Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

MOBILITÄ‚Å¢I STUDENÅ¢EÅžTI ERASMUS+

 

Mobilitățile sunt clasificate în:

(1) Mobilități de lungă durată care pot fi de studiu, de plasament (practică /internship) sau de studiu și plasament.

(2) Mobilități de scurtă durată care pot fi mixte (Blended Mobility) sau ale doctoranzilor.

 

 Mobilitatea de studiu de lungă durată reprezintă acÈ›iunea care permite studenÈ›ilor să efectueze o perioadă de studii de 2 până la 10 luni într-o instituÈ›ie de învățământ superior dintro È›ară parteneră UE sau non-UE, diferită de instituÈ›ia de origine. În funcÈ›ie de activitatea desfășurată de către student la instituÈ›ia parteneră, mobilitatea se împarte:

a) mobilitate de instruire (participarea la cursuri, seminarii, laboratoare È™i forme de verificare prevăzute în planurile de învățământ ale instituÈ›iei partenere, care au recunoaÈ™tere completă la POLITEHNICA BucureÅŸti);

 b) mobilitate de stagiu pentru elaborarea proiectului de final al ciclului de studiu.

Grantul de mobilitate acordat pentru mobilitățile de studiu de lungă durată este:

a) 674 EURO/lună pentru țările partenere UE. Excepție fac: Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Turcia, pentru care grantul de mobilitate este 606 EURO/lună.

b) 700 EURO/lună pentru țările partenere non-UE, la care se adaugă ajutorul financiar pentru transport acordat pe baza benzii de distanță.  Totodată, cei care se încadrează în categoria „green travel”, pot primi grant adiÈ›ional de subzistență până la 4 zile (în afara perioadei de mobilitate) pentru efectuarea călătoriei dus-întors.

 

Mobilitatea de plasament de lungă durată este acÈ›iunea care permite studenÈ›ilor să efectueze un stagiu de practică (plasament). Durata plasamentului este între 2 ÅŸi 4 luni pentru ciclurile de licență È™i masterat, respectiv între 2 È™i 10 luni pentru ciclul de doctorat. (2) Mobilitatea de plasament de lungă durată se poate desfășură într-o instituÈ›ie dintr-o È›ară parteneră UE: întreprinderi, centre de formare, centre de cercetare, inclusiv instituÈ›ii de învățământ superior sau alte organizaÈ›ii - cu excepÈ›ia organismelor UE, instituÈ›iilor UE organizatoare de programe, ambasadelor /reprezentanÈ›elor diplomatice ale României.

Grantul de mobilitate acordat pentru mobilitățile de plasament de lungă durată este:

 a) 824 EURO/lună pentru țările partenere UE. ExcepÈ›ie fac: Bulgaria, Cehia, CroaÈ›ia, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Turcia, pentru care grantul de mobilitate este de 756 EURO/lună.  

b) studenÈ›ii Erasmus+ participanÈ›i la mobilitatea de lungă durată în țările partenere UE pot beneficia de un grant Erasmus+ pentru transport, sub forma de cost unitar în valoare de 50 EURO, dacă călătoria se încadrează în categoria „green travel”.

c) studenÈ›ii cu “oportunități reduse” (cei care beneficiază de bursă socială sau se califică pentru a beneficia conform Ordinului MEN 3392/2017, Art. 6, paragraful 2), cei de etnie romă sau cei cu statut de refugiat È™i care efectuează o mobilitate de studiu sau de plasament de lungă durată, primesc granturi suplimentare de 250 EURO/lună.

 

Mobilitatea doctoranzilor de scurtă durată este acÈ›iunea care permite doctoranzilor să efectueze o mobilitate cu prezență fizică obligatorie, între minimum 5 zile È™i maxim 30 zile, într-o instituÈ›ie de învățământ superior dintr-o È›ară parteneră UE.

Grantul de mobilitate acordat studenÈ›ilor pentru mobilitățile de scurtă durată este de 79 EURO/zi pentru mobilitățile cu durată de până la 14 zile È™i 56 EURO/zi pentru mobilitățile cu durată între 15 până la 30 zile.

StudenÈ›ii Erasmus+ cu “oportunități reduse” (cei care beneficiază de bursă socială sau se califică pentru a beneficia conform Ordinului MEN 3392/2017, Art. 6, paragraful 2), cei de etnie romă sau cei cu statut de refugiat, participanÈ›i la mobilitatea de scurtă durată pot beneficia de un grant Erasmus+ pentru transport, sub forma de cost unitar, pe baza benzii de distanță calculate între oraÈ™ul de plecare È™i oraÈ™ul unde se desfășoară mobilitatea.

 

Pe parcursul studiilor universitare, un student poate beneficia, pentru fiecare dintre ciclurile de studiu, de maximum 12 luni de mobilitate Erasmus+ de studiu și de plasament.

La mobilitățile Erasmus+ pot participa toÈ›i studenÈ›ii universității, cetățeni români sau cetățeni ai altor țări, având statutul de rezidenÈ›i în România, cu condiÈ›ia să fi acumulat toate punctele de credit aferente activităților din planul de învățământ pentru semestrele anterioare efectuării mobilității.

PrezenÈ›a este obligatorie pentru toate activitățile legate de Concursul de selecÈ›ie desfășurat la facultățile universității (evaluare, participare la interviu etc.). SelecÈ›ia studenÈ›ilor candidaÈ›i pentru o mobilitate Erasmus+ se realizează în ordinea strict descrescătoare a punctajului general, în limita fondurilor, locurilor È™i domeniilor disponibile. Repartizarea pe universități È™i programe/teme de studiu se face în urma unui interviu susÈ›inut în faÈ›a comisiei de selecÈ›ie.

 

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.