Româna         English         Français        

Universitatea din Pitesti

Date de contactBulevardul Republicii, nr. 71, Pitești, 110014, tel/fax (0348) – 453 400

Conducerea Facultății de Științe Economice și Drept

  • Decan: Prof. univ. dr. habil. Pîrvu Daniela - daniela.pirvu@upit.ro
  • Prodecan: Conf. univ. dr. Nenu Carmen - carmen.nenu@upit.ro
  • Prodecan: Conf. univ. dr. Duțu Amalia - pandelica@upit.ro

Prezentarea Facultății de Științe Economice și Drept

Istoricul existenței actualei Facultăți de Stiințe Economice și Drept începe în anul 1996, când, cadrul Facultății de Științe, au fost autorizate să funcționeze programele de studii „Contabilitate și informatică de gestiune” și „Managementul firmei”, cărora, în timp scurt, li s-au adăugat programele „Finanțe și bănci” și „Economia comerțului, turismului și serviciilor". După o primă încercare, neizbutită, de a obține autorizarea programului „Drept”, în anul 1998 a fost   autorizat programul „Administrație publică”. Numărul mare de studenți pe care specializările menționate mai sus l-au atras a permis ca în același an să fie înființată Facultatea de Științe Economice și Administrative.

În anul 2002 a fost autorizat provizoriu programul „Drept”, în cadrul aceleiași facultăți, care și-a modificat însă denumirea în Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative. În anul 2007  s-a produs divizarea Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative  în două facultăţi distincte - Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative.

O bună perioadă de timp cele două facultăți au continuat să se dezvolte, reușind să acrediteze noi programe de studii de licență și de master.

După anul 2008 se observă o scădere a numărului de studenți din universitățile românești, ca și din cele două facultăți ale Universității din Pitești. Pentru a redresa situația și a da un nou impuls dezvoltării, noua conducere a universității, rezultată în urma alegerilor academice din primăvara anului 2016, a adoptat un plan de măsuri, care a inclus și reorganizarea instituției. Acest ultim proces s-a concretizat în reducerea numărului facultăților componente, de la 11 la 6, una din noile facultăți astfel create fiind Facultatea de Științe Economice și Drept, formată prin fuzionarea Facultății de Drept și Științe Administrative cu Facultatea de Științe Economice.

Misiunea Facultății de Științe Economice și Drept  este să formeze și să perfecționeze personal calificat și înalt calificat pentru domeniile economic, juridic și administrație publică și să dezvolte cercetarea științifică în domeniile menționate.

Obiectivul principal al Facultății de Științe Economice și Drept este îmbunătățirea rezultatelor activităților educaționale și de cercetare științifică în scopul creșterii vizibilității și poziției facultății în mediul academic național și internațional.

Obiectivele strategice ale Facultății de Științe Economice și Drept sunt:

  • Perfecționarea și extinderea activităților specifice realizării misiunii didactice a facultății;
  • Dezvoltarea activității de cercetare științifică;
  • Întărirea legăturilor cu mediul socio-economic și creșterea vizibilității facultății;

Creșterea calității activităților și proceselor desfășurate în facultate.

STUDII UNIVERSITARE DE LICENȚĂ STUDII UNIVERSITARE DE MASTER
Administrarea Afacerilor Administrarea Afacerilor în Comerţ, Turism şi Servicii de Ospitalitate
Administrație Publică Administrație publică în contextul integrării europene
Contabilitate şi Informatică de Gestiune Contabilitate Managerială şi Audit Contabil
Drept Management Contabil şi Informatică de Gestiune
Economie şi Afaceri Internaţionale Cariere juridice
Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor Dreptul contenciosului
Finanţe şi Bănci Instituții juridice europene și internaționale
Management Asistența juridică a întreprinderii
Marketing Economie şi Finanţe Europene
  Management financiar-bancar şi în asigurări
  Managementul Strategic al Resurselor Umane
  Management strategic şi dezvoltarea afacerilor – în limba engleză

 

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.