- Facultăți
- Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte
- Admitere FTLIA
- Arhivă Admitere FTLIA
- Admitere 2024
- Admitere - Faze
Faza I – ÎNSCRIERE
- Documentele necesare pentru înscrierea în această sesiune sunt descrise în AnexaIV (detalii plată).
- În Sesiunea I - Admitere anticipată un candidat se poate înscrie la o singură facultate din POLITEHNICA București (facultatea de bază) și va plăti o singură taxă de înscriere, iar în ceea ce privește opțiunile:
- Candidatul alege, în prima fază, disciplinele pentru probele P1 și P2 dintre cele valabile la FTLIA (vezi Anexa II-1.1 pentru concurs pe baza rezultatelor la activitățile școlare (dosar), Anexa II-1.3 pentru concurs cu probe vocaționale și, respectiv, Anexa II-1.4 pentru concurs mixt).
- Odată acestea stabilite, candidatul poate selecta în ordinea preferințelor sale triadele Facultate-Domeniu-Finanțare (FaDoFi) de la FTLIA.
- Pentru A - Admitere anticipată fără concurs, olimpiadele și concursurile luate în considerare depind de specificul facultății la care aceștia se înscriu (vezi Anexa VI).
- Pentru B - Admitere anticipată prin concurs, în ceea ce privește probele de concurs, în Sesiunea I, două dintre acestea (P1 și respectiv P2) se bazează, după caz, fie pe mediile obținute de candidat în timpul liceului, la disciplinele selectate (vezi Anexa II-1.1) dacă acesta s-a înscris la o facultate la care admiterea anticipată este prin concurs pe baza rezultatelor la activitățile școlare (dosar) (c-d), fie pe notele obținute la probele vocaționale din data de 11 mai 2024, la disciplinele selectate (vezi Anexa II-1.3), dacă acesta s-a înscris la o facultate la care admiterea anticipată este prin concurs cu probe vocaționale (c-v). În cazul candidaților care s-au înscris la o facultate cu concurs mixt (c-m), proba P1 se bazează pe mediile obținute de candidat în timpul liceului, iar P2 se bazează pe nota obținută la proba scrisă sau vocațională susținută în data de 11 mai 2024, la disciplina selectată (vezi Anexa II-1.4). În Sesiunea I, proba P3 se bazează pe mediile generale obținute de candidat în clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, precum și pe o serie de activități suplimentare pe care acesta le-a desfășurat în anii de liceu (vezi Anexa III).
Faza II - ADMITERE PRELIMINARĂ (Etapa I)
- Pentru candidații care au participat la Faza I și la Faza II rezultatele intermediare vor fi prezentate în data de 13 mai 2024. Detalii aici.
- Fiecare candidat poate vizualiza rezultatul obținut în contul său din platforma on-line https://admitere.pub.ro.
- Eventualele contestații vor putea fi depuse online la Comisia Centrală de Admitere, în termen de 24 ore de la publicarea rezultatelor prin platforma https://admitere.pub.ro. Detalii aici.
- Rezultatele finale pentru Faza II - Admitere preliminară (Etapa I) – concurs cu probe scrise se vor publica on-line pe data de 15 mai 2024. Detalii aici.
Faza III – ADMITERE ETAPA II - VALIDARE, CONFIRMARE, PARTICIPARE LA GLISARE (OPȚIONAL*), ÎNSCRIERE ÎN ANUL I ȘI ÎNMATRICULARE ADMIȘI ANTICIPAT
- Pentru a fi admis și înmatriculat candidatul trebuie să fi promovat examenul de Bacalaureat, să fi fost declarat pre-admis în Faza II, să aibă dosarul de admitere complet (cu toate documentele solicitate vezi Anexa V), iar datele furnizate la înscriere în Faza I să fie conforme cu documentele originale aduse în Faza III.
- Validarea, confirmarea locului obținut, solicitarea pentru participare la glisare -opțional*-, înscrierea în anul I și ulterior înmatricularea se face la sediul facultăților la care aceștia au fost declarați pre-admiși, zilnic, între orele 08:00-16:00, începând cu ziua de 15 iulie, ora 8:00 și terminând pe 17 iulie, ora 16:00.
- Dacă un candidat care a parcurs cu succes validarea dosarului de admitere și confirmarea locului obținut nu dorește să participe la glisarea internă în etapa II, el rămâne cu locul deja confirmat.
- Dacă însă, suplimentar, candidatul dorește să participe la glisare în conformitate cu opțiunile de la înscriere, atunci marchează pe cererea de înscriere că dorește să participe la glisare și confirmă astfel că este de acord să fie promovat pe un loc superior în ierarhia sa de opțiuni, caz în care va fi înscris la noul domeniu.
- Eventualele locuri rămase vacante ca urmare a neînmatriculării candidaților pre-admiși (în perioada 15 iulie 2024, 08:00 – 17 iulie 2024, 16:00) vor fi disponibilizate pentru glisarea internă (cu candidați deja înmatriculați) din data de 17 iulie 2024 și, ulterior, dacă este cazul, facultățile pot activa etapa suplimentară de completare (18 iulie 2024), cu primii candidați (în ordinea mediilor) care nu au fost pre-admiși, dar îndeplinesc baremul minim de admitere.
- În data de 19 iulie, ora 18:00 vor fi afișate listele cu candidații admiși și înmatriculați în Sesiunea I. Detalii aici.
- Candidații declarați pre-admiși la finalul Fazei II și care nu s-au înmatriculat în Faza III - Admitere - Etapa II vor pierde locul rezervat în Sesiunea I și vor fi eliminați din concurs.
- Pentru ocuparea locurilor vacante după înmatricularea și glisarea internă din Sesiunea I, la latitudinea fiecărei facultăți, în funcție de numărul acestor locuri, de numărul candidaților care nu au fost pre-admiși dar au baremul îndeplinit, precum și de strategia proprie, facultățile pot organiza o etapă de completare admiși (Sesiunea I+). În ziua de 18 iulie, în intervalul 08:00 – 16:00, comisia locală de admitere invită telefonic, în ordinea descrescătoare a mediilor, primii candidați cu barem îndeplinit, în vederea participării la ocuparea parțială sau integrală a acestor locuri. Candidații care acceptă și confirmă prin SMS participarea
,își validează dosarul și se înmatriculează în data de 19 iulie 2024, în intervalul 08:00-12:00. - După finalizarea înmatriculării, eventualele locuri rămase vacante ca urmare a neînmatriculării candidaților admiși în Sesiunea I vor fi disponibilizate pentru suplimentarea locurilor scoase la concurs în Sesiunea II – Admitere.
*Opțional, la latitudinea fiecărui candidat care la sfârșitul Fazei II din sesiunea curentă a fost declarat admis preliminar sau preliminar în așteptare.
PARTENERIAT ÎNTRE UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI, S.C. CARIERĂ FEROVIARĂ și S.C. CLUB FEROVIAR
PARTENERIAT ÎNTRE UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI, S.C. CARIERĂ FEROVIARĂ și S.C. CLUB FEROVIAR
Biblioteca Digitală a Universității din Pitești Bibliografii în format digital – un nou serviciu online oferit utilizatorilor - Ghid de acces -
Ghid de acces la Biblioteca Digitală a Universității din Pitești Bibliografii în format digital – un nou serviciu online oferit utilizatorilor
UEFISCDI - Chestionar studenți
Informații studiul european EUROSTUDENT VIII În perioada următoare – martie-mai 2023 –, România va participa, prin Ministerul Educației, pentru a șasea oar...
CARTA_UNSTPB - Consultare publică
Consultare publică CARTA UNSTPB Având în vedere prevederile Legii Învățământului Superior și în spiritul transparenței decizionale și asumării responsabi...
Informare privind Analiza de piață COM/DG RTD împreuna cu Banca Europeana de Investiții
Informare privind Analiza de piață COM/DG RTD împreuna cu Banca Europeana de Investiții
Taxe de școlarizare indexate – Centrul Universitar Pitești
Taxe de școlarizare indexate Taxele se pot plăti și cu cardul
A început procesul de selecție a grupului țintă (GT3) în cadrul proiectului ”Universitatea 4.0 – universitate deschisă și conectată pentru creșterea rezilienței instituționale”, Cod p
A început procesul de selecție a grupului țintă (GT3) în cadrul proiectului ”Universitatea 4.0 – universitate deschisă și conectată pentru creșterea rezilienței inst...