Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Menu
Româna English Français

În contextul Industriei 4.0, procesul de transformare digitală și de automatizare industrială determină necesitatea formării de specialiști interdisciplinari capabili să proiecteze, implementeze și gestioneze sisteme mecatronice și robotizate. In acest sens, Facultatea de Mecanică și Tehnologie, propune programul de studii „Mecatronica sistemelor de fabricație robotizate”, în sistem dual, pentru a răspunde cerințelor crescânde ale pieței muncii.

Acest program îmbină pregătirea teoretică cu formarea practică în companii de renume, asigurând astfel dezvoltarea competențelor necesare pentru o integrare rapidă a absolvenților în industrie.

Obiectivele programului

Obiectiv general : Formarea de ingineri interdisciplinari capabili să proiecteze, implementeze și optimizeze sisteme complexe de fabricație robotizată, integrate în procesele Industriei 4.0.

Obiective specifice:

- Asigurarea unui set de cunoștințe fundamentale în matematică, fizică, mecanică, electronică, informatică și automatizări, necesare pentru înțelegerea și abordarea complexă a sistemelor de fabricaţie robotizate.

- Dezvoltarea abilităților de proiectare prin utilizarea software-urilor și a tehnologiilor moderne de proiectare pentru a dezvolta și implementa sisteme de fabricaţie robotizate eficiente și inovatoare, potrivite pentru integrarea în aplicații industriale.

- Dezvoltarea abilităților practice pentru diagnosticarea, întreținerea și optimizarea sistemelor de fabricaţie robotizate, astfel încât acestea să funcționeze eficient și să răspundă cerințelor de performanță și siguranță.

- Formarea competențelor necesare pentru a înțelege și aplica principiile de integrare a roboților în liniile de fabricație și în alte sisteme industriale complexe, astfel încât acestea să asigure flexibilitate și productivitate.

- Pregătirea studenților pentru a contribui la cercetarea aplicată și la dezvoltarea de soluții inovatoare în domeniul mecatronicii şi roboticii, stimulând capacitatea lor de a aborda probleme complexe.

Programul este susținut de proiectul „Formare performantă în regiunea Sud-Muntenia prin dezvoltarea rutei complete de învățământ dual la UPIT-CONSID-AG” (https://consid-ag.ro/)  și beneficiază de sprijinul unor parteneri de prestigiu, precum:

  • Automobile Dacia S.A.: Automatizarea și robotizarea proceselor de fabricație.
  • Röchling Automotive: Dezvoltarea și integrarea soluțiilor tehnologice avansate.
  • Subansamble AUTO S.A.: Furnizarea de stagii și sprijin pentru dezvoltarea de proiecte aplicate.
  • ACAROM (Asociația Constructorilor de Automobile din România): Facilitarea integrării absolvenților în rețelele industriale din sectorul automotive.

Aceste parteneriate oferă acces la infrastructuri moderne, tehnologii de ultimă generație și oportunități reale pentru dezvoltarea profesională a studenților.

Rezultate ale invatarii - MSFR

Fise disciplina: Anul IAnul II /Anul III /Anul IV

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola

aprilie 2025

LunMarMieJoiVinSâmDum
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
567891011
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.