îi permit acestuia contiunarea studiilor universitare la nivel de doctorat, în domeniul Inginerie şi Management sau Inginerie Industrială.
PARTENERIAT ÎNTRE UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI, S.C. CARIERĂ FEROVIARĂ și S.C. CLUB FEROVIAR
PARTENERIAT ÎNTRE UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI, S.C. CARIERĂ FEROVIARĂ și S.C. CLUB FEROVIAR
Biblioteca Digitală a Universității din Pitești Bibliografii în format digital – un nou serviciu online oferit utilizatorilor - Ghid de acces -
Ghid de acces la Biblioteca Digitală a Universității din Pitești Bibliografii în format digital – un nou serviciu online oferit utilizatorilor
UEFISCDI - Chestionar studenți
Informații studiul european EUROSTUDENT VIII În perioada următoare – martie-mai 2023 –, România va participa, prin Ministerul Educației, pentru a șasea oar...
CARTA_UNSTPB - Consultare publică
Consultare publică CARTA UNSTPB Având în vedere prevederile Legii Învățământului Superior și în spiritul transparenței decizionale și asumării responsabi...
Informare privind Analiza de piață COM/DG RTD împreuna cu Banca Europeana de Investiții
Informare privind Analiza de piață COM/DG RTD împreuna cu Banca Europeana de Investiții
Taxe de școlarizare indexate – Centrul Universitar Pitești
Taxe de școlarizare indexate Taxele se pot plăti și cu cardul
A început procesul de selecție a grupului țintă (GT3) în cadrul proiectului ”Universitatea 4.0 – universitate deschisă și conectată pentru creșterea rezilienței instituționale”, Cod p
A început procesul de selecție a grupului țintă (GT3) în cadrul proiectului ”Universitatea 4.0 – universitate deschisă și conectată pentru creșterea rezilienței inst...