Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

 



În vederea realizării misiunii de educaÅ£ie, Departamentul de FabricaÅ£ie ÅŸi Management Industrial coordonează următoarele programe de studii universitare de masterat:

  • ÅžtiinÅ£a ÅŸi Tehnologia Materialelor (STM) - 1,5 ani
  • Ingineria ÅŸi Managementul FabricaÅ£iei Produselor (IMFP) - 2 ani
  • Managementul Logisticii (ML) - 1,5 ani

 

 ÅžtiinÅ£a ÅŸi Tehnologia Materialelor, pe scurt STM, este o specializare de studii universitare de masterat în domeniul Interdisciplinar (Inginerie industrială - Ingineria autovehiculelor - Chimie), care a fost înfiinÅ£ată în Universitatea din PiteÅŸti în anul universitar 1995-1996 prin colaborarea cu  universităti È™i ÅŸcoli de inginerie din FranÅ£a: INP Toulouse, INSA Lyon, ENI Tarbes, Universitatea din Metz, Åžcoala Centrală din Paris. Din anul universitar 2004-2005 masterul este cu dublă coordonare UPIT - Institut National Polytechnique de Toulouse, oferind astfel posibilitatea obÅ£inerii unei duble diplome, iar universităţilor colaboratoare menÅ£ionate anterior li s-a adăugat INP Loraine, Universitatea din Clermont Ferrand È™i Institutul de ȘtiinÈ›a Materialelor din Bacelona.

Activităţile didactice se desfăşoară în limba franceză, iar absolvenÅ£ii dobândesc competenÅ£e privind caracterizarea ÅŸi alegerea materialelor ÅŸi tehnologiilor de semifabricare pentru produse utilizate în domeniul industrial È™i nuclear.


 

Ingineria ÅŸi Managementul FabricaÅ£iei Produselor, pe scurt IMFP, este o specializare de studii universitare de masterat în domeniul Inginerie industrială, care a fost înfiinÅ£ată în Universitatea din PiteÅŸti în anul universitar 2005 - 2006. Începând cu anul universitar 2012 - 2013 masterul este cu colaborare internaÅ£ională (Universite de Lorraine - site Metz).

Masterul are ca obiectiv formarea de specialiÅŸti în concepÅ£ia ÅŸi fabricaÅ£ia integrată a produselor ÅŸi managementul proceselor de fabricaÅ£ie.  Astfel, se urmăreÅŸte ca absolventul masterului IMFP să fie capabil să modeleze ÅŸi să proiecteze reperele produselor, să simuleze fabricaÅ£ia acestora, dar ÅŸi să asigure managementul fabricaÅ£iei, utilizând software ca: ABAQUS, CATIA etc.

CunoÅŸtinÅ£ele, abilităţile ÅŸi competenÅ£ele dobândite pe parcursul studiilor universitare de master permit absolvenÅ£ilor formarea ÅŸi perfecÅ£ionarea în domeniul fabricaÅ£iei produselor ÅŸi posibilitatea de a accesa diverse ocupaÅ£ii profesionale pe piaÅ£a forÅ£ei de muncă. Astfel, aceÅŸtia pot accesa numeroase posturi ÅŸi funcÅ£ii ca: Inginer proiectant de produse mecanice, de tehnologii integrate de fabricaÅ£ie, cercetător în echipamente de proces, Åžef departament proiectare produse mecanice, Åžef proiect de producÅ£ie etc. ÅŸi pot continua studiile universitare la nivel de doctorat, în domeniul Inginerie Industrială.


 

Managementul Logisticii, pe scurt ML, este o specializare de studii universitare de masterat în domeniul Inginerie ÅŸi Management, care a fost înfiinÅ£ată în Universitatea din PiteÅŸti în anul universitar 2007 - 2008. Este primul master apărut în România în domeniul Logisticii industriale, a luat naÅŸtere la iniÅ£iativa AUTOMOBILE DACIA ÅŸi este cu colaborare internaÅ£ională (Universite de Lorraine - site Metz).

Absolventul specializării ML dobândeÅŸte cunoÅŸtinÅ£e solide privind managementul lanÅ£ului logistic, competenÅ£e generale în domeniul inginerie ÅŸi management (gestiunea producÅ£iei ÅŸi a stocurilor, cercetarea proceselor de producÅ£ie) ÅŸi, în mod special, competenÅ£e de specialitate "logistică industrială" (managementul operaÅ£iilor logistice, implantarea ÅŸi simularea fluxurilor logistice, calitatea ÅŸi auditul proceselor logistice, mentenanÅ£a echipamentelor logistice, managementul proiectelor logistice).

Astfel, inginerul specialist în logistică îÅŸi găseÅŸte locul în diverse niveluri de conducere ale firmelor industriale, în mod special a celor cuprinse într-un lanÅ£ logistic, în domenii cum sunt: gestiune flux de producÅ£ie, programare fabricaÅ£ie, cumpărări-vânzări, conducere proiecte, îmbunătăţire procese.

CunoÅŸtinÅ£ele, abilităţile ÅŸi competenÅ£ele absolventului ML îi permit acestuia contiunarea studiilor universitare la nivel de doctorat, în domeniul Inginerie ÅŸi Management sau Inginerie Industrială.


 

                                                
 
 
 
Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.