- Relații Publice
- Comunicate
- Comunicate 2018
INVITAȚIE
Serbarea Pomului de Crăciun la Universitatea din Pitești
Miercuri, 19 decembrie 2018, începând cu ora 17.00, Moș Crăciun îi așteaptă pe toți copiii angajaților Universității din Pitești să participe la Serbarea Pomului de Crăciun.
Mult-așteptatul eveniment va avea loc în Corpul Central din Strada Târgul din Vale.
Crăciun Fericit!
__________________________________
INVITAȚIE
Concert de Crăciun la Universitatea din Pitești
Catedra de Muzică a Departamentului Limbă, Literatură, Istorie și Arte al Universității din Pitești vă invită marți, 18 decembrie 2018, la ora 18.00, la Concertul de Crăciun ce va avea loc la Centrul de Calcul, Sala CC1.
Concertul va fi susținut de Corul Catedrei de Muzică a UPIT, condus de prof.Gheorghiță STROE, dar care va interpreta piesele din program sub bagheta dirijorilor studenți. Vor participa, totodată, Profesorii Răzvan Dragnea (pian) și Camelia Clavac (canto classic) și studenții Cosmin CICU, Marian ARDELEAN, Ștefania RĂDULESCU, Vera PĂDUREAN, Maria ENESCU, Leonard și Ema CIOBANU.
Intrarea este liberă!
_________________________
Oportunităţi de cooperare economică, socială și culturală
între România și Vietnam - analizate la Universitatea din Pitești
Universitatea din Pitești, în parteneriat cu Ambasada Republicii Vietnam la București organizează o acţiune comună, în scopul promovării dezvoltării relaţiilor economice şi culturale dintre Vietnam şi România.
Seminarul Vietnam-Romania, cooperation, development and investment opportunities va avea loc în data de 17 decembrie, cu începere de la ora 16.00, în Sala de Festivități a Universității din Pitești, Rectorat (Corp Central).
Printre participanţi se vor număra reprezentanţi ai Ambasadei Republicii Vietnam, reprezentanţi ai mediului de afaceri argeşean și ai autorităţilor locale.
___________________________________________
INVITAȚIE
Sesiune de instruire cu tema
Acces electronic la literatura științifică pentru susținerea și promovarea sistemului de cercetare și educație din România
Biblioteca Universității din Pitești (Corp I, etaj II) găzduiește luni, 10 decembrie 2018, începând cu ora 12.00, Sesiunea de instruire cu tema Acces electronic la literatura științifică pentru susținerea și promovarea sistemului de cercetare și educație din România, care va fi susținută de SC E-NFORMATION SRL, reprezentant in România al editurilor ştiinţifice ce produc baze de date pentru realizarea temelor de cercetare-dezvoltare.
Beneficiar al accesului la literatura științifică de cercetare este Asociația Universităților, Institutelor de Cercetare-Dezvoltare și Bibliotecilor Centrale Universitare din România - Anelis Plus.
Universitatea din Pitești a cofinanțat și beneficiază de acces online, în 2018, la următoarele baze de date utilizate în literatura științifică de cercetare:
- Springerlink Journals
- Clarivate Analytics: Web of Science, Journals Citation Reports, Derwent Innovation Index
În cadrul Sesiunii de instruire va fi prezentat conținutul, modul de utilizare și instrumentele oferite de fiecare resursă electronică de documentare.
Cadrele didactice, cercetătorii, doctoranzii, bibliotecarii, masteranzii şi studenţii din Universitatea din Piteşti sunt invitați să participe la această prezentare interactivă.
_____________________
Studenții internaționali ai Universității din Pitești participă la seria de evenimente „Sărbătorile de iarnă, la noi și pe mapamond”
Centrul pentru Relații Internaționale din cadrul Universității din Pitești organizează, în perioada 3-7 Decembrie 2018, seria de evenimente intitulată „Sărbătorile de iarnă, la noi și pe mapamond”, dedicată tradițiilor și obiceiurilor românești și celor internaționale, la care participă și studenții internaționali din cadrul UPIT.
Rectoratul Universității din Pitești găzduiește, la 4-5 decembrie, o expoziție de obiecte tradiționale și artizanale din diferite părți ale lumii. La 6 decembrie, începând cu ora 10.00, în Sala A 109 a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie are loc împodobirea Bradului de Crăciun, iar la 7 decembrie, ora 11.00, în Corpul Academica din Târgul din Vale are loc un eveniment special denumit Diversitate în multi-culturalitate, în care vor fi prezentate diverse tradiții și obiceiuri.
_________________
INVITAȚIE
Simpozion Internațional EV&HEV 2018 - Inovare în Mobilitatea Electrică și Hibridă
Marți, 4 decembrie 2018
Universitatea din Pitești, în colaborare cu Universitatea „Angel Kanchev” din Ruse, Bulgaria organizează marți, 4 decembrie 2018, între orele 9.30-14.30, cea de-a VII-a ediție a Simpozionului Internațional „EV&HEV 2018 – Inovare în Mobilitatea Electrică și Hibridă”.
La conferința și expoziția Simpozionului sunt așteptați să participe specialiști din România și Bulgaria, cu preocupări în domeniul mobilității durabile și a energiilor regenerabile aplicate în domeniul automobilelor.
Expoziția vehiculelor ecologice, organizată cu acest prilej în interiorul clădirii Centrului, va prezenta automobile de serie electrice și hibride, precum și concepte de vehicule electrice realizate în centre de cercetare din România și Bulgaria.
Universitatea din Pitești va expune concepte de vehicule parțial sau total electrificate, precum și o expoziție de postere cu cercetări legate de mobilitatea electrică, realizate în cadrul Școlii Doctorale a Facultății de Mecanică și Tehnologie.
Evenimentul se desfășoară la Centrul de Cercetare Ingineria Automobilului, în Corpul A al Universității din Pitești, Strada Doaga nr.11.
Coordonatori
Conf.dr.ing. Dănuț Gabriel Marinescu, Universitatea din Pitești
Prof.dr.ing. Rosen Ivanov, Universitatea “Angel Kanchev” din Ruse, Bulgaria
_______________________________
Career Hub-UPIT: Magia Meseriilor
Lansarea ofertei educaționale pentru anul 2019-2020
Recrutarea Ambasadorilor UPIT
Universitatea din Pitești, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș organizează miercuri, 5 decembrie 2018, orele 14.00-16.00, în Corpul Central din Târgul din Vale nr.1, Career Hub:Magia Meseriilor, eveniment cu prilejul căruia va fi lansată oficial oferta educațională pentru anul universitar 2019-2020.
La eveniment sunt invitați elevi și cadre didactice din liceele argeșene, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai administrației publice locale, mass media.
Elevii vor afla peste 50 de programe de studii și vor descoperi magia și frumusețea meseriilor în cadrul atelierelor de lucru organizate de Universitatea din Pitești:
Ornamente și cadouri de Crăciun,
Energii regenerabile,
Tot ce trebuie sa știi despre contractul individual de muncă și contractul de voluntariat,
Să vorbim despre stratup-uri și antreprenoriat!
Proiectarea, simularea si fabricația produselor din industria de automobile,
O incursiune în lumea transporturilor. Automobilul: înger și demon,
Interferențe între științele umaniste și instrumentele digitale,
Atelierul de muzică,
Electronică, Telecomunicații și Calculatoare – bazele dezvoltării unei cariere durabile,
Copacul nemuritor al educației - aplicații și jocuri didactice,
Testarea intereselor vocaționale și testarea stimei de sine,
Relatarea stand-up (transmiterea știrilor de televiziune cu prompter),
Vizionare film documentar,
Sănătate și stil de viață,
Să vorbim despre limbaje de programare!
Inovație si creativitate în educație fizică și sport,
Construiește-ți singur aventura, alege cariera potrivită!
Cu prilejul Career Hub: Magia Meseriilor, Universitatea din Pitești lansează, totodată, apelul la candidaturi pentru tinerii care doresc să devină Ambasadori UPIT și să reprezinte Universitatea din Pitești în comunitatea de elevi din județul Argeș, în cadrul unor proiecte complexe de promovare și dezvoltare de imagine.
_________________
26 Noiembrie: Concert Extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri
Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte a Universității din Pitești, în colaborare cu Școala Populară de Arte și Meserii Pitești organizează luni, 26 Noiembrie 2018, un Concert Extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri.
Concertul va avea loc în Sala Mare a Universității din Pitești, începând cu ora 18.00.
Program:
- Corul de studenți al Specializării Muzică (UPIT) (dirijor prof. dr. Gheorghiță Stroe)
- Corurile reunite ale Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului și Departamentului de Teologie (UPIT) (dirijor preot prof. dr. George Neacșu)
- Orchestra Școlii Populare de Arte și Meserii din Pitești.
_________________________________
INVITAȚIE
Ziua Porților Deschise la Departamentul Matematică-Informatică al Universității din Pitești
Departamentul Matematică-Informatică din cadrul Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică a Universității din Pitești organizează sâmbătă, 24 noiembrie 2018, Ziua Porților Deschise, prilej cu care va prezenta oferta educațională și oportunități de colaborare și angajare în companii IT din Pitești și împrejurimi.
Sunt invitați elevi ai claselor a XI-a și a XII-a și profesori din liceele argeșene, pentru consiliere și orientare în carieră.
Vor fi prezenți reprezentanți de la următoarele companii IT partenere:
- OSF Global Services
- Roweb Development
- Lisa Draexlmaier Autopart Romania
- Prodinf Software.
Parteneri ai evenimentului – Inspectoratul Școlar General (ISJ) Argeș și Asociația Programatorilor Pitești.
Ziua Porților Deschise la Departametnul Matematică-Informatică are loc în corpul S al Universității din Pitești, Strada Târgul din Vale nr.1, Sala 109, între orele 10.00-12.00.
_________________________--
INVITAȚIE
Facultatea de Electronică, Comunicații și Calculatoare (FECC)
Expoziție cu realizări proprii din domeniile
electronicii, calculatoarelor, ingineriei electrice și roboticii
Cu prilejul Centenarului României, studenții și cadrele didactice din Facultatea de Electronică, Comunicații și Calculatoare (FECC) a Universității din Pitești organizează, în perioada 23-24 Noiembrie, în laboratoarele FECC din corpul T, campusul Târgu din Vale al UPIT, o expoziție cu realizări proprii din domeniile electronicii, calculatoarelor, ingineriei electrice și roboticii
Expoziția este organizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș.
Programul de vizitare:
- vineri 23 Noiembrie 2018 între orele 11 – 15;
- sâmbătă 24 Noiembrie 2018 între orele 9 – 12.
Organizatorii intenționează să pună la dispoziția vizitatorilor ghizi pentru prezentarea explicațiilor necesare.
______________________________________
24 Noiembrie: Sesiune de Comunicări Științifice a Profesorilor de Istorie din Județul Argeș
Universitatea din Pitești, Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte organizează Sesiunea de Comunicări Științifice a Profesorilor de Istorie din Județul Argeș, ediția a V-a, cu tema “Orientări Vechi și Noi în Cercetarea Istorică”.
Parteneri ai evenimentului științific sunt Inspectoratul Școlar General (ISJ) Argeș și Liceul Teoretic “Dan Barbilian” din Câmpulung.
Secțiunile sunt: Istorie Veche, Medievală și Pre-Modernă (mediator prof.dr.univ.Nicolae Zaharia) și Istorie Modernă și Contemporană (moderator prof.dr.Elena Ștefănică).
În cadrul Sesiunii de Comunicări Științifice vor fi prezentate lucrări ale cadrelor didactice universitare, pre-universitare, doctoranzilor și elevilor.
Evenimentul se desfășoară sâmbătă, 24 Noiembrie, începând cu ora 10.00, în Corpul B al Universității din Pitești, Str. Aleea Şcolii Normale, nr. 7.
Coordonator:
conf.univ.dr.Constantin Bărbulescu,
Decan Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte
__________________
Conferință Internațională “Educație Fizică, Sport și Sănătate, Pitești 2018- Ediția a XI-a”
Departamentul Educație Fizică și Sport, Școala Doctorală în Știința Sportului și Educației Fizice și Centrul de Cercetare pentru Performanță Umană din cadrul Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică, a Universității din Pitești, organizează, în perioada 22-23 noiembrie 2018, la Hotel Ramada din Pitești, a 11-a ediție a Conferinței Internaționale “Educație Fizică, Sport și Sănătate”.
Conferința promovează educația fizică, sportul și sănătatea ca elemente de formare a societății moderne bazate pe unitate, evoluție, eficiență și inovație.
Conferința debutează joi 22. nov. ora 17.00, în Sala Opal cu workshop-ul intitulat: ,,Tendințele sportului recreational si de timp liber în societatea modernă”. Vineri 23.nov., ora 10.00 în Sala Centrală de Conferințe pot fi urmărite două lucrari de cercetare în plen, urmând ca după ora 12, lucrările să se prezinte pe patru secțiuni, în Sala Topaz.
Tematica ediției de anul acesta este: Didactica, Teoria și metodele de predare a educației fizice; Educația fizică și sportul pentru toți; Reabilitarea și sporturile adaptate; Activitatea fizică, fitness, nutriție și sănătate; Funcția motrică și dezvoltarea umană; Formarea profesională în domeniul educației fizice și sportului; Biomecanică; Fiziologia Sportivă; Medicina Sportivă; Psihologia sportului; Sport marketing și presa sportivă; Metodologia sportivă și studiul comparativ în eduație fizică și sport; Probleme ale fenomenului olimpic modern.
Evenimentul științific își propune să fie, pe de o parte, o platformă de dezbateri, schimb de bunepractice și diseminare a rezultatelor cercetării în domeniul Știința Sportului și Educației Fizice și, pe de altă parte, o oportunitate pentru noi colaborări în domeniu, în plan național și internațional.
Prezentarea lucrarilor de cercetare se va face pe patru secțiuni a) Educația Fizică, Activitatea Fizică, Petrecerea timpului liber și Sănătatea; b) Performanța sportului; c) Kinetoterapie; d) Diverse.
Cele mai bune lucrări ale conferinței urmează să fie publicate în revista de specialitate ,,Journal of Physical Education and Sport”, indexată în bazele de date internaționale Scopus, Elsevier. Restul lucrărilor înregistrate vor fi publicate în format electronic pe site-ul și în volumul Conferinței Internaționale.
Problematica conferinței poate fi studiată la adresa: https://sportconference.ro/
____________________________________
Universitatea din Pitești, partener în organizarea Concursului Județean de Machete Clubul Francofon
Universitatea din Pitești, prin Centrul Logos din cadrul Departamentului de Limbi Străine Aplicate al Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte, organizează marți, 20 Noiembrie, împreună cu Colegiul Economic "Maria Teiuleanu" din Pitești, Concursul Județean de Machete Clubul Francofon.
Concursul are ca obiectiv stimularea interesului pentru studiul Limbii Franceze, prin activități non-formale ce permit participanților să fie activi, creativi și implicați în propria formare.
Participanții la concurs realizează machete ce reprezintă monumente, obiective turistice sau simboluri ale țărilor francofone și le prezintă apoi juriului de specialitate. Concursul este organizat in trei secțiuni: gimnaziu, liceu, facultate.
Din partea Departamentului de Limbi Străine Aplicate al Universității din Pitești, activitățile sunt coordonate de conf. univ. dr. Irina Aldea, conf. univ. dr. Florinela Șerbănică și dra Lindsey Farauru, lector de Limba Franceză la Universitatea din Pitești.
_________________________________
Ziua internațională a toleranței sărbătorită de studenții Universității din Pitești
În fiecare an, în data de 16 noiembrie, numeroase organizații, în mod special cele ale societății civile, sărbătoresc, la nivel mondial, Ziua Internațională a Toleranței, prin acțiuni de promovare a toleranței și păcii. Această zi a fost declarată astfel de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură – UNESCO în anul 1995, pentru ca oamenii să conștientizeze pericolele intoleranței, discriminării și marginalizării.
Definită ca fiind "responsabilitatea care susţine respectarea drepturilor omului şi ca virtutea care face ca pacea să fie posibilă, înlocuind cultura războiului cu cea a păcii", toleranța nu înseamnă indulgență sau indiferență ci respectul și aprecierea diversității culturale și a formelor ei de expresie, a opiniilor contrare și deciziilor altor oameni, grupuri, popoare sau religii.
În spiritul celebrării acestor valori, studenții anului I al programului de studii Asistență socială al Universității din Pitești sărbătoresc Ziua Internațională a Toleranței printr-un workshop care își propune să contribuie la dezvoltarea unei atitudini pozitive de înțelegere și acceptare față de toți cei cu care interacționează în viața de zi cu zi, în vederea îmbunătățirii relațiilor din cadrul comunității.
În cadrul workshopului, studenții realizează afișe de promovare a toleranței și non-discriminării, și propun colegilor lor din alte facultăți o serie de reguli despre cum pot să fie mai toleranți cu cei din jurul lor. Toate afișele realizate de studenți precum și regulile propuse de aceștia urmează să fie expuse în holul facultății, în vederea promovării mesajului lor în comunitatea studențească piteșteană.
Atelierul se desfășoară în corp. B, str. Ghe. Doja, nr. 41, sala 113, etaj 1, începând cu ora 10.00.
Responsabil acțiune: Asist. univ. dr. Diana Răduț-Seliște
___________________________________
COMUNICAT
Workshop cu titlul „Proiecte și Oportunități de Finanțare din partea Agenției Universitare a Francofoniei”
Centrul pentru Relații Internaționale din cadrul Universității din Piteștiorganizează luni, 12 noiembrie 2018, începând cu ora 10.00, Workshop-ul cu titlul „Proiecte și Oportunități de Finanțare din partea Agenției Universitare a Francofoniei (AUF)”, al cărui invitat special este Mohamed Ketata, Director Regional AUF.
Evenimentul are loc în Sala Senatului din sediul Rectoratului (parter).
__________________________________
INVITAȚIE
Lansarea cărții “Gândirea statistică românească în ultimul veac. Restituiri ale trecutului, adăugiri din prezent și perspective”,
dedicată Centenarului României, coordonată de prof.univ.dr.habil Gheorghe Săvoiu
Departamentul Finanțe, Contabilitate și Economie al Facultății de Științe Economice și Drept din cadrul Universității Pitești, în colaborare cu Centrul de Cercetare, Analiză și Modelare Economică vă invită să participați marți, 6 noiembrie, ora 10.00, la Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș, în sala de lectură, etaj I, la lansarea cărții “Gândirea statistică românească în ultimul veac. Restituiri ale trecutului, adăugiri din prezent și perspective”, Editura Universitară, București, al cărei coordonator este prof.univ.dr.habil Gheorghe Săvoiu.
Cartea restituie, cu adăugiri de texte și creații originale, un tezaur statistic important, în acest an al Centenarului României, pătrunzând în arhitectura nebănuit de ramificată a gândirii statistice românești din ultimul veac, încercând să simplifice și să esențializeze demersul constructiv, fără să lase în afară cicluri și areale majore, oferind oricărui editor sau redactor și bucuria descrierii atente a gândirii publicistice de natură statistică.
Prezentarea cărții va fi făcută publicului de către prof. univ. dr. habil. Eugen Chelaru, Decanul Facultății de Științe Economice și Drept (FSED) a Universității din Pitești.
Extrase din Cuvânt înainte și din Prefață
“Coordonată de un adept al spiritului deschis al parteneriatelor și al proiectelor trans-, inter-, cros- și multidisciplinare, lucrarea de față dezvăluie între paginile sale un spirit și o gândire agregată sau de echipă, cu vocație statistică ușor de dovedit cititorului prin parcurgerea conținutul ei informațional. Coautorii cărții recunosc prin contribuția lor că gândirea lor de echipă poate fi considerată o formă superioară de inteligență în raport cu gîndirea izolată a fiecăruia dintre ei, indiferent dacă se analizează conceptual, pragmatic sau formal, gândirea statistică agregată a autorilor fiind motivată de activitatea lor statistică, concretă, de cercetare sau educațională. Structura cărții este echilibrată, cumpănită, chibzuită și armonioasă, încercând să descrie principalele manifestări ale gândirii statistice românești în ultimul secol, pornind de la cea de tip instituțional, trecând apoi la cele de tip editorial, informațional, informatic, societal, educațional etc. Statisticienii centenarului nu puteau nici ei lipsi din acest demers complex, alături de sublinierea contribuției gândirii statistice la trans-, inter-, cros- și multidisciplinaritatea cercetării științifice moderne, sub presiunea tot mai vizibilă a fenomenului “Big Data” care domină în prezent universul informațional.”
Președintele Societății Române de Statistică - București
Prof. univ. dr. Constantin MITRUȚ
„Această carte este realizată de o echipă de iubitori constanți ai cugetării și acțiunii statistice, sub coordonarea unui împătimit al statisticii clasice și moderne, precum și al multiplelor sale accepțiuni, deopotrivă practician al acestui mod de investigație a realității, într-un univers educațional devenit tot mai clar trans-, inter-, cros- și multidisciplinar.
După o scurtă introducere, în care se redă de o manieră retrospectivă și concisă gândirea statistică de la primul formator al acesteia, Dimitrie Cantemir, la Marea Unire, sunt evidențiate, în capitole distincte, o serie de subiecte caracteristice domeniului precum: i) elemente referitoare la dezvoltarea gândirii statistice instituționale românești; ii) suportul informatic al gândirii statistice; iii) elemente de gândire statistică publicistică, materializată în anuare și în alte publicații statistice specializate sau în reviste statistice și demografice; iv) specificul gândirii în disciplina și educația statistică; v) prezentarea Societății Române de Statistică, în calitate de asociație profesională a celor ce aplică sau valorifică gândirea statistică, dar și drept componentă importantă a societății civile românești.”
Redactor-șef al revistei Amfiteatru Economic - București
Prof. univ. dr. Vasile DINU
În grupul de autori ai cărții se mai află un alt cadru didactic de la UPIT, lectorul universitar Marian Taicu, alături de prof.univ.dr.habil Gheorghe Săvoiu.
Vă așteptăm cu drag pe toți cei interesați!
_____________________________________________________
Deschiderea oficială a proiectului ADIENT Start Your Career 2019 la Universitatea din Pitești
Universitatea din Pitești și compania ADIENT Automotive România organizează joi, 1 noiembrie 2018, deschiderea oficială a proiectului Start Your Career 2019, ce oferă studenților și masteranzilor stagii de practică plătite în cadrul companiei, cu posibilitatea ulterioară a angajării.
Cei înscriși la stagiile de practică în cadrul ADIENT Automotive România au posibilitatea de a câștiga experiență într-unul din cele zece departamente - Producție, Mentenanță, Calitate, Logistică, Resurse Umane, Inginerie, Financiar, Lansări&CI, IT, SSM, sub îndrumarea profesioniștilor ADIENT, în fabricile din Pitești, Bradu și Poiana Lacului.
Evenimentul are loc la ora 18:00 în Corpul S al Universității din Pitești, Sala S009(Facultatea de Științe – Strada Târgul din Vale).
Despre ADIENT:
ADIENT este lider global în producția de scaune auto. Cu 75.000 de angajați în 230 de fabrici aflate în 33 țări din întreaga lume, ADIENT produce și livreaza scaune pentru toate clasele de vehicule și toţi producătorii de echipamente originale. Compania este prezentă în România din anul 2000 și are un număr total de 6.000 de angajaţi în 8 unităţi de producţie: Jimbolia (armături metalice şi mecanisme), Timişoara (material textile pentru huse auto), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spuma poliuretanica), Bradu (scaune auto pentru Dacia, respectiv armături metalice), Ploieşti (tapiterii) şi Piteşti (tapiţerii).
_________________________________________
Conferința Internațională Edu World la Universitatea din Pitești
Universitatea din Pitești, prin intermediul Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie organizează, în perioada 9-10 noiembrie 2018, împreună cu Universitatea din București, cea de-a VIII-a ediție a Conferinței InternaționaleEdu World.
Conferința este organizată încă din anul 2004, o dată la fiecare doi ani, și a devenit una dintre cele mai importante manifestări științifice pe plan național din domeniul Științelor Educației.
Și în acest an, standardul Conferinței Internaționale Edu World va fi onorat prin publicarea lucrărilor selectate în Revista internațională The European Proceedings of Social & Behavioural Sciences (EpSBS) și vor fi indexate în unele dintre cele mai prestigioase baze de date științifice.
Mai multe informații: www.eduworld.ro și https://www.facebook.com/EduWorldConference
___________________________________
Delegație a Universității din Pitești la Festivalul Internațional „Artă și Toleranță” de la Vence, Franța
O delegație a Universității din Pitești participă, în perioada 15-18 noiembrie 2018, la Vence, Franța (pe Coasta de Azur) la cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional “Artă și Toleranță”, organizat de asociația franceză “Villa Matisse Le Rêve” în colaborare cu asociația DoxDomia din Pitești, „Universitățile Populare de Teatru” (UPT) din Bruxelles și Municipalitatea din Vence, cu sprijinul Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO).
Sub sloganul „Europa Legăturilor Neașteptate” al ediției din 2018, organizatorii au pregătit, pentru cele patru zile de Festival, 66 evenimente artistice și culturale, între care 10 conferințe, nouă expoziții, 10 piese de teatru pentru copii, tineri și adulți, 10 concerte, ateliere, proiecții filme, artă stradală, fotografie.
Universitatea din Pitești - reprezentată de prof.univ.dr.ing.Marioara ABRUDEANU, pr.lect.univ.dr.Gheorghe Gârbea, lect.univ.dr.Dorin Grecu și pr.Constantin ONU - participă cu prelegeri despre bisericile pictate din România și contribuția tinerilor artiști români la restaurarea lor, expoziție de icoane pe sticlă, concerte în limbaj mimico-gestual (program de studiu nou introdus în oferta educațională a UPIT) ale Coralei speciale dirijate de pr.Constantin ONU.
Delegația din Pitești este formată, totodată, de elevi și profesori de la Școala Populară de Artă, Liceul de Muzică Dinu Lipatti, Teatrul Alexandru Davila, Liceul Tehnologic Dacia.
Festivalul Internațional „Artă și Toleranță” are loc, pentru al doilea an consecutiv, cu ocazia Zilei Internaționale a Toleranței, decretată de ONU să fie sărbătorită la 16 noiembrie, și a Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului (20 noiembrie).Anul acesta, Festivalul se desfășoară în contextul Anului European al Patrimoniului Cultural.
Programul Festivalului
_____________________
INVITAȚIE
Prezentare cu tema “Back to University”.Invitat Special - Adrian Vasiliu, Comisia Europeană
Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie – Specializarea Jurnalism – a Universității din Pitești organizează miercuri, 31 octombrie 2018, ora 11.00, prezentarea cu tema „Back to University”, al cărei invitat special este Adrian Vasiliu, Media Monitor la Comisia Europeană, autor și jurnalist.
Evenimentul are loc în Sala 309 din Corpul I.
________________________
Translating the World:Concurs județean de traduceri pentru liceeni
Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte a Universității din Pitești, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș organizează cea de-a 5-a ediție a Concursului județean de traduceri pentru liceeni Translating the World.
Lansat la 26 septembrie pentru a celebra European Day of Languages, concursul a reunit un număr record de peste 250 de elevi, de la toate colegiile naționale și liceele din județ.
Festivitatea de premiere a celor mai bune lucrări de la ambele secțiuni ale concursului se va face pe data de 29 octombrie 2018, ora 12, la sediul Facultății.
___________________________________
Europarlamentarul Siegfried Mureșan la Universitatea din Pitești
Invitație Workshop „Oportunități de Finanțare de la Uniunea Europeană”
Centrul pentru Relații Internaționale din cadrul Universității din Pitești organizează vineri, 26 octombrie 2018, începând cu ora 9:00, Workshop-ul „Oportunități de Finanțare de la Uniunea Europeană”, al cărui invitat special este Europarlamentarul Siegfried Mureșan, Purtător de cuvânt al grupului Partidului Popular European (PPE) din cadrul Parlamentului European.
Evenimentul are loc în Sala Senatului (Rectorat, parter).
___________________________
INVITAȚIE
Workshop internațional EDEN X-2018. Prospectivă
Universitatea din Pitești găzduiește sâmbătă, 20 octombrie, începând cu ora 09.15, în sala de festivități de la parterul Rectoratului, Workshop-ul internațional EDEN X-2018 cu tema “Foresight/Prospectivă”, eveniment organizat sub atenta coordonare a prof.univ.dr.habil Gheorghe Săvoiu, de la Departamentul de Finanțe, Contabilitate și Economie (DFCE) al Facultății de Științe Economice și Drept din cadrul UPIT.
În cadrul workshop-ului internațional EDEN X vor fi prezentate câteva lucrări actuale și idei noi din domeniile exploratorii de econofizică, sociofizică și alte activități trans-, inter-, cros- și multidisciplinare realizate de cercetători din întreaga lume, lucrări care oferă pasionaților din domeniu o viziune amplă asupra viitorului, cu componente inclusiv militare, strategice și de securitate. Prof.univ.dr.habil.Gheorghe SĂVOIU va prezenta lucrarea “Foresight și Multidisciplinaritatea”.
EDEN X este destinat să fie o întâlnire în care să se lanseze parteneriatele internaționale în materie de cercetare în domeniul Prospectivei (știința viitorului) și să se planifice proiecte multidisciplinare.
Autorii care doresc să participe la workshop sunt invitați să prezinte originale nepublicate, care abordează orice etapă sau aspect al studiilor de Prospectivă și trans-, inter-, cros-, multidisciplinaritate, sau orice domenii posibile de studiu, inclusiv Econofizică, Socio-Fizică, Inginerie Economică, Acustică aplicată, Bio-Econofizică, Informatică Ecologică, Inginerie sau Informatică Medicală.
Contact
Coordonator Workhop
Prof.univ.dr.habil.Gheorghe Săvoiu
e-mail: gvasoiu@yahoo.com
telefon: +40745047085
Denis Negrea
e-mail: denisnegrea@yahoo.com
telefon: +40742392722
____________________________________________
COMUNICAT - Career Hub-UPIT, 2018
Târg de Joburi și Internship-uri pentru studenți și absolvenți
Universitatea din Pitești, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (C.C.I.A) Argeș și AIESEC organizează cel mai mare eveniment dedicat carierei în județul Argeș.
Târgul de Joburi și Internship-uri pentru studenți și absolvenți (Career Hub-UPIT) se desfășoară în data de 18 octombrie 2018, orele 10.00-14.00, în Corpul Central al Universității din Pitești, Strada Târgul din Vale nr.1.
În cadrul evenimentului participă 30 de companii care oferă studenților și absolvenților Universității din Pitești peste 100 de job-uri și 80 de internship-uri.
Companii participante:
- RENAULT GRUP ROMÂNIA
- ADIENT AUTOMOTIVE ROMÂNIA
- NIDEC MOTOR CORPORATION ROMANIA
- DPR PROCESE DE PRODUCȚIE PITEȘTI (DRAEXLMAIER PITESTI)
- LEONI WIRING SYSTEMS PITESTI
- D&G DYNAMIC MAINTENANCE GROUP
- COMPONENTE AUTO TOPOLOVENI
- FONTANA PIETRO ROMANIA
- KEPLER ROMINFO SA
- FAURECIA
- MECHROM INDUSTRY
- INTERO INTEGRITY SERVICES
- RADICSTAR
- YILDIZ ENTEGRE ROMÂNIA
- OSF GLOBAL SERVICE
- BRD GROUPE SOCIETE GENERALE
- GOLDPLAST
- ELECTROMONTAJ SA BUCUREȘTI – SUCURSALA PITEȘTI
- ELTRA LOGIS
- DELTA INVEST
- HAULOTTE ARGEŞ
- GENERALI ROMÂNIA ASIGURARE ȘI REASIGURARE
- ROWEB DEVELOPMENT
- IP AUTOMATIC DESIGN
- RIAN&PARTENERS CONSULTING
- SEGULA INTEGRATION
- ENDAVA
- NEW DESIGN COMPOSITE
- METABET
- MARTUR AUTOMOTIVE SEATING SYSTEMS
___________________________________________________________
COMUNICAT
Eveniment de excepţie la Universitatea din Piteşti!
Departamentul Limbă, Literatură, Istorie şi Artă al Facultăţii de Teologie, Litere, Istorie şi Artă (Universitatea din Piteşti) şi Centrul de Reuşită Universitară (AUF) al Universităţii din Piteşti au deosebita onoare de a găzdui, luni 22 octombrie 2018, ora 12, lansarea volumelor „Postmodernismul şi identităţile culturale. Conflicte şi coexistenţă” şi „Arhipelag interior. Eseuri autobiografice. Simptome” ale reputatului teoretician, critic literar, filozof al culturii și profesor universitar Virgil Nemoianu. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Universităţii din Piteşti (Corp I, str. Târgu din Vale, nr. 1).
Lansarea se va desfăşura în prezenţa autorului şi va fi animată de conf. univ. dr. Adrian Sămărescu, prorector al Universității din Pitești. Cele două volume apărute la Editura Spandugino vor fi prezentate de prof. univ. dr. Mircea Bârsilă şi vor fi disponibile pentru vânzare. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.
Vă aşteptăm cu drag!
___________________________________________________________________
Career Hub-UPIT, 2018 - Târg de Joburi și Internship-uri pentru studenți și absolvenți
Universitatea din Pitești, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie și Agricultură (C.C.I.A) Argeș și AIESEC organizează, la 18 octombrie 2018, orele 10.00-14.00, Târgul de Joburi și Internship-uri pentru studenți și absolvenți (Career Hub-UPIT), în Corpul Central al Universității din Pitești, Strada Târgul din Vale nr.1.
Este vorba de cel mai mare eveniment dedicat carierei, organizat în județul Argeș.
Universitatea din Pitești, cel mai mare furnizor de resursă umană din Regiunea Sud-Muntenia, prin strategia definită, urmărește dezvoltarea mecanismelor și parteneriatelor care să faciliteze întâlnirea cererii cu oferta de forță de muncă înalt calificată.
Persoană de contact,
Conf. univ. dr. Amalia DUȚU
E-mail: pandelica.amalia@yahoo.com
Mobil: +40 771294060
__________________________________________
Tur cultural-istoric pe bicicletă (Pitești Nord) - sâmbătă, 13 octombrie
Centrul de Cercetare pentru Performanță Umană din cadrul Departamentului de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Științe, Educație Fizică și Informatică a Universității din Pitești, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș și Asociația DoxDomia organizează sâmbătă, 13 octombrie 2018, începând cu ora 11:00, cea de-a doua etapă a Turului cultural-istoric pe bicicletă (Pitești Nord).
Participanții vor vizita obiectivele Mânăstirea Vieroși (sec.al XV-lea), Cula Racovița (secolul al XVIII-lea), Muzeul etnografic CL Năstase, Conacul de la Micești și Cula Budișteanu (secolul al XVIII-lea).
Plecarea are loc de la fântâna arteziană din Parcul Lunca Argeșului.
____________________________________________
Prezentarea cărții „pH - Cheia Sănătății” la Biblioteca Universității Pitești
Biblioteca Universității din Pitești găzduiește miercuri, 10 octombrie 2018, începând cu orele 10:00 festivitatea de prezentare a cărții „pH - Cheia Sănătății”, ediția a III-a, sub semnătura prof.ing.Ion Marinescu-Voroveni.
Evenimentul este organizat de lect.univ.dr.Cicerone Marinescu, din partea Universității din Pitești, în colaborare cu Comitetul Român pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (C.R.I.F.S.T.) Filiala Argeș, aflat sub tutela Academiei Române.
Prof.ing.Ion Marinescu-Voroveni va vorbi despre secretul fundamental al sănătății și longevității omului. Vor lua, totodată, cuvântul drd.ing.Nicolae Durdui, care va menționa câteva date din domeniul de referință al cărții, ing.George Diniași, care va prezenta aparatura de producție a apei alcaline și lect.univ.dr.Claudiu Șuțan, care va trece în revistă cercetările în domeniu realizate de Universitatea din Pitești.
_______________________________________
Universitatea din Pitești invitată la Universitatea Mansoura din Egipt, la săptămâna ERASMUS 17-21 Septembrie
Universitatea din Pitești participă, în perioada 17-21 septembrie 2018, la săptămâna internațională ERASMUS+ organizată de Universitatea Mansoura, una dintre cele mai importante universități din Egipt.
Delegația în Egipt a Universității din Pitești - cea mai mare trimisă până acum la o altă instituție de învățământ superior dintr-o țară terță a Uniunii Europene (UE) - cuprinde cadre didactice de la Facultatea de Științe, Educație Fizică și Informatică, Facultatea de Științe Economice și Drept și Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie.
Profesorii Universității din Pitești susțin activități de predare și participă la o serie de conferințe și workshop-uri științifice organizate de cinci facultăți din cadrul Universității Mansoura – Facultatea de Științe, Facultatea de Agricultură, Facultatea de Educație și Arte, Facultatea de Asistență Medicală, Facultatea de Comerț.
Vizita delegației Universității din Pitești în Egipt vizează realizarea de schimburi de bune practici în domeniul cercetării științifice și al educației universitare, precum și realizarea de programe de studii comune cu partenerul egiptean.
Delegația de 20 de profesori din cadrul Universității din Pitești este condusă de Rectorul UPIT, conf. univ. dr. ing. Dumitru Chirleșan, Președintele Senatului, prof. univ. dr. Mihaela Diaconu, Prorectorul pentru Relații Internaționale, conf. univ. dr. Emanuel Soare și Decanul Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică, conf. univ. dr. George Mihail Man.
______________________________________________________________
Comunicat de presă: Întâlnire de proiect, Erasmus + MOOC DYS
Universitatea din Pitești găzduiește, în perioada 13-14 septembrie, cea de-a treia întâlnire din cadrul proiectul Erasmus MOOC DYS. Participanții reprezintă Logopsycom Belgia (coordonatorul proiectului), Universitatea din Pitești, Formation 3.0. Franța, KEDDY Grecia, CIVIFORM Italia și RedeBLC Portugalia.
Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea unui curs masiv online (MOOC) pentru profesori și părinți, și urmărește:
- Să sporească calitatea sprijinului pentru școlarizarea copiilor cu tulburări specifice de învățare,
- Să ofere de competențe, resurse și instrumente adecvate persoanelor care participă la educația lor,
- Să conștientizeze problemele cu care se confruntă ''Dys'',
- Să îmbunătățească relațiile dintre părinți și profesori.
MOOC DYS își propune să implementeze un program de formare online pentru cadre didactice și părinți, cu privire la Tulburările Specifice de Învățare. Scopul cursului este de a furniza pachetul de competențe necesare pentru a putea sprijini copiii (elevii) cu tulburări specifice de învățare (dislexie, disgrafie, dispraxie, discalculie, etc).
În cadrul întâlnirii de proiect se finalizează conținuturile de formare și se stabilesc modalitățile de implementare și furnizare a programului de formare.
Cursul are loc în luna octombrie 2018, pe parcursul a 5 săptămâni.
Cei care parcurg cel puțin 80 % din activitățile programului primesc certificat de participare cu competenețele dobândite.
Pe site-ul proiectului există informații actualizate despre proiect și cursul de formare, precum și un link pentru pre-înscriere la curs. Aflați cum puteti participa la cursul online gratuit MOOC DYS pehttp://www.moocdys.eu/ro/, sau puteți accesa direct formularul de pre-înscriere
https://upit.us18.list-manage.com/subscribe?u=4eafe73f033250e27df5f6b37&id=c7744624dc
Vă invităm să apreciați pagina de facebook, pentru a fi la curent cu noutățile proiectului.
https://www.facebook.com/moocdysro/
Adresa de contact:moocdys@gmail.com
______________________________
COMUNICAT – CONFERINŢĂ DE PRESĂ
Avem plăcerea să vă invităm Marţi 11 septembrie 2018, ora 12, Sala de festivităţi a Universităţii din Piteşti– Corpul Central,
Str. Târgul din Vale nr. 1, să participaţi la conferinţa de presă susţinută de conducerea Universităţii.
La conferinţa de presă este prezentă şi Asociaţia Studenţească Ingmed - ONG al unui grup de studenţi şi profesori ai UPIT,
care este organizator judeţean al Zilei Mondiale a Curăţeniei, celebrată la 15 septembrie 2018.
Obiectivul organizaţiei, cu ocazia acestui eveniment, este să mobilizeze un număr cât mai mare de voluntari să participe la curăţenie,
dând astfel un semnal de alarmă cu privire la pericolul în care se află mediul înconjurător pe întreg mapamondul.
În cadrul acestei întâlniri vor fi prezenţi reprezentanţi ai : Instituţiei Prefectului Argeş, Consiliului Judeţean Argeş, Primăriei Municipiului Piteşti,
Inspectoratului Şcolar Arges, Gărzii de Mediu Argeş, Agentiei de Mediu Arges şi Jandarmeriei Arges.
Vă aşteptăm cu drag să fiţi alături de noi.
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
________________________________________________________________________________________
O nouă sesiune de admitere la Universitatea din Pitești: 3-18 septembrie, 4575 de locuri rămase libere, între care 275 fără taxă
Universitatea din Pitești organizează, în perioada 3-9 septembrie 2018, cea de-a doua sesiune de admitere pentru anul universitar 2018-2019, pentru programele de licență și master, dar și pentru locurile rămase libere la nou-înființatul Colegiu Terțiar Non-Universitar.
Pentru studiile universitare de licență, Universitatea din Pitești pune la dispoziție un număr de1928 de locuri: Facultatea de Științe, Educație Fizică și Informatică oferă 468 de locuri (din care 44 granturi de la buget). Facultatea de Mecanică și Tehnologie oferă 96 de locuri (din care 4 granturi de la buget), Facultatea de Electronică, Comunicații și Calculatoare oferă 228 de locuri (din care 2 granturi de la buget), Facultatea de Științe Economice și Drept – 701 de locuri (din care un grant de la buget), Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie – 151 de locuri (din care 15 granturi de la buget), Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte oferă 284 de locuri (din care 10 granturi de la buget).
Pentru studiile de masterat, Universitatea din Pitești pune la dispoziție un număr de 2647 de locuri.
Pentru Colegiul Terțiar Non-Universitar au mai rămas 382 de locuri, cu taxă, la specializările: Asistent Medical Generalist, Asistent medical de farmacie, Analist programator, Tehnician echipamente de calcul, Agent comercial, Agent de turism-ghid, Asisten de gestiune în unități de cazare și alimentație, Asistent manager unități hoteliere, Organizator de conferințe, congrese, târguri și expoziții, Asistent de gestiune, Funcționar bancar, Agent fiscal, Cameraman-fotoreporter.
Înscrierile la cele șase facultăți ale Universității din Pitești și la Colegiul Terțiar Non-Universitar se desfășoară în perioada 3-9 septembrie. Probele de aptitudini au loc în data de 10 septembrie, iar afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru 11 septembrie. Contestațiile la rezultatele obținute la admitere pot fi depuse în data de 12 septembrie, urmând ca în perioada 13-17 septembrie să se desfășoare înmatriculările, iar la 18 septembrie să fie afișate rezultatele definitive ale celei de-a doua sesiuni de admitere.
Informații detaliate cu privire la admiterea la programele de licență și master pot fi consultate pe website-ul dedicat admiterii la Universitatea din Pitești:
https://www.upit.ro/ro/despre-universitate/admitere/admitere2018
Birou Relații Publice și Comunicare
UNIVERSITATEA DIN PITESTI
_______________________________________________________________________
Studenții și absolvenții UPIT – Specializarea Istorie
desfășoară cercetări arheologice în situl dacic de la Ocnița
Specializarea Istorie din cadrul Universității din Pitești, alături de Muzeul Județean Vâlcea, cu sprijinul Primăriei Ocnele Mari și al ADT Vâlcea, organizează, în perioada 1-30 august 2018, campania de cercetări arheologice sistematice în situl dacic de la Ocnița, dealul Cosota.
Începând cu anul 2016 au fost reluate - cu sprijinul Muzeului Județean Vâlcea, a domnului director dr. Claudiu Tulugea și al Primăriei Ocnele Mari - cercetările sistematice în situl de la Ocnița, antica Buridava, iar rezultatele nu au întârziat să apară.
Descoperirile din ultimele campanii arheologice au revelat lucruri de o excepțională importanță pentru ceea ce înseamnă istoria și civilizația geto-dacilor în perioada secolelor I a. Chr. - I p.
Chr.(http://cronica.cimec.ro/detaliu.asp…).
Cercetările se desfașoară cu ajutorul studenților și absolvenților Specializării Istorie a Universității din Pitești, dar și cu participarea unor voluntari.
Finanțarea șantierului este asigurată de către Primăria Ocnele Mari, Fundația Județeană pentru Tineret (FJT) Vâlcea, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Vâlcea, Apărarea Tinerilor (ADT) Vâlcea și Universitatea din Pitești.
___________________________________________________________________________
BOBOC CAMP
Tabără pentru studenții înmatriculați la UPIT în 2018
Studenții înmatriculați în anul 2018 sunt invitați să se acomodeze cu atmosfera studențească și să socializeze într-o tabără gratuită.
Grăbiți-vă să mai prindeți un loc și dați curs invitației!
Centrul de Cercetare pentru Performanță Umană din cadrul Departamentului de Educației Fizică și Sport al Universității din Pitești organizează, pentru noii studenți ai Universității din Pitești, Tabăra Bobocilor (Boboc Camp), în perioada 23-27 septembrie 2018, în care vor avea loc o multitudine de activități de teambuilding, cultural-sportive și turistice.
Proiectul este finanțat de Ministerul Educației Naționale.
Cei care vor să se înscrie în Boboc Camp pot obține informații suplimentare de la
Conf.univ.dr.Roșu Daniel
Tel.0744.437.883
______________________________________________________________________
Studenți ai Universității din Pitești beneficiari ai Programului Național „Tabere Studențești 2018”
Din partea Universității din Pitești, 20 de studenți sunt beneficiarii locurilor gratuite în Programul Național „Tabere Studențești 2018”, organizat de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) prin Direcția Activități pentru Studenți și Tabere.
Taberele sunt organizate în vacanța de vară, la mare, la munte și în Delta Dunării.
Selecția studenților pentru acest Program Național are loc în funcție de rezultatele obținute la învățătură și de activitatea depusă în cadru organizat la diverse manifestări culturale, artistice, științifice, sportive sau de voluntariat, excepție făcând cazurile sociale.
___________________________________________________________
Rezultatele concursului de admitere la Universitatea din Pitești – sesiunea iulie 2018
Rezultatele concursului de admitere la Universitatea din Pitești – sesiunea iulie 2018 – sunt afișate la avizierul Corpului Central din Strada Târgul din Vale nr.1 și pot fi consultate și pe site-ul www.upit.ro, la fiecare facultate, pe programe de studii
https://www.upit.ro/…/despre-universi…/admitere/admitere2018
Înmatricularea candidaților declarați admiși se face în perioada 26 - 30 iulie 2018 ( inclusiv sâmbata și duminica)
În aceeași perioadă (inclusiv sâmbăta și duminica), conform Regulamentului de admitere, candidații declarați admiși pot depune contestații în vederea obținerii unei medii mai mari.
Cei mai puțin norocoși în sesiunea iulie se pot înscrie la a doua sesiune a concursului de admitere, în septembrie 2018.
___________________________________________________
Ministerul Educației Naționale, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor Publice, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor au semnat Acordul de Colaborare pentru elaborarea
Strategiei Naționale de Educație Financiară
Ministerul Educației Naționale, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor Publice, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor au încheiat un Acord de colaborare pentru realizarea de activități comune în domeniul educației financiare și elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiară (SNEF).
Obiectivul acordului vizează dezvoltarea, însușirea și aprofundarea unor elemente ale educației financiare la nivelul învățământului primar, gimnazial, liceal, universitar și al persoanelor adulte. Acordul de colaborare asigură un cadru interinstituțional prin intermediul căruia cele cinci părți semnatare vor realiza activități comune în domeniul educației financiare pentru grupurile țintă și schimburi de experiență privind inițiativele existente ale partenerilor în domeniul educației financiare.
Etapele premergătoare elaborării Strategiei Naționale de Educație Financiară vizează conceperea „Cărții albe” - lista actorilor angrenați în activități sau proiecte din domeniul educației financiare, precum și a unui studiu național referitor la nivelul actual al cunoștințelor din domeniul educației financiare.
Documentul stipulează elementele de bază ale acțiunilor recomandate la nivelul grupurilor țintă, precum și principiile definitorii ale acestor acțiuni. Astfel, la nivelul învățământului primar, Acordul recomandă includerea disciplinei opționale „Educație financiară” în oferta educațională a unităților de învățământ și sprijinirea predării acesteia, prin inițierea și dezvoltarea unor activități specifice. La nivelul învățământului gimnazial și liceal, semnatarii ȋşi propun să asigure suportul în formarea cadrelor didactice care vor preda disciplina „Educație economico-financiară” pentru clasa a VIII-a, respectiv să susțină prezentări ȋn faţa elevilor, pe teme specifice educației financiare.
La nivel universitar, vor fi diseminate, în cadrul universităților partenere, informații de actualitate privind principalele decizii și evoluții din domeniul financiar. Totodată, vor fi susținute prezentări adresate studenţilor în cadrul unor programe pe teme specifice educației financiare și vor fi realizate proiecte dedicate cadrelor didactice universitare. Pentru adulți vor fi realizate campanii de informare, dedicate diverselor grupuri țintă identificate. Partenerii vor realiza o platformă online comună care va conține materiale și informații privind evenimentele organizate şi vor distribui, ȋn mod gratuit, materiale informative precum DVD-uri, cărți, pliante, broșuri etc.
Pentru a asigura coordonarea procesului de educație financiară a grupurilor țintă vizate, se va constitui Comitetul pentru educație financiară, care va fi compus din reprezentanți ai instituțiilor partenere. Durata Acordului este de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire prin decizia partenerilor.
Sursa: MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE, BIROUL DE COMUNICARE
___________________________________________________
Stagiile de internship la care participă elevii sau studenții sunt recunoscute de acum prin lege
Începând cu 18 august 2018, tinerii cu vârsta de cel puțin 16 ani vor putea lucra pentru firme sau instituții publice, în baza unor contracte de internship (En.stagii de practică.), conform Decretului nr.543/2018 semnat luni, 16 iulie 2018, de Președintele României, Klaus Iohannis, pentru promulgarea Legii nr.176/2018 privind internshipul (Monitorul Oficial, Partea I, nr.626).
https://lege5.ro/Gratuit/gi4dqojwgyza/legea-nr-176-2018-privind-internshipul
Scopul acestui act normativ este să le ușureze tinerilor intrarea pe piața muncii. În programul de internship, aceștia ar dobândi nu doar cunoștințe teoretice și practice, experiență profesională, dar ar fi inclusiv plătiți pentru asta.
Internii vor avea dreptul la o indemnizație lunară de cel puțin 50% din salariul minim brut (în 2018, salariul minim brut este de 1.900 lei), în funcție de numărul de ore lucrate efectiv.
„Internul sau beneficiarul programului de internship are dreptul la o indemnizaţie lunară netă de internship, din partea organizaţiei gazdă. Indemnizaţia de internship va fi cel puţin egală cu 50% din echivalentul salariului de bază minim brut pe ţară, garantat în plată. Activitatea unui intern, încadrat în baza unui contract de internship, este de 6 ore pe zi, în regim de maxim 30 de ore pe săptămână, timp de 5 zile, urmate de două zile consecutive de repaus. Este interzisă efectuarea de ore suplimentare pe durata programului de internship” (extras Legea nr.176/2018 – Art.8)
Perioada maximă de internship la aceeași persoană juridică este de șase luni.
Cu încuviințarea părinților/reprezentanților legali, chiar și tinerii de 15 ani vor putea să fie interni.
„Participanţii la programele de Internship îşi vor putea astfel consolida competenţele şi abilităţile profesionale pentru adaptarea la cerinţele practice şi exigenţele locului de muncă în vederea integrării în muncă; de asemenea, vor putea dobândi experienţă şi vechime în specialitate, după caz”, prevede legea.
La finalul stagiului, internul va primi un Certificat de Internship.
________________________________________
Universitatea din Pitești la Jocurile Universitare Europene de la Coimbra, Portugalia
Universitatea din Pitești (UPIT) este una din cele cinci universități care reprezintă România la cea de-a patra ediție a Jocurilor Universitare Europene (European Universities Games/ EUG) de la Coimbra, Portugalia (15-28 iulie 2018), unde peste 4000 de studenți de la universitățile cu profil sportiv de vârf din Europa concurează în 13 categorii de sporturi: badminton, baschet, baschet 3×3, kaiac-canoe sprint, handbal, fotbal, futsal, judo, canotaj, rugby, tenis de masă, tenis și volei.
România, prin Federația Sportului Școlar și Universitar, este reprezentată de următoarele echipe, campioane naționale universitare pe ramuri de sport:
1. Handbal feminin - Universitatea din Pitești
2. Handbal masculin - Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava
3. Volei feminin - Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău
4. Baschet 3x3 masculin - Universitatea din Pitești
5. Fotbal masculin - Universitatea Babeș Bolyai din Cluj
6. Baschet 3x3 feminin - Universitatea din Pitești
6. Rugby 7 - Universitatea Ecologica din București
7. Baschet feminin - Universitatea din Pitești
Delegația Universității din Pitești este condusă de conf.univ.dr.Fleancu Leonard, Prodecan al Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică, prof.univ.dr.Paul Mihăilă, conf.univ.dr.Corina Popescu și prof.Victor Neagu (antrenor handbal).
”Până acum, echipele Universității din Pitești nu au suferit nicio înfrângere. Sperăm să ne întoarcem acasă cu cel puțin o medalie”, a declarat prof.univ.dr.Paul Mihăilă.
Jocurile Universitare Europene de la Coimbra 2018 sunt organizate de European University Sports Association (EUSA) și sunt prezentate drept cel mai important eveniment sportiv universitar al anului.
________________________________________________________________________________________________________________________________
COMUNICAT
Concurs de eseuri adresat studenților din Universitatea Pitești
Centrul de Reușită Universitară (CRU) lansează Concursul de eseuri ”UPIT- o universitate pentru viitor”, adresat studenților Universității din Pitești, care sunt invitați să propună, până la 15 iulie (ora 23.00), idei și soluții de îmbunătățire a tot ceea ce înseamnă pentru ei Universitate.
Într-un eseu redactat în limba română, studenții au posibilitatea de a propune soluții care să le facă viața de student mai frumoasă și mai ușoară.
După evaluarea eseurilor, rezultatele vor fi publicate pe contul Facebook CRU Pitești.
Lucrările cele mai bune vor fi premiate, prin amabilitatea Agenției Universitare a Francofoniei, după cum urmează: Premiul I - 150 lei (voucher Emag), Premiul II – 125 lei (voucher Emag) și Premiul III – 100 lei (voucher Emag). Se acordă tuturor diplome de participare.
Festivitatea de premiere va avea loc luni 23 iulie 2018, la ora 10, în sala B003 din Str.Gheorghe Doja.
Pentru informații suplimentare,
Responsabili CRU:
Conf.univ.dr.Corina-Amelia Georges
Conf.univ.dr.Liliana Voiculescu
_____________________________________________
COMUNICAT
Facultatea de Mecanică și Tehnologie organizează Mini-Școala de Vară
Facultatea de Mecanică și Tehnologie a Universității din Pitești organizează Mini-Școala de Vară, și invită elevii din mediul preuniversitar să se prezinte joi, 12 iulie, începând cu ora 09.00, la Centrul de Cercetare Ingineria Automobilului, din Strada Doagă nr.11, pentru a se înscrie la cursurile de inițiere în tainele ingineriei (Computer Aided Design / CATIA, 3Dprinting, Crash tests, motoare de automobil, educație rutieră, carting).
Contact
Facultatea de Mecanică și Tehnologie
Universitatea Pitești
Tel: 0348 453 150
Email:adrian.clenci@upit.ro
______________________________________________
Universitatea din Pitești - co-organizator al Conferinței Internaționale ECAI 2018 Iași
Facultatea de Electronică, Comunicații și Calculatoare a Universității din Pitești este unul din organizatorii celei de-a X-a ediții a Conferinței Internaționale ECAI („Electronics, Computers and Artificial Intelligence”) care se desfășoară în perioada 28-30 iunie 2018 la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI) de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.
Pe durata celor două zile ale Conferinței vor fi prezentate 180 de lucrări ştiinţifice, dintre care 20 vor fi susţinute printr-o tele-conferință online de către autorii care au anunțat că nu pot fi prezenţi fizic la eveniment.
Lucrările vor fi împărţite în şapte secţiuni, care vor aborda noutăţi şi tendinţe legate de software, inteligenţă artificială, electronică aplicată, automobile inteligente, iar una dintre secţiuni va fi dedicată pedagogiei.
Sunt aşteptaţi participanţi din 13 ţări, printre care Germania, Polonia, Cehia, Turcia, India, Republica Moldova, Anglia sau China.
„Unul dintre cele mai importante roluri ale acestei conferinţe este cel de socializare, deoarece aici reuşim să ne întâlnim cu colegi din toate universităţile, să vedem fiecare ce preocupări are sau unde au reuşit să ajungă cu cercetările lor ştiinţifice. De asemenea, conferinţa îi ajută pe doctoranzii care au nevoie să aibă articole publicate, fiind conferinţa cu cea mai mică taxă din România în domeniul electronic. Aceasta este şi foarte bine indexată la nivel internaţional, având o mare vizibilitate şi căutare nu doar în rândul doctoranzilor, ci şi în rândul profesorilor cărora li se cere an de an să aibă publicaţii cotate cât mai bine”, a precizat conf. univ. dr. Mihai Oproescu, decanul Facultăţii de Electronică, Comunicaţii şi Calculatoare de la Universitatea din Piteşti.
Invitații speciali la ECAI 2018 Iași sunt:
- Academicianul Florin-Gheorghe Filip, de la Academia Română, cu lucrarea „Collaborative Automation Systems and the Corresponding Enabling I&C Technologies”
- Prof. Dr. Dipankar Pal- de la Departamentul Inginerie Electrică și Electronică de la Birla Institute of Technology and Science, Pilani, India cu lucrarea „Effort Delay and Appropriate Optimizing Techniques”
- Prof. Dr. Avireni Srinivasulu- directorul Departamentului de Inginerie de la JECRC University, din Jaipur, India cu lucrarea „A power efficient 5-bit parallel comparator analogue to digital converter”
- Prof. Dr. Stefan Wolfgang Pickl, de la Universität der Bundeswehr, din Munchen, Germania, cu lucrarea „Resilience of Complex Networks - Intelligent Simulation and Optimization to Stabilize Critical Infrastructures”
- Prof. Rudolf Mester, de la Universitatea J. W. Goethe din Frankfurt, șef grup de cercetare pe inteligență artificială, cu lucrarea „Cars that sense, perceive and (re)act: Perspectives of highlyautomated driving”
__________________________________
COMUNICAT
ZIUA UNIVERSALĂ A IEI LA DEPARTAMENTUL DE LIMBĂ, LITERATURĂ, ISTORIE ȘI ARTE
Pentru a cincea oară consecutiv, Sânzienele vor îmbrăca Universitatea din Pitești în ie!
Departamentul de Limbă, Literatură, Istorie și Arte și Centre de réussite universitaire organizează vineri, 22 iunie, 2018, ora 12, la Biblioteca Universității din Pitești, a cincea ediţie dedicată Zilei universale a iei.
Ia, simbol al feminităţii universale, a însoţit femeia româncă pe tot parcursul existenţei sale. Ca orice veşmânt tradiţional-ceremonial, ia constituie o secvenţă a memoriei colective, iar purtarea ei, o manifestare spirituală ce străbate timpul şi prin care se poate redescoperi istoria mitică a unui neam. IA este o adevărată matrice culturală, un simbol al identităţii şi creativităţii spaţiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi.
Ziua Iei este sarbatorită odată cu Sânzienele şi Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, în apropierea datei Solstiţiului de Vară în emisfera nordică, ce marchează debutul verii astronomice.
Ziua Universală a Iei a fost iniţiată de comunitatea La Blouse Roumaine în 7 ianuarie 2013 şi a devenit în scurt timp un eveniment global, sărbătorit pe 6 continente, în peste 50 de ţări.
Plasat sub semnul Centenarului, evenimentul organizat de Departamentul de Limbă, Literatură, Istorie și Arte și Centre de réussite universitaire își propune recuperarea acestui important reper identitar în spațiul academic românesc.
______________________________________________
COMUNICAT
Prof.univ.dr.ing. Nicolae Paraschiv, Universitatea Petrol-Gaze Ploiești - Doctor Honoris Cauza al UPIT
Vineri, 15 iunie 2018, ora 12, Sala de Festivități a Universității Pitești
Avem plăcerea de a vă invita la ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa domnului prof. Nicolae Paraschiv, de la Universitatea de Petrol-Gaze Ploiești.
Director al Școlii Doctorale din Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, prof.Nicolae Paraschiv a coordonat de-a lungul timpului teze de doctorat din Domeniul fundamental ȘTIINȚE INGINEREȘTI, cum ar fi„Contribuții la dezvoltarea de sisteme automate cu aplicabilitate în terapia medicală” sau „Contribuții privind reglarea avansată a procesului de purificare a gazelor de rafinărie”. Teza de doctorat intitulată„Cercetări privind securitatea sistemelor automate” - realizată sub conducerea prof. dr. ing. Nicolae Paraschiv și prezentată la cea de-a zecea ediție a Expoziției Europene a Creativității și Inovării EuroInvent, în perioada 17-19 mai 2018 la Iași – a obținut Medalia de Argint și Premiul Special al Universității “Lucian Blaga” din Sibiu.
Domnul profesor Nicolae Paraschiv este implicat într-o serie de direcții de cercetare cu implicații asupra mediului economic – conducerea automată evaluată a proceselor chimice, echipamente numerice de automatizare, conducerea în timp real a proceselor chimice, modelarea și simularea proceselor chimice, sisteme distribuite de conducere.
Autor sau coautor la 14 cărți (cursuri, manuale, ghiduri de nivel universitar), peste 70 de articole publicate în reviste de specialitate sau în volumele unor manifestări științifice, peste 45 de lucrări de cercetare științifică sau proiectare, realizate în cadrul unor contracte sau granturi de cercetare, numele domnului profesor Nicolae Paraschiv este cunoscut în România și în străinătate, unde a fost și continuă să fie profesor invitat la diverse stagii de cercetare sau prelegeri universitare. Domnul profesor Nicolae Paraschiv este membru al comisiei editoriale a International Journal of Reasoning-based Intelligent Systems – publicație realizată de Universitatea Hyogo din Japonia, și Editor-Șef din partea UPG Ploiești al revistei JEEECCS Journal of Electronic Engineering, Electronics, Control and Computer Science.
Prof.univ.dr.ing.Nicolae Paraschiv a urmat stagii de pregătire în străinătate - Universitatea Otto von Guericke, Germania, Institutul Max Plank, Magdeburg, Germania, Universitatea Paris XII Franța, Universitatea Trent Nottingham, Marea Britanie, Universitatea Stuttgart, Germania/Institutul pentru dinamica sistemelor și tehnica reglării.
Domnul profesor Nicolae Paraschiv este Membru al Societății Române de Automatică și Informatică Tehnică (Filiala Ploiești).
Vă așteptăm cu drag să fiți alături de noi la acest moment festiv academic.
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
_______________________________________
COMUNICAT DE PRESĂ
Universitatea din Pitești derulează în perioada iunie - decembrie 2018 proiectul intitulat ,,Dezvoltarea marketingului relațional in cadrul mediului academic pentru creșterea accesului elevilor din medii defavorizate la învățământul superior și scăderea abandonului școlar al studenților’’.
Proiectul vizează creșterea echității sociale, în vederea incluziunii sociale și sporirea accesului la învățământul superior, corelarea ofertei educaționale cu cererea pieței muncii (inclusiv cele privitoare la consilierea și orientarea în carieră).
Obiectivele proiectului:
- Consolidarea parteneriatelor Universității din Pitești cu ISJ-urile județelor Argeș, Vâlcea, Olt, Teleorman în vederea creșterii accesului elevilor de liceu la învățământul superior, pentru susținerea incluziunii sociale și corelarea ofertei educaționale cu cerințele pieței muncii.
- Consolidarea parteneriatelor între UPIT și reprezentanții mediului socio-economic în vederea îmbunătățirii curriculei pornind de la nevoile pieței muncii și dezvoltarea unei rețele de networking instituțional pentru consolidarea relației dintre universitate și mediul socio-economic.
Obiectivele proiectului sunt în acord cu Obiectivul general 6 din Strategia de redresare și dezvoltare a Universității din Pitești referitoare la reintegrarea cu mediul socio-economic regional și local și, în mod special cu obiectivele operaționale: OO6.3.Dezvoltarea și implementarea unui plan de cooperare regional pentru învățământ și formare profesională, OO6.4.Refacerea legăturilor cu sistemul de învățământ preuniversitar,OO6.5. Restabilirea locului UPIT intre actorii de top ai regiunii.
Obiectivele proiectului se integrează în linia directoare a Strategiei Europa 2020, cu obiectivele asumate de România în cadrul Procesului Bologna, cu cele stabilite în Programul Național de Reforma.
Grupul țintă vizat este constituit din 10 000 elevi informați cu privire la accesul la învățământul superior, dezvoltarea carierei și accesul pe piața muncii.
Activități
În cadrul proiectului se vor derula următoarele tipuri de activități:
A1. Activități de management al proiectului
A2. Promovarea ofertei educaționale a universității prin campanii de marketing în medii defavorizate și îndrumarea elevilor pentru accesarea programelor de studii.
- A2.1. Dezvoltarea parteneriatelor cu ISJ Arges, Vâlcea, Olt și Teleorman și cu unități școlare din subordinea acestora, cu accent pe cele situate în medii defavorizate
- A2.2. Elaborarea, multiplicarea și distribuirea materialelor pentru promovarea universității
- A2.3. Organizarea evenimentului ”Start pentru cariera ta” în 2-3 licee din județul Argeș și în câte 1-2 licee din județele Vâlcea, Olt, Teleorman cu implicarea unor studenți voluntari.
- A2.3.1. Informarea liceelor despre posibilitatea participării în calitate de co-organizator la eveniment, selecția CNFIS-FDI-2018-0275 generated by UDiManager 04/05/2018 11:03:01 2 / 3 liceelor care vor găzdui evenimentele
- A2.3.2. Desfășurarea evenimentelor în cadrul cărora vor fi mediate întâlniri între elevi-studenți voluntari
- A2.4. Diversificarea colaborării UPIT cu ISJ Argeș, Vâlcea, Olt și Teleorman, prin realizarea și distribuția unei publicații periodice intitulată PRE-UNIVERSITARIA (variantă online și letrică) sub forma unui ghid de bune practici educaționale și științifice specifice mediului preuniversitar si universitar.
- A2.4.1.Constituirea cadrului de lucru, îndeplinirea procedurilor pentru alocarea ISSN-ului.
- A2.4.2. Colectarea materialelor, selecția și pregătirea pentru publicare a primului număr.
- A2.4.3. Construirea site-ului revistei.
- A2.5. Activități de îndrumare, orientare și consiliere profesională a elevilor din mediile defavorizate ale județelor Argeș, Vâlcea, Olt, Teleorman in vederea creșterii accesului la învățământul superior
- A2.5.1. Constituirea unui birou mobil de îndrumare in carieră în beneficiul elevilor din cele 4 județe.
- A2.5.2. Sprijinirea dezvoltării personale a 100 elevi dezavantajați prin program de mentorat
- A2.5.3. Activități de informare a elevilor despre oportunitățile din piața muncii și de proiectare a unui plan de carieră profesională. Vor fi implicați și studenți voluntari.
A4. Dezvoltarea unui canal de comunicare online intre UPIT și liceele argeșene(elevi și responsabili consiliere)
- A4.1. Crearea spațiului privat pentru consilierii educaționali din licee și elevi prin intermediul unei pagini de Facebook. Se va crearea aplicatia FB și se va realiza integrarea ei in pagina UPIT pentru elevi.
- A4.2. Activități specifice implementării comunicării online între UPIT și licee, respectiv cu elevii din mediile defavorizate Vor fi implicați și 2 studenți voluntari.
A5. Activități de consolidare a parteneriatelor intre UPIT si unități economico-sociale din Argeș și zonele in care UPIT are extensii universitare.
- A5.1. Activități de diversificare a axelor de colaborare cu partenerii din mediul socio- economic. Se vor revizui și completa acordurile cadru de colaborare. Se vor identifica parteneri strategici și se va înființa Consiliul Universitar Consultativ pentru Mediul Economic și Social ca structură a Centrului de Colaborare cu Mediul Socio-Economic și Incubare de Afaceri- CUCMES.
- A5.2. Organizarea a patru workshop-uri cu reprezentanții CUCMES (L1-L7) pentru a se identifica nevoile de formare a tinerilor din județele vizate. Se va pregăti și edita un catalog intitulat generic UPIT – Mediul socio-economic, care va fi un instrument util de management universitar și organizațional.
___________________________________________
COMUNICAT
Expoziție de Artă la Rectoratul Universității din Pitești
Departamentul de Limbă și Literatură, Istorie și Arte din cadrul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte a Universității Pitești, în cooperare cu Asociația LIA și Atelierul de Arte reCreativ vă invită miercuri, 13 iunie 2018,la ora 17,00 la vernisajul Expoziției de Artă, la Rectoratul Universității din Pitești, Str.Târgul din Vale nr.1.
__________________________________________
CONFERINȚĂ INTERNAȚIONALĂ LA UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
Prin Centrul de cercetări asupra imaginarului. Text, discurs, comunicare. Imagines și Centrul de reușită universitară (CRU), Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte organizează, în perioada 15-17 iunie 2018, cea de-a 14-a ediție a conferinței Limba și Literatura – Repere identitare în context european. Tema propusă dezbaterilor anul acesta, Arhitecturi ale imaginarului, își găsește aplicații fecunde în domeniul literaturii, al științelor limbajului, în științele sociale și ale educației.
Lucrările celor 140 de participanți, ce provin de la peste 30 de universități și institute de cercetare din țară și din străinătate (Algeria, Canada, Columbia, India, Maroc, Turcia), invită la o reflectare plurală asupra conceptului de imaginar și ale arhitecturii acestuia așa cum sunt reflectate în lingvistică, literatură, comunicare sau artele spectacolului.
Ceremonia de deschidere a conferinței și sesiunea plenară se vor desfășura vineri, 15 iunie, începând cu ora 10, la sediul Bibliotecii Universității din Pitești, urmând ca lucrările pe secțiuni să se desfășoare vineri și sâmbătă, în incinta Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte. Totodată, sâmbătă sunt organizate și Atelierele de didactică (română, franceză, engleză), ateliere de lucru ce reunesc profesori din învățământul universitar și preuniversitar.
Biroul de Comunicare si Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
______________________________________
COMUNICAT
Universitatea din Pitești organizează cursuri gratuite pentru fermieri
Universitatea din Pitești organizează, în perioada 18-22 iunie 2018, prima sesiune de formare în cadrul proiectului“Creşterea competitivităţii exploataţiilor agricole, în contextul actual al politicii agricole, prin acţiuni de formare profesională şi dobândire de cunoştinţe în rândul fermierilor”, finanţat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).
Proiectul se adresează fermierilor, persoane fizice sau juridice din judeţul Argeş, în special beneficiari de sprijin ai sub-măsurilor 6.1. şi 6.3. Beneficiari pot fi şi persoane care au drept de folosinţă pentru terenuri agricole, dovedit prin contract de comodat sau arendă. Cursurile de formare profesională au o durată de 5 zile (40 ore). Cursurile de pregătire profesională sunt obligatorii pentru fermierii care accesează fonduri europene. La sfârşitul sesiunii de formare profesională cursanţii vor primi atestate de participare.
Celelalte sesiuni vor avea loc în perioadele: 10 - 14 septembrie 2018 (25 de locuri), 12 - 16 noiembrie 2018 (25 de locuri) şi 28 ianuarie – 1 februarie 2019 (25 de locuri). Cursurile vor fi organizate la Hotel Regat în Piteşti.
Toate costurile aferente derulării sesiunilor de formare sunt susţinute din bugetul proiectului: cazarea participanţilor (Hotel Regat), servirea meselor şi decontarea cheltuielilor de transport).
Pentru înscrieri şi alte informaţii suplimentare puteţi suna la numărul de telefon 0723273786 (manager proiect).Depunerea dosarelor de înscriere se face la sediul Universităţii din Piteşti din strada Târgu din Vale, nr. 1, corp S, etaj 1, sala S127.
Locurile sunt limitate!
_______________________________________
ACADEMIA ROMÂNĂ
COMITETUL ROMÂN PENTRU ISTORIA ŞI FILOZOFIA ŞTIINŢEI ŞI TEHNICII – C.R.I.F.S.T.
FILIALA ARGEŞ
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
COMUNICAT
Universitatea din Pitești va găzdui vineri, 8 iunie 2018, începând cu ora 1000, în noua Sală de festivități din Corpul Central, Adunarea Generală a Comitetului Român pentru Istoria și Filozofia Ştiinţei și Tehnicii – C.R.I.F.S.T., filiala Argeș. În cadrul programului se va prezenta raportul privind activitatea filialei în perioada 2014-2018 şi vor fi alegeri pentru noua conducere a filialei.
Preşedinte CRIFST, Filiala Piteşti, Vicepreşedinte,
Prof.univ.dr.ing. Mariana JURIAN Prof.univ.dr.ing. Ioan LIŢĂ
____________________
COMUNICAT
Universitatea din Pitești în evaluarea internațională U-Multirank, coordonată de Comisia Europeană
U-Multirank a dat publicității, la 5 iunie 2018, datele celei de-a cincea ediții anuale (www.umultirank.org) a evaluărilor, în care au fost clasificate 1.614 de universități din 95 de țări.U-Multirank subliniază performanța universitară de nivel mondial în: predare și învățare, cercetare, transfer de cunoștințe, orientare internațională și implicare regională.
Noile rezultate prezintă diversitatea excelenței în învățământul superior.Clasificarea universităților a fost realizată în funcție de o gamă largă de factori de performanță: reputația pentru activitatea de cercetare, calitatea predării și a învățării, orientarea internațională, succesul transferului de cunoștințe (parteneriate cu întreprinderile) și angajamentele în plan regional.
U-Multirank oferă 18 clasamente naționale ce scot în relief punctele forte și punctele slabe ale sistemelor naționale de învățământ superior, publică lista cu universitățile aflate în "Top 25", evidențiind 225 din cele mai mari scoruri obținute de universități în cadrul evaluării.
Pe baza informațiilor oferite de acest clasament U-Multirank studenții își aleg programele de studiu, bazându-se pe prioritățile lor. Pentru jurnaliști, U-Multirank oferă clasamente personalizate și informații la cerere, concentrându-se pe performanțele universităților dintr-o anumită țară, pe relațiile dintre mediul universitar și industrie sau pe deschiderea internațională a universităților.
În actuala clasificare internațională a universităților, realizată sub coordonarea Comisiei Europene, parteneriatele strategice de cercetare, publicațiile interdisciplinare, rata de absolvire a studiilor de licență și de masters de către studenții UPIT, mobilitățile studenților și cadrelor didactice în spațiul european și extraeuropean sunt indicatorii la care Universitatea din Pitești a obținut punctaj maxim.
Au fost evidențiate și procentele ridicate de inserție pe piața locală și regională a muncii a absolvenților studiilor de licență și de masters de la Universitatea din Pitești.
_____________________________________________
COMUNICAT
Très Courts: Festival Internațional de Film
Proiecții de filme de foarte scurt metraj la Universitatea Pitești – Specializarea Jurnalism
Universitatea din Pitești – Secția de Jurnalism - găzduiește, la 5-6 iunie 2018, proiecțiile de filme de foarte scurt metraj derulate în cadrul Festivalului Internațional de Film Très Courts, aflat la cea de-a 20-a ediție.
Universitatea din Pitești constituie una din cele 17 locații din România unde se desfășoară acest Festival Internațional. Proiecțiile au loc în în aproximativ 80 de oraşe din lume, dintre care 20 de orașe și comune din România. În total, 20 de ţări de pe cele 5 continente găzduiesc Festivalul. Spectatorii pot descoperi o selecţie de peste 2 ore de filme scurte cvasi-simultan în Paris, Cluj, Bologna, Amsterdam, Londra, Brasil, Casablanca, Bamako, Belgrad, Ramallah și Tel Aviv.
Un festival care are loc simultan, în întreaga lume!
Festivalul propune o selecţie de filme foarte scurte venite din întreaga lume şi o a doua selecţie naţională de filme româneşti. Durata filmelor nu depăşeşte 4 minute, aceasta fiind singura regulă care trebuie respectată. Toate genurile sunt prezente: ficţiune, documentar, animaţie, film experimental. Amatori sau profesionişti, începători sau celebri, clasici sau inovatori, regizorii acestor foarte scurt metraje vin din toate colţurile lumii.
Institutul Francez Cluj-Napoca este coordonatorul Festivalului Très Court în România, Ungaria, Slovacia. ORANGE este sponsorul principal al festivalului în România.
În cadrul competiției românești Très Court sunt decernate patru premii: Marele Premiu, Premiul Publicului, Premiul Organizației Internaționale a Francofoniei și pentru prima dată anul acesta Premiul Asociației Casiopeea.
Marele Premiu este decernat de juriu. El constă într-un trofeu și un smartphone oferit de Orange precum și difuzarea filmului în cadrul selecției internaționale 2018 (sub rezerva acceptului din partea echipei internaționale de selecție 2018).
La Universitatea din Pitești, proiecțiile de filme de foarte scurt metraj se derulează începând cu orele 17.00 în Amfiteatrul 307 din Corpul I, Str.Târgu din Vale nr.1.
INTRAREA ESTE LIBERĂ
______________________________________________
COMUNICAT
Conferința Națională a Profesorilor ”EDUCAȚIA LA TIMPUL VIITOR”, 9 iunie 2018.
Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Ştiinţe Sociale şi Psihologie prin Departamentul de Ştiinţe ale Educaţiei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Casa Corpului Didactic Argeș şi Centrul de cercetări ştiinţifice în domeniul psihopedagogiei aplicate - EDUEXPERT anunţă organizarea Conferinţei Naţionale a Profesorilor -”EDUCAȚIA LA TIMPUL VIITOR”, ediţia a V-a, ce va avea loc pe 09 iunie 2018.
Scopul conferinţei este acela de a crea cadrul unei dezbateri privind problematica educației prezente și viitoare, orientarea prospectivă a educației și regândirea acesteia, în acord cu cerințele viitoare ale societății, precum şi cu transformările rapide și profunde ce au loc în plan socio-economic și tehnologic.
Conferinţa se adresează, în egală măsură, profesorilor din învăţământul primar şi preşcolar, profesorilor din învățământul gimnazial și liceal, consilierilor şcolari, specialiştilor din domeniul ştiinţelor educaţiei (cercetători, formatori), masteranzilor/ studenţilor.
Principalele direcţii tematice abordate:
- Tendințe actuale în educația timpurie,
- Aplicații practice în consilierea educațională ,
- Implicații psihopedagogice în reușita școlară,
- Bune practici în alternativele educaționale,
- Tendințe acutale în didactica specialității,
- Bune practici în managementul educațional,
- Orientări contemporane în formarea profesorilor .
Calendarul conferinţei:
- 15 mai 2018: trimiterea formularului de înscriere și a lucrărilor in extenso la adresa office@gmail.com.
- 20 mai 2018: notificare privind acceptarea lucrării;
- 1 iunie 2018: achitarea taxei de participare/publicare;
- 09 iunie 2018: desfăşurarea lucrărilor conferinţei.
Pentru informaţii suplimentare: eltv.office@gmail.com.
______________
COMUNICAT
SALONUL INOVAŢIEI, CERCETĂRII şi
CREATIVITĂŢII ELEVILOR şi STUDENŢILOR
din judeţul ARGEŞ
În perioada 24 – 25 Mai 2018, la Universitatea din Pitești - Corpul Central din Târgu din Vale nr. 1 - se desfășoară SALONUL INOVAŢIEI, CERCETĂRII şi CREATIVITĂŢII ELEVILOR şi STUDENŢILOR - SICCESA.
Evenimentul, organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, Inspectoratul Școlar Județean Argeș și Universitatea din Pitești, este dedicat elevilor din învățământul gimnazial, liceal şi studenţilor UPIT.
La SALONUL INOVAŢIEI, CERCETĂRII şi CREATIVITĂŢII ELEVILOR şi STUDENŢILOR sunt prezentate peste 400 de lucrări din 19 de domenii tematice analizate de un juriu format din profesori desemnați de Inspectoratul Școlar Județean Argeș şi cadre didactice universitare ale UPIT. Juriul va fi prezidat de prof.univ.dr. Șerban ConstantinVALECA, copreședinți fiind Constantin Dan MANU - președintele C.J. Argeș, Dumitru CHIRLEȘAN - rectorul UPIT și Dumitru TODOSOIU - inspector general I.S.J. Argeș.
Domenii de jurizare:
- Protecția mediului
- Industria automobilului și Industria aviatică
- Industria Chimică, Fizică, Biologie
- Mecanică generală – Electromecanică – Mașini, utilaje, electricitate și electronică
- Energie – Energie verde
- Radio TV - Telecomunicații, Fotografie
- Informatică: Hardware și software
- Artă grafică și Publicitate
- Cultură – Turism
- Suveniruri – Articole pentru cadouri
- Produse de uz casnic
- Științe medicale și Sănătate
- Industria textilă și vestimentară – Design vestimentar
- Industria Agronomică și Alimentară
- Construcții și locuințe
- Ambalaj – Stocaj
- Educație – formare
- Sport, timp liber, jocuri, jucării
- Grădină – casă
Cele mai bune lucrări sunt premiate, Consiliul Județean Argeș asigurând premii pentru locurile I, II, III şi Menţiune, pe fiecare ciclu de studii: gimnazial, liceal şi universitar.
Festivitatea de premiere se desfăşoară vineri, 25 mai 2018, ora 12, Corpul Central, Târgu din Vale nr. 1
___________________________
COMUNICAT
Conferința Internațională „Dezvoltarea Durabilă prin Cercetare Nucleară și Educație” 23-25 mai
Institutul de Cercetări Nucleare Pitești (RATEN-ICN) organizează, la 23-25 mai 2018, Conferința Anuală Internațională „Dezvoltarea Durabilă prin Cercetare Nucleară și Educație” (NUCLEAR 2018) – Ediția a XI-a, eveniment care are loc sub auspiciile Academiei Române, în cooperare cu Universitatea din Pitești și Academia Oamenilor de Știință din România.
Conferința NUCLEAR 2018 va aborda tematici de interes actual al energeticii nucleare privind securitatea nucleară, dezvoltarea de tehnologii inovative și materiale avansate, managementul deșeurilor radioactive, radioprotecția personalului si a mediului și, nu în ultimul rând, aspectele de educație și pregătire necesare dezvoltării domeniului nuclear în contextul noilor piețe de energie.
Universitatea din Pitești, co-organizator al Conferinței participă cu lucrări prezentate de studenți și profesori universitari de la Departamentul de Ştiinţe Inginereşti Aplicate (DIMSIA) din cadrul Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică. Lector.univ.dr. Sorin Fianu de la Catedra de Energetică și Tehnologii Nucleare a DIMSIA va modera o discuție pe tema „Consolidarea capabilității pentru dezvoltarea nucleară”. Totodată,prof.dr. Șerban Constantin Valeca - Universitatea Pitești, fost Ministru al Cercetării, este membru al Comitetului Științific.
NUCLEAR 2018 reunește reprezentanți ai unor organizații internaționale și europene relevante pentru energetica nucleară, precum Comisia Europeană, Direcția Generală pentru Cercetare (DG RTD) și Direcția Generală - Centrul Comun de Cercetare (DG-JRC – Serviciul Intern de Cercetare al Comisiei Europene), Agenția Italiană pentru Noi Tehnologii, Energie și Dezvoltare Economică Durabilă (ENEA), Ansaldo Nucleare (Italia), Platforma Tehnologică pentru o Energie Nucleară Durabilă (SNETP, Belgia), Institutul de Cercetări Nucleare Rez (Cehia), Institutul de Chimie Nucleară și Tehnologie (Polonia), Asociația NUGENIA (Belgia), Centrul de Cercetare Nucleară SCK.CEN (Belgia), Forul Atomic European (FORATOM, cu sediul în Bruxelles, Belgia) și Universitatea de Tehnologie din Bratislava (Slovacia).
Din România participă reprezentanți de la cele mai importante foruri științifice în domeniu – Academia Română, Academia Oamenilor de Știință, institute de cercetare în domeniul nuclear - RATEN-ICN Pitești, RATEN-CITON București, Institutul Național de Cercetare -Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei” (IFIN-HH) București, ICSI Rm. Vâlcea, precum și ai Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), Nuclearelectrica (SNN, CNE Cernavodă FCN Pitești).
Invitați speciali: Roger Garbil (Direcția Generală Cercetare și Inovare DG-RDT Comisia Europeană), Said Abousal (Direcția Generală Centrul Comun de Cercetare DG-JRC, Comisia Europeană), Teodor Chirică, noul Președinte al Forului Atomic European (FORATOM), Robert Tudorache, Secretar de Stat în Ministrul Român al Energiei și Nicolae Burnete, Ministrul Român al Cercetării și Inovării.
Programul complet al Conferinței poate fi urmărit aici:
https://www.nuclear.ro/conference/nuclear%202018/N2018_Conference_Preliminary_Program_.pdf
___________________________
COMUNICAT
Târg de Joburi, Internship-uri și Stagii de Practică pentru studenți și absolvenți
Joi, 17 Mai 2018, în intervalul orar 10.00 - 16.00, în corpul central al Universității din Pitești se desfășoară Târgul de Joburi, Internship-uri și Stagii de Practică pentru studenți și absolvenți.
Deschiderea oficială a evenimentului este la ora 11.00 în Clădirea centrală – Atrium.
Acest eveniment este un important târg de carieră dedicat studenților și masteranzilor Universității din Pitești, aflați în căutarea unui job, stagiu de practică și/sau program de internship.
În cadrul evenimentului am invitat companii din diverse domenii de activitate, precum: IT, Servicii, Financiar-Bancar, FMCG, Retail, Inginerie şi Automotive, Turism, Design, Juridic, Management - Consultanţă, Marketing, PR, Producţie, Resurse Umane, Vânzări etc.
Cu această ocazie, invităm toți studenții și masteranzii să viziteze standurile partenerilor din mediul socio-economic pentru identificarea unei posibile colaborări.
Totodată, studenții își pot prezenta CV –urile partenerilor din mediul socio-economic și, în format electronic, le pot transmite la adresa georgia.olteanu@upit.ro cu scopul constituirii unei baze de date în vederea creșterii gradului de angajabilitate.
________________________________________
COMUNICAT
Conferință Științifică Internațională: „Istorie, cultură, cetățenie în Uniunea Europeană” - 18-19 mai
Facultatea de Științe Economice și Drept, Centrul de Studii Juridice și Administrative din cadrul Universității din Pitești, în colaborare cu Asociația Amicii Scientiae și Facultatea de Științe Administrative, Centrul de Cercetare în Științe Juridice și Administrative, Universitatea Valahia din Târgoviște organizează, la 18-19 mai 2018, Conferința Științifică Internațională cu titlul „Istorie, cultură, cetățenie în Uniunea Europeană”, ediția a XI-a, la care participă cadre didactice și cercetători din România și străinătate.
La eveniment participă cadre didactice și cercetători de la Universitatea Regensburg (Germania), Universitatea Rey Juan Carlos (Spania), Universitatea Johannes Kepler Linz (Austria), Universitatea Gdańsk, Universitatea de Științe Aplicate PWSZ Legnica și Universitatea Zielona Gora (Polonia), Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți (Republica Moldova),Universitatea Craiova, Universitatea Valahia din Târgovişte, Universitatea 1 decembrie 1918 din Alba Iulia și Universitatea Piteşti (România).
Tel. /Fax: (+40)0348/453.400
E-mail: iccu2008@yahoo.com
Web site: www.iccu.upit.ro
INTRAREA LIBERĂ
_____________________________
COMUNICAT
„Arena opiniilor” la Facultatea de Mecanică și Tehnologie, Departamentul Autovehicule și Transporturi
Departamentul de Autovehicule și Transporturi din cadrul Facultății de Mecanică și Tehnologie a Universității din Pitești organizează, la 18 mai 2018 Clubul de Dezbateri Academice Studențești intitulat „Arena opiniilor”, eveniment care se desfășoară anual. Subiectele care vor fi dezbătute în această ediție sunt Propulsia termică vs. Propulsia electrică (AR) și Transportul rutier vs. Transportul feroviar (ITT).
Demarată în 2015, „Arena opiniilor constituie un for de dezbateri ce are ca obiectiv încurajarea şi sprijinirea activității de exersare a abilităților de comunicare în spațiul public, dezvoltarea gândirii critice, argumentației logice, toleranței față de alte opinii și a fair-play-ul, înțelegerea importanței ascultării interlocutorilor.
Persoanele implicate în activitățile Clubului sunt studenți și profesori ai Universității din Pitești.
______________________
COMUNICAT
Campionatul Național Universitar de Baschet Masculin - Memorial Colibaba Evulet Dumitru
Universitatea din Pitești - Facultatea de Științe, Educație Fizică și Informatică, în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești organizează în perioada 15-17 mai 2018 Campionatul Național Universitar de Baschet Masculin – Memorial Colibaba Evulet Dumitru.
Evenimentul va avea loc în Sala polivalentă de sport a Universității din Pitești, str.Gh.Doja nr.41.
Program:
· Marți, 15 mai: 15,30-20,00
· Miercuri, 16 mai: 9,30-13,00 și 15,30-20,00
· Joi, 17 mai: 9,30 – Finala Mică și 11,00 – Finala Mare
____________________________________________________
COMUNICAT
„România Centenară – Perspective și reflecții în domeniul Științelor sociale”
Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie din cadrul Universității din Pitești organizează, la 18-19 mai 2018, Sesiunea Științifică Națională a Studenților și Masteranzilor din domeniul Științelor Sociale, cu titlul „România Centenară – Perspective și reflecții în domeniul Științelor sociale”.
Evenimentul are loc sub egida Centrului de Cercetare pentru Promovarea Excelenței în Formarea Profesionalăși Centrului de cercetări științifice în domeniul psihopedagogiei aplicate-EduExpert.
Partener: Universitatea din Craiova, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, și Facultatea de Litere.
_______________________________________________
COMUNICAT
Tradiția Zilei Studenților Internaționali continuă la Universitatea din Pitești
Universitatea din Pitești va marca cea de-a VI-a ediție a Zilei Studenților Internaționali, celebrată în fiecare an în luna mai, printr-un spectacol dedicat tuturor studenților internaționali veniți să studieze la UPIT şi realizat chiar de ei.
Evenimentul va avea loc joi, 10 mai 2018, la Teatrul Alexandru Davila, începând cu ora 10.30. La eveniment și-au anunțat prezența o serie de reprezentanți ai Ambasadelor țărilor cu care Universitatea din Pitești colaborează, precum și ai autorităților locale și naționale.
Universitatea din Pitești se bucură de o lungă tradiție în pregătirea academică a studenților internaționali. Astfel, încă din 1976, cadrele didactice ale Universității din Pitești au desfășurat cursuri de Limbă română pentru studenții din Anul pregătitor. Universitatea nu s-a oprit aici și a continuat să desfășoare activități didactice, de calitate, recunoscute în lumea întreagă. În anul universitar 2017-2018 studiază la UPIT peste 500 de studenți internaționali din 35 de țări, dornici să studieze limba română sau specializările de licență și de master din cadrul facultăților Universității.
_____________________
COMUNICAT
Concursuri de programare la Departamentul Matematică-Informatică, 11-12 mai 2018
Departamentul Matematică-Informatică din cadrul Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică a Universității din Pitești organizează în perioada 11-12 mai 2018 următoarele competiții: Concursul de programare WEB și workshop-ul cu tematica de aplicații WEB (Web Applications Contest and Workshop for Students);Concursul de programare pentru elevii din clasele IX-XII (Programming Day for High School) și o secțiune de programare a roboților lego minstorm ev3.
La concurs pot participa studenți, elevi de liceu din anii terminali, cu abilități deosebite în domeniul aplicațiilor web, cadre didactice și specialiști în domeniul aplicațiilor web, din România și străinătate. La workshop pot participa studenți, elevi de liceu din clasa a XII-a, profesori, specialiști IT&C cu articole științifice sau de prezentare a unor aplicații și tehnologii noi.
Coordonator: Conf.univ.dr.Doru Constantin, Director Departament Matematică-Informatică cdomanid@yahoo.com
_________________________________________________
COMUNICAT
Universitatea din Pitești la Concursul Kart Low Cost, Galați, 10-12 mai 2018
Departamentul Autovehicule și Transporturi din cadrul Facultății de Mecanică și Tehnologie a Universității din Pitești participă cu o echipă de studenți la Concursul Kart Low Cost (KLC) care se desfășoară la Universitatea Dunărea de Jos din Galați în perioada 10-12 mai 2018.
Concursul, al cărui scop este concepția, proiectarea și fabricarea unui kart numit „low cost” de către echipe pluridisciplinare, este deschis oricărui student, viitor inginer pasionat de tehnica automobilului. Se urmărește construirea unui kart inovant din punct de vedere tehnologic, cu un buget de 2000 euro pentru proiectul termic, respectiv 3500 euro pentru cel electric. Concepția kartului este supusă constrângerilor menționate printr-un regulament tehnic precis. Kartul astfel construit va participa într-o competiție sportivă pe un circuit adecvat.
Proiectul Kart Low Cost (KLC) este rezultatul colaborării între Université de Bourgogne - Institut Supérieur de l’Automobile et des Transports de Nevers (ISAT de Nevers) din Franța și Departamentul Autovehicule și Transporturi din cadrul Universității din Piteşti, prima ediție derulându-se în 2011 la Nevers. De atunci, competiția a fost organizată alternant, o dată în Franța, o dată în România.
KLC urmăreşte pregătirea viitorilor ingineri prin dezvoltarea cunoştinţelor de gestiune ale unui proiect tehnic, prin dezvoltarea spiritului de muncă în echipă, prin repartizarea responsabilităţilor şi, nu în ultimul rând, prin respectarea termenelor şi a bugetului alocat. Prin urmare, nu este doar o simplă cursă de karting. Este, în egală măsură, o provocare tehnică, pedagogică şi umană, câştigătorul nefiind neapărat cel mai rapid.
Concepţia, proiectarea şi fabricarea unor karturi performante cu buget restrâns este punctul cheie al competiţiei. Karturile sunt construite de la zero de studenţii participanți la competitie. După manşele de calificare, în care este stabilită ordinea intrării în concurs, karturile trec prin probe de sprint, manevrabilitate, anduranţă, design şi de evaluare a şasiului şi a inovaţiilor tehnologice.
Participă echipe de studenți de la: Institut Superieur de l'Automobile et des Transports (ISAT) Nevers, France, Universitatea Politehnică București, Universitatea din Craiova, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea din Pitești.
Coordonatori: Adrian CLENCI, Cătălin ZAHARIA
Departamentul Autovehicule și Transporturi, Universitatea din Pitești
adi.clenci@upit.ro, catalin.zaharia@upit.ro
___________________________________________________
COMUNICAT
Concursul Profesional Studențesc de Rezistența Materialelor „C. C. TEODORESCU”
Ediția a XXXVII-a: 10-12 mai 2018, Universitatea din Pitești
Facultatea de Mecanică și Tehnologie a Universității din Pitești organizează în perioada 10-12 mai 2018 faza națională a Concursului Profesional Studențesc de Rezistența Materialelor „C. C. TEODORESCU”- Ediția a XXXVII-a, sub coordonarea directorului de proiect Dr.ing.mat.Rizea Vasile. Pe lângă stimularea competitivității și performanței în rândul studenților, scopul concursului este de a continua tradiția şcolii românești de Rezistenţa Materialelor în pregătirea viitorilor ingineri de specialitate.Universitatea din Piteşti (FMT) participă la toate ediţiile Concursului și a obținut rezultate foarte bune.
La concurs Vor participă studenți din următoarele centre universitare Universitatea Politehnică București, Universitatea Tehnică de Construcții București, Academia Tehnică Militară București, Universitatea Politehnică din Timișoara, Universitatea Tehnică „Gh.Asachi” din Iași, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea din Pitești.
Concursul profesional ştiinţific "C.C. Teodorescu" este o continuare a concursului studenţesc "Traian Lalescu" (secţia de Rezistenţa Materialelor), desfăşurat sub acest nume din 1969 până în 1989.
Constantin C. Teodorescu (1892-1972) a intrat prin concurs la Şcoala Naţională de Poduri şi Şosele, unde a avut profesori renumiţi, printre care Anghel Saligny, Elie Radu, Ion Ionescu, David Emmanuel, Nicolae Vasilescu-Karpen şi Andrei Ioachimescu. În învăţământul superior tehnic, profesorul C. C. Teodorescu a instruit 40 de serii de ingineri constructori, mecanici, mineri, feroviari sau de altă specialitate. Prototip al modestiei, profesorul C. C. Teodorescu a fost un om original, cultivat, crescut la şcoala profesorului Gh. Em. Filipescu, sufletul Şcolii de Poduri şi Şosele şi al Politehnicii din Bucureşti. Concursul Profestional Studențesc de Rezistența Materialelor poartă acum numele profesorului Constantin C. Teodorescu.
______________________________________
COMUNICAT - Concurs de eseuri în limba engleză Europa de mâine, ediția a II-a
Pentru a celebra Ziua Europei, Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte a Universității din Pitești în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean a organizat concursul de eseuri în limba engleză Europa de mâine, ediția a-II-a, destinat elevilor de liceu din județul Argeș.
http://isjarges.ro/course/concursul-de-eseuri-in-limba-engleza-europa-de-maine/
____________________________________________
COMUNICAT - Ziua Europei sărbătorită la Universitatea din Pitești
Universitatea din Pitești va marca sărbătorirea Zilei Europei prin evenimentul „Ziua Europei, o Europă a tuturor!”, organizat miercuri, 09 mai 2018, începând cu ora 10.00, în Sala Senatului a Universității din Pitești. Studenții români, cei internaționali și cadrele didactice ale facultăților participă la această sărbătoare cu dorința de a reaminti valorile şi principiile fundamentale care au stat la baza formării Uniunii Europene și de a redescoperi diversitatea pe care o aduce fiecare stat membru la unitatea patrimoniului european.
Universitatea din Pitești ocupă un loc esențial pe harta Europei, prin colaborarea cu peste 150 de universități partenere din 18 țări UE și 11 țări non-UE. Studenții au posibilitatea de a afla despre facilitățile educaționale de care pot beneficia prin programul Erasmus+. De asemenea, ei pot împărtăși experiențe academice și personale cu numeroșii studenți internaționali care studiază în cadrul Universității noastre.
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
_____________________________________________________________________________________________________
COMUNICAT
Număr record de profesori internaționali sosiți la Universitatea din Pitești
În perioada 3-11 martie, 2018, Universitatea din Pitești organizează cea de-a 7-a Săptămână Internațională Erasmus, la care vor participa 20 de profesori internaționali veniți din șase țări, precum: Albania, Azerbaidjan, Bulgaria, Egipt, India și Republica Moldova.
Evenimentul este cu atât mai impresionant cu cât, în general, universitățile organizează una, maximum două astfel de evenimente internaționale pe an.
Așa cum a declarat prorectorul pentru Relații Internaționale al UPIT, conf. univ. dr. Emanuel Soare, Universitatea din Pitești a reușit să obțină o serie de performanțe notabile în domeniul Relațiilor Internaționale, în sensul că, de exemplu, în anul universitar 2017-2018, un număr de peste 150 de profesori internaționali de la peste 40 de universități din 25 de țări UE și non-UE au susținut cursuri de scurtă durată în cadrul universității, în condițiile în care, în urmă cu un an, UPIT a fost vizitată de numai 15 cadre didactice din străinătate.
Eforturile susținute în domeniul internaționalizării activității universității sunt vizibile și în domeniul atragerii unui număr din ce în ce mai mare de studenți internaționali ce aleg să studieze la UPIT fie în anul pregătitor pentru învățarea limbii române, fie la programele de studii de licență, masterat sau doctorat. În ultimii doi ani, numărul studenților aproape s-a triplat, numai în anul pregătitor fiind înscriși, în acest moment, 135 de studenți internaționali din 26 de țări.
Universitatea din Pitești confirmă astfel importanța procesului de internaționalizare și de creștere a atractivității internaționale, aspect care a contat și în decizia de acordare de către ARACIS, în această lună, a calificativului grad ridicat de încredere.
____________________________________________________________
COMUNICAT
Sesiune de comunicări științifice cu titlul „Științele Educației: Realități și Provocări”
Departamentul de Științe ale Educației din cadrul Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie organizează vineri, 4 mai 2018, ora 12.00, în Corpul A din Str.Doaga nr.11, Sesiunea anuală de comunicări științifice a masteranzilor și absolvenților, Ediția a VI-a, cu titlul „Științele Educației: Realități și Provocări”. Lucrările sunt clasificate în trei secțiuni: I. Bune practici în Managementul educațional; II. Tendințe actuale în Educația timpurie și III. Teorie și practică în Consilierea educațională.
Profesori coordonatori: conf.dr.Sofia Loredana TUDOR și conf.dr.Loredana BLOJU.
__________________________
COMUNICAT
Studenți UPIT la Concursul “Să Cunoaştem Mecatronica şi Robotica 2018” - Craiova, 3-5 mai 2018
Studenți de la Facultatea de Electronică, Comunicații și Calculatoare din cadrul Universității Pitești participă în perioada 3-5 mai 2018 la Faza Națională a Concursului Profesional Studenţesc “Să Cunoaştem Mecatronica şi Robotica 2018” care se desfășoară la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică de la Universitatea din Craiova.
La acest concurs sunt invitate să participe echipe de studenţi de la specializările electronică/automatică/calculatoare-mecatronică, care au fost selectate în fazele locale.
De la Universitatea din Pitești s-au calificat următoarele echipe:
- a) Proba de Sisteme mecatronice – secţiunea studenţi
- Marica Marius Constantin- anul III Electronică Aplicată;
- Popescu Alexandru Constantin - anul III Electronică Aplicată;
- b) Proba de Roboți mobili - secţiunea studenţi
- Zamfirica Vlad - anul IV Calculatoare;
- Ciucardel Andrei - anul IV Electronică Aplicată;
- Goglea Alexandru- anul IV Reţele și Software de Telecomunicații;
- c) Proba de Roboți mobili – secţiunea elevi (câştigători ai concursului “Robosmart“)
- Nedelea Flavius Mihai, XII I, Colegiul Tehnic C. D. Neniţescu, Piteşti
- Călugăru George Răzvan, XI G, Colegiul Tehnic C. D. Neniţescu, Piteşti
Cadre didactice coordonatoare:
- conf. dr. ing. Mazăre Alin Gheorghiţă
- conf. dr. ing. Ionescu Laurenţiu
- Ş.L. dr. ing. Ionel Bostan.
______________________________________________________________
COMUNICAT
4 mai 2018 - Concert al Corului de Copii și Tineret SYMBOL la Universitatea Pitești
Universitatea din Pitești găzduiește vineri, 4 mai 2018, ora 18.00, în corpul central, Strada Târgu din Vale, concertul susținut de Corul de Copii și Tineret SYMBOL, în cadrul turneului național desfășurat sub genericul “Cântând Centenarul Unirii”.
Programul include lucrări de: Anton Pann, Ion Popescu Pasărea, Gavriil Musicescu, Ion Vidu, Alexandru Cristea, George Enescu, Ioan Christu Danielescu, Nicolae Lungu, Gheorghe Șoima, Nelu Ionescu, Alexandru Pașcanu, Constantin Arvinte, Irina Odăgescu, Mihai Moldovan, Constantin Drăgușin, Marin Velea, Valentin Gruescu, Andres Papin, Joseph Strauss.
Director-dirijor: Jean Lupu; Dirijor principal: Luminița Guțanu Stoian; Soliste: Alina Solomon, Cristina Ștefan; La pian: Titi Radu; La chitară: Andreea Silivestru; Percuție: Emanuel Drăgoi.
Partener media: Radio Trinitas. Sponsor: Veridia
Intrarea este liberă.
_________________________________________________________
COMUNICAT
27 Aprilie: Sesiuni de Comunicări Științifice la Facultatea de Științe Economice și Drept
Centrul de Studii Juridice și Administrative din cadrul Facultății de Științe Economice și Drept a Universității din Pitești organizează, în colaborare cu Asociația Amicii Scientiae, Sesiunea Națională Anuală a Studenților Facultăților de Drept, intitulată Evoluția Statului și Dreptului în perioada post-aderare” – ediția a XI-a. Participarea la Sesiune le oferă studenţilor ale căror studii sunt selectate şi apreciate de către comitetul ştiinţific şansa de a publica studiile elaborate în Revista de Studii Juridice și Administrative. Cele mai bune studii susţinute vor fi premiate.
Centrul de Analiză şi Modelare Economică din cadrul Facultății de Științe Economice și Drept a Universității din Pitești organizează Sesiunea de comunicări științifice a studenților, cu participarea elevilor, intitulată „Noi perspective în Spațiul Economic European” - ediția a XXI-a. Sesiunea va avea cinci secțiuni (Economie, Finanţe şi Politici economice europene; Contabilitate, Analiză economico –financiară şi Statistică; Management şi Marketing; Turism; Informatică economică). Lucrările premiate vor participa la Olimpiada Națională a Economiștilor în Formare, organizată de Asociația Facultăților de Economie din România și găzduită de Academia de Studii Economice București, în perioada 28-30 iunie 2018.
______________________________________________________
INVITAȚIE
“Ziua Porților Deschise la Facultatea de Științe Economice și Drept”
Joi, 26 aprilie 2018, ora 14.00, la sala C1 a Universității din Pitești (Bd.Republicii nr.71, în clădirea fostului Centru de Calcul) are loc “Ziua Porților Deschise la Facultatea de Științe Economice și Drept”. Evenimentul este organizat, ca în fiecare an, în scopul diseminării de informații referitoare la valorile și rezultatele Facultății de Științe Economice și Drept. Cu această ocazie vor avea loc o serie de comunicări realizate de cadrele didactice ale facultății, pentru a marca Centenarului Marii Uniri.
În deschidere va lua cuvântul Decanul Facultății de Științe Economice și Drept, prof. univ. dr. Eugen CHELARU, după care Prodecanul Facultății de Științe Economice și Drept, conf. univ. dr. habil. Daniela PÎRVU va prezenta oferta de studii, tematici și oportunități.
Pentru marcarea Centenarului Marii Uniri, prof. univ. dr. Dumitru DIACONU va susține o prelegere cu titlul Principiul naționalităților la finele Primului Război Mondial, iar conf. univ. dr. Tiberiu AVRĂMESCU, conf. univ. dr. Cristina BÂLDAN și lect. univ. dr. Alina HAGIU vor prezentaContextul economico-social în România în preajma Marii Uniri.
_________________________________________________________
COMUNICAT
O sală de curs a Universității din Pitești va purta numele prof. univ. dr. Gheorghe CEAUȘU
Miercuri, 25 aprilie 2018, ora 12.00, în corpul central al Universității din Pitești, va avea loc inaugurarea unei săli de curs care va purta numele prof.univ.dr.Gheorghe CEAUȘU.
Profesorul CEAUSU, originar din Smei, orașul Costești, Argeș - personalitate marcantă a teatrului românesc, dedicat artelor spectacolului şi implicat în destinele atâtor generaţii de studenţi ai Facultăţilor de Teatru şi de Film din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti.
Inaugurarea sălii de curs va fi urmată de o Conferință susținută de actorul și regizorul Dan PURIC, regizorul Laurențiu DAMIAN (Președintele Uniunii Cineaștilor din România), regizorul Mihai Constantin RANIN (Director al Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, actorul Constantin Bebe COTIMANIS și criticul de teatru Ana-Maria NISTOR.
Inițiatorii evenimentului - Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte a Universității din Pitești, în cadrul căreia funcționează și programul de studii Artele spectacolului - actorie.
______________________________________________________________
COMUNICAT: ,,ADOPTĂ UN REFUGIU”
Centrul de Cercetare pentru Performanță Umană, din cadrul Departamentului de Educație Fizică și Sportefectuează la 23.04.2018 prima sedință de organizare aproiectului extracurricular ,,ADOPTĂ UN REFUGIU” ce se va desfășura în perioada 27-29.05. 2018, în Munții Făgăraș.
Proiectul are ca scop inițierea studenților Universității din Pitești în abordarea civică și ecologică a muntelui și va include unseminar știintific studențesc. În cadrul proiectului, studenții de la Educație Fizică și Sport, Ecologie și Protecția Mediului, Ingineria Mediului și Științe Inginerești Aplicate vor aborda tematica științifică multidisciplinară a spațiului montan.
Coordonatorul proiectului este conf. univ. dr. Daniel Roșu – Director al Centrului de Cercetare pentru Performanță Umană.
___________________________________________________________________________________________________
INVITAȚIE
Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale
26 aprilie 2018, ora 12.00, Biblioteca Universității din Pitești
Avem deosebita plăcere să vă anunțăm că în data de 26 aprilie 2018, ora 12.00, la Biblioteca Universității din Pitești, sărbătorim ZIUA MONDIALĂ A PROPRIETĂȚII INTELECTUALE alături de reprezentanții OSIM, care vor susține seminarul: PROPRIETATEA INDUSTRIALĂ ÎN INSTITUTELE DE ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR.
VĂ AŞTEPTĂM!
Detalii la: https://www.upit.ro/ro/cercetare-stiintifica/crdpi
__________________________________________________________________________
INVITAȚIE
„UPIT Shakespeare Day”
Luni, 23 aprilie 2018, ora 10, la Sala de Lectură din Corpul B al Universității din Pitești are loc cea de-a VII-a ediție a „UPIT Shakespeare Day”
Organizatori:
- Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte – Departamentul de Limbă, Literatură, Istorie și Arte
- Centrul de Cercetare și Formare Didactică, Lingvistică și în Comunicare LITTERA
Momente marca Shakespeare la UPIT
Urmând tradiția începută în 2012, anul acesta se va organiza a VII-a ediție a Zilei Shakespeare la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte, la ora 10, în Sala de Lectură din Corpul B, Str. Aleea Școlii Normale (fosta Gheorghe Doja).
Pentru a marca Ziua dramaturgului și poetului englez William Shakespeare, studenții Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte, specializările Engleză-Germană, Engleză-Franceză, Engleză-Spaniolă și Română-Engleză - sub îndrumarea lect.univ.dr. Cristina Arsene-Onu - vor susține un spectacol dedicat comemorării celui care continuă să uimească și să suscite interes prin intermediul tragediilor, comediilor și sonetelor sale.
Programul va curpinde:
- Adaptări ale pieselor Hamlet și Romeo și Julieta
- Sonete în limba engleză și limba turcă
- Prezentări despre fațete mai puțin cunoscute ale vieții și operei dramaturgului
- Alte momente artistice, dintre care menționăm: schițe din tematica operei și a vieții lui William Shakespeare, crafts, panouri tematice, dans renascentist.
Evenimentul „UPIT Shakespeare Day” este organizat de Departamentul de Limbă, Literatură, Istorie și Arte, în colaborare cu Centrul de Cercetare și Formare Didactică, Lingvistică și în Comunicare Littera.
La sfârșitul spectacolului, participanții vor avea pregătite surprize dulci: turtă dulce cu chipul lui Shakespeare și alte simboluri din cultura britanică (se pare că Shakespeare era un mare iubitor de turtă dulce ?).
Va fi EPIC și sperăm ca această tradiție de șapte ani să continue până la Centenar !!!
Vă așteptăm cu drag!
p.s. A veni sau a nu veni? Acesta este întrebarea.
_________________________________________________________________________________________________________-
Concurs internațional studențesc “Tehnici de Interconectare în Electronică (TIE)” - Pitești, 18-21 Aprilie
Facultatea de Electronică, Comunicații și Calculatoare a Universității din Pitești organizează în perioada 18-21 Aprilie 2018, cea de-a 27-a ediție a Concursului internațional studențesc “Tehnici de Interconectare în Electronică (TIE)”. Anul acesta, evenimentul este organizat în colaborare cu Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei a Universității "Politehnica" din București, Centrul de Electronică Tehnologică și Tehnici de Interconectare (UPB-CETTI) și Asociația pentru Promovarea Tehnologiei Electronice (APTE), cu sprijinul EPETRUN (Electronic Packaging Education Training and Research University Network).
Această manifestare studențească își propune să evalueze nivelul de cunoștințe asimilat de studenți în domeniul proiectării asistate de calculator a modulelor electronice, avându-se în vedere atât tehnologia THT (through hole technology), cât și SMT (surface mount technology).
Concursul se bazează pe cunoștințele acumulate la cursurile de profil electronic cu privire la regulile de concepție și realizare a modulelor electronice analogice, digitale și mixte, precum și pe cunostințe avansate de proiectare a structurilor de interconectare PCB (circuite imprimate).
În cadrul Concursului vor avea loc două Workshop-uri: „Virtual Prototyping, Design, Validation and Manufacturing of High-End Products/Prototiparea Vituală, Proiectarea, Validarea și Fabricarea Produselor High-End” și „Strategic Partnership for Education/Parteneriat Strategic pentru Educație” .
Pentru informații suplimentare vă rugăm accesați link-ul: http://www.tie.ro/
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
------------------------------------------------------------------------------
COMUNICAT Artă Florală și Peisagistică 21-23 Aprilie
Universitatea din Pitești organizează Concursul Național Studențesc de Artă Florală și Peisagistică în perioada celei mai importante Expoziții dendro-floricole internaționale din România, "Simfonia Lalelelor". Concursul se adresează studenţiilor, masteranzilor şi doctoranzilor de la programele de studii de licenţă, masterat sau doctorat organizate de instituţiile de învăţâmânt superior care studiază discipline în domeniul floriculturii, horticulturii şi peisagisticii. Evenimentul este finanţat de Ministerul Educaţiei Naţionale.
Premiile concursului: 1 premiu I – 360 lei; 2 premii II – 285 lei/premiu; 3 premii III – 210 lei/premiu; 7 mențiuni – 180 lei/mențiune.
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
___________________________________________________________
Simpozion Științific Internațional „Tendințe Actuale în Științele Naturii”
(19-21 Aprilie 2018)
Universitatea din Pitești, în colaborare cu Primăria Municipiului Pitești și Asociația Română de Pteridologie organizează cea de-a 11- a ediţie a Simpozionului Ştiinţific Internaţional "Tendințe Actuale în Științele Naturii” (“Current Trends in Natural Sciences”).
Tematica Simpozionului Științific tratează noi aspecte şi perspective ale cercetării în domeniile: Biologie, Ecologie și Protecția Mediului, Știința Solului, Măsurători Terestre și Îmbunătățiri Funciare, Horticultură, Cercetări Interdisciplinare în domeniul Științelor Naturii, Promovarea Calității Vieții.
În programul Simpozionului, alături de cercetărorii români, participă cu lucrări în sesiunile tematice şi cercetători din universităţile partenere internaţionale: Universitatea Agrară de Stat din Republica Moldova, Universitatea ’’Atatürk’’din Turcia, Universitatea de Agricultură din Jelgava - Letonia. Lucrările prezentate sunt publicate în revista Current Trends in Natural Sciences (http://natsci.upit.ro/ ).
Totodată, studenţii şi cadre didactice ale UPIT, împreună cu invitaţii noştri participă la festivalul tradiţional “Simfonia lalelelor”, organizat de Primăria Municipiului Piteşti.
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
__________________________________________________
COMUNICAT – Workshop “Fabrica Virtuală 2018”
La Biblioteca Universității din Pitești se desfășoară, luni, 16 Aprilie, Workshop-ul intitulat “Fabrica Virtuală 2018 – Pârgii de acțiune în vederea creșterii șanselor de integrare a absolvenților pe piața muncii”, organizat de Facultatea de Mecanică și Tehnologie, Departamentul de Fabricație și Management Industrial, împreună cu Centrul de Colaborare cu Mediul Socio-Economic și Incubare de Afaceri. La eveniment participă, alături de profesori universitari și studenți ai Universității din Pitești, reprezentanți de la firmele Automobile DACIA, LEONI Wiring Systems, DELTA INVEST, EURO AUTO PLASTIC SYSTEMS (Faurecia Group), GoldPlast, Bronze Alu Carpați. Profesorul Karl Delbe, de la Ecole Nationale d’Ingénieur de Tarbes, France, va susține, totodată, o prelegere.
Contact: Ş.l. dr. ing. Daniel-Constantin Anghel, E-mail daniel.anghel@upit.ro
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
___________________________________________________
COMUNICAT DE PRESĂ - CONCURSUL RoboSmart
Vă invităm Sâmbătă, 31 martie 2018, începând cu ora 9:00, în corpul central din campusul Târgul din Vale al Universităţii din Piteşti la concursul de robotică RoboSmart, ediţia 1, organizat de Facultatea de Electronică, Comunicaţii şi Calculatoare (FECC), în Parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş.
PROGRAMUL CONCURSULUI DIN 31 MARTIE 2018
8.30 – 9.00 Primirea participanților în corpul central al campusului Universității din Pitești
9.00 – 9.15 Cuvânt de deschidere a competiţie (organizatori, sponsori)
9.15 – 9.20 Tragerea la sorți a ordinii de intrare în concurs și prezentarea traseului de concurs
9.20 – 10.30 Pregătirea roboților pentru proba 1
10.30 – 11.10 Proba 1 de parcurgere a traseului
11.10 – 11.30 Pregătirea roboților pentru proba 2
11.30 – 12.10 Proba 2 de parcurgere a traseului
12.10 – 12.20 Jurizarea probelor
12.20 – 12.40 Anunțarea câștigătorilor și premierea acestora
Concursul din 31 martie 2018 se constituie în etapa a 3-a dintr-o acţiune mai amplă care a avut ca scop oferirea unei oportunităţi elevilor de liceu de a își descoperi noi abilități, de a se apropia de problematica aferentă unor domenii de mare actualitate: electronică, calculatoare, robotică. Pe de altă parte, prin proiect, organizatorii își propun ca elevii să constate necesitatea cunoștințelor teoretice acumulate la diverse materii parcurse în liceu și modul în care acestea se aplică în practică (informatică, fizică – electricitate, mecanică, matematică – algebră booleană). Totodată, organizatorii și-au propus să ofere elevilor participanți o serie de cunoștințe noi legate de bazele utilizării microprocesoarelor (microcontrolerelor) și programării acestora, a acționării motoarelor de curent continuu și a folosirii senzorilor. Proiectul este în fapt o acţiune educativ formativă, conformă cu cerinţele unui învăţământ modern, specific secolului al XXI-lea, care să producă asupra beneficiarilor – elevi de liceu – conexiunile dintre teorie și practică.
În prima etapa a activităţii, în perioada octombrie – decembrie 2017, cadrele didactice din FECC au susținut cursuri de pregătire pentru elevi (6 cursuri), prin care s-au oferit cunoştinţele necesare construcţiei şi programării robotului utilizat, indiferent de pregătirea anterioară avută în domeniu. Au participat peste 250 de elevi de la 16 unităţi de învăţământ din judeţul Argeş. Elevii participanţi, care au depăşit numărul scontat de organizatori, au fost primiţi în 2 săli de curs. Prelegerile au fost aceleaşi în cele doua săli şi au fost susţinute de cadre didactice din cadrul FECC (12 cadre didactice). Prelegerile au fost însoţite de experimente practice. Suporturile de curs realizate şi prezentate elevilor sunt afişate pe site-ul acţiunii:
Organizatorii, cu ajutorul sponsorilor, au pus la dispoziţie un număr de 31 kituri de construcţie a roboţilor pe platforma Arduino către 16 unităţi de învăţământ din judeţ şi elevilor participanţi.
Prin desfășurarea activităţilor în laboratoarele FECC din UPIT, elevii au avut posibilitatea să cunoască spațiile de învățământ și dotările puse la dispoziție celor interesați să devină viitori studenți ai universității. Membrii echipei proiectului (echipa de organizare locală) sunt cadre didactice cu multă experiență didactică în domeniu, atestată prin rezultate în activitatea de cercetare științifică și care au participat la realizarea de proiecte și activități extracurriculare. Din feed-back-ul participanţilor am reţinut interesul acestora faţă de subiectele tratate şi aprecierea faţă de cursurile susţinute, precum şi solicitarea de a organiza concursul prin noi ediţii în anii viitori.
Etapa a doua a concursului (ian. - mar. 2018) a constat în oferirea de consultaţii de către cadrele didactice din FECC pentru construcţia si programarea robotului. În perioada menţionată, săptămânal au venit 2 – 3 echipe la sediul FECC pentru asistenţă tehnică, hardware şi software, respective pentru verificarea robotului construit prin parcurgerea unui traseu de test proiectat de organizatori.
Până în prezent, la concursul propriu-zis (etapa a treia - finală - parcurgerea traseului de concurs), care se va desfasura in ziua de 31 martie 2018, s-au inscris 31 echipe formate din 5-7 echipieri, numărul elevilor participanţi fiind de 165.
În ziua de 31 martie se organizează pe lângă competiţia de roboţi - clasa standard (roboţi construiti folosind kit-ul oferit) - si alte 2 concursuri şi anume: clasa open de roboţi (diferiţi de ceea ce am oferit noi) şi clasa aplicaţii cu microcontrolere la care ne asteptăm să se înscrie elevi pasionaţi care au realizat montaje practice cu microcontrolere.
Concursul de roboţi presupune parcurgerea unui traseu marcat cu linie continua şi discontinuă, de-a lungul căruia sunt amplasate diverse obstacole: linii curbe, în zig-zag, intersectii circulare sau în cruce, etc.
Traseul se parcurge de două ori, înregistrându-se timpul obţinut de fiecare dată precum şi greşelile care adaugă timpi suplimentari. Media timpului pentru cele două parcurgeri conduce la obţinerea timpului final, funcţie de care se fixează clasamentul.
Echipele aflate pe locurile 1, 2, 3, 4 şi 5 vor primi premii (I, II, III) precum şi două menţiuni. Organizatorii vor acorda şi premii materiale membrilor acestor echipe (diverse obiecte din zona IT).
Informatii suplimentare, fotografii, inclusiv prezentarea cursurilor sustinute, se regasesc in pagina: https://www.upit.ro/ro/academia-reorganizata/facultatea-de-electronica-comunicatii-si-calculatoare-2/concurs-robosmart .
Biroul de Comunicare şi Relaţii Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEŞTI
___________________________________________________________________________________
COMUNICAT: Conf.univ.dr.ing. Adrian Clenci de la Universitatea din Pitești - la CNAM, Paris, 5 aprilie 2018
Conf.univ.dr.ing. Adrian Clenci, Directorul Departamentului Autovehicule și Transporturi din Facultății de Mecanică și Tehnologie a Universității din Pitești va susține, la 5 aprilie 2018, o prelegere cu titlul “Real Driving Emissions: Enjeux et Défis”, la Conservatorul Național de Arte și Meserii din Paris (CNAM).
Prelegerea dlui Clenci va încheia seria de patru conferințe din al 19-lea ciclu de simpozioane cu titlul «Utilizarea rațională a energiei și a mediului».
http://turbo-moteurs.cnam.fr/conferences/index.html
Relația Universității din Pitești cu Conservatorul Național de Arte și Meserii din Paris (CNAM) a început în anul 2000, când a fost semnat primul acord Erasmus și când s-au pus bazele unei colaborări în domeniul motoarelor cu combustie internă. La inițiativa echipei de la Pitești s-a realizat o cercetare importantă asupra motorului cu sistem de distribuție variabilă.
Printre alte rezultate semnificative apărute în urma colaborării Universității din Pitești cu Conservatorul Național de Arte și Meserii din Paris (CNAM) se numără depunerea, în numele celor două echipe, a două brevete de invenție (unul în Franța, altul în România), realizarea a trei teze de doctorat în cotutelă și a unui proiect de cercetare în comun, derulat la Universitatea din Pitești și finanțat de Franța.
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
_______________________________________________________________________
COMUNICAT
Reputatul neurochirurg, prof.univ.dr. Alexandru Vladimir Ciurea - Doctor Honoris Cauza al UPIT
Vineri, 30 martie 2018, ara 14, Sala Senatului - Rectorat
Avem plăcerea de a vă invita la ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa domnului prof. Alexandru Vladimir Ciurea, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.
Personalitate a neurochirurgiei românești, geniu al neurochirurgiei la nivel internațional, Dl. Prof. Alexandru Vladimir Ciurea este membru al Academiei de Științe Medicale, Președinte al Comisiei Naționale de Neurochirurgie, fost Șef al Secției de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”, Profesor de Neurochirurgie și îndrumător de teze de doctorat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Contribuţiile în domeniul Neurochirurgiei i-au adus Profesorului Ciurea o largă recunoaştere internaţională.
Membru al Academiei Braziliene de Neurochirurgie, Vicepreședinte al Euroacademiei Multisciplinaria Neurotraumatologică, Domnul Profesor Ciurea a inițiat colaborări cu universități de prestigiu din străinătate, între care University of Virginia (SUA), Karolinska University (Suedia), Universitatea Marburg (Germania) sau Universitatea Messina (Italia).
Autor al unui număr însemnat (27) de cărți de specialitate, coautor în 21 de tratate și monografii neurochirurgicale și neurologice, autor în capitole de carte publicate în străinătate, celebrul neurochirurg român este membru al board-ului editorial în nu mai puțin de 10 publicații științifice internaționale prestigioase.
Numele Domnului Profesor Ciurea va rămâne în istoria neurochirurgiei românești nu numai prin miile de vieți pe care le-a salvat, ci și prin extraordinarele eforturi întreprinse pentru progresul acestei științe. Primul Centru de Excelență în Neurochirurgie și Neurologie, dotat la cele mai înalte standarde internaționale, există acum în medicina românească datorită Domnului Profesor Ciurea.
Vă așteptăm cu drag să fiți alături de noi la acest moment festiv academic.
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
__________________________________________________________________
Conferința „Centenarul Marii Uniri. Unirea Basarabiei cu Ţara”
Vineri, 30 martie 2018, ora 12.00, la Biblioteca Universității din Pitești, Str.Târgul din Vale nr.1, Corp i, Etaj 2, are loc Conferința intitulată „Centenarul Marii Uniri. Unirea Basarabiei cu țara”, organizată de Centrul de Cercetare Istorică, Arheologică și Patrimoniu Gheorghe I.Brătianu din cadrul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte a Universității din Pitești, în colaborare cu Biblioteca Universității. Conferențiază: prof. univ. dr. PETRE OTU (profesor asociat la specializarea Istorie a Universității din Pitești, Director adjunct al Institutului pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară).
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
____________________________________________________________________
INVITAȚIE
ARILOG HUB Pitești - Supply Chain Management
ARILOG în parteneriat cu Universitatea din Pitești, Departamentul Fabricație și Management Industrial aduc în atenția dvs. discuții practice, sfaturi, know how pe diverse aspecte din logistică și supply chain management, prin organizarea unui eveniment în care vor fi abordate subiecte de real interes.
Vă invităm, așadar, în data de 29 Martie 2018 începând cu ora 12.00, la o discuție deschisă care va prezenta tendințe și inovații despre operațiunile din supply chain, logistică și transport:
• 12.00 – 13.30 – Înregistrare participanți & Networking Lunch
• 13.30 – 14.00 – Warehousing & Stock Control
Paul Niță - Site Director, ID Logistics
• 14.00 – 14.30 – Ambalaj returnabil versus ambalaj carton
Valentin Dragomir - Director General, Manager de Mediu
• 14.30 – 15.00 – Externalizarea serviciilor logistice de depozitare și transport: argumente pro și contra
Adriana Palasan - Managing Partner, Supply Chain Management Center și Vicepresedinte ARILOG
• 15.00 – 15.30 – Costurile ascunse din supply chain și evoluția imprevizibilă a acestora
Liviu Bidian - Global Supply Chain Manager, Leoni
• 15.30 – 16.00 - Pauză de cafea
•16.00 – 18.30 – Overview al programului master Managementul Logisticii, aniversarea a 10 promotii de absolvenți - Membri fondatori ai programului de master "Managementul Logisticii", reprezentanți ai Universității Pitești, Dacia Renault, studenți și absolvenți ai programului.
La eveniment sunt așteptați reprezentanți ai companiilor de producție, 3PL, transport, furnizori de sisteme informatice, furnizori de echipamente de manipulate și depozitat marfă, consultanți, dezvoltatori imobiliari, cadre didactice și reprezentanți ai firmelor ce susțin masterul, cadre didactice din universitate, absolvenți, studenți etc.
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
__________________________________________________________________
INVITAȚIE
Vernisajul expoziţiei Liceului de Arte "Dinu Lipatti ", secţia Arhitectură
Vă invităm, miercuri, 28.03.2018, ora 17.00, la vernisajul expoziţiei Liceului de Arte "Dinu Lipatti ", secţia Arhitectură, ce va avea loc la Rectoratul Universităţii din Piteşti.
Expoziţia se intitulează ATELIER si va cuprinde lucrări de grafică, culoare, crochiuri, compoziţii, perspectivă.
Cu aceasta ocazie, veţi avea posibilitatea să descoperiţi o fărâmă din îndelungatul proces al formării unui viitor arhitect - artist.
VA AŞTEPTĂM CU BUCURIE!
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
__________________________________________________________________
COMUNICAT: Simpozion Științific „Centenarul Unirii Basarabiei cu România”
Marți, 27 martie 2018, ora 11.00, în Sala de Ședințe a Primăriei Municipiului Pitești are loc Simpozionul Științific „Centenarul Unirii Basarabiei cu România”, organizat de Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte a Universității din Pitești, în colaborare cu Consiliul Local și Primăria Municipiului Pitești. Vor lua cuvântul Conf.univ.dr.Aurelian Chistol, pentru prezentarea “Aspecte legate de începuturile activității Sfatului Țării din Basarabia (noiembrie – decembrie 1917)” și Lect.univ.dr.George Ungureanu - “Premizele și contextul revoluției naționale din Basarabia (1917 – 1918)”.
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
________________________________________
100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România – Mioveni
Luni, 26 martie 2018, sub egida Centenarului, Primăria, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni, alături de Asociația ORDESSOS, în parteneriat cu Muzeul Județean Argeș, Centrul Cultural Județean și Universitatea de Stat din Pitești, desfășoară o serie de manifestări cultural-artistice, pentru a marca 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
_________________________________________
INVITAȚIE
Lansarea cărții "Metode statistice aplicate în domenii multidisciplinare"
Societatea Română de Statistică – filiala Argeș are onoarea de a vă invita să participați la evenimentul festiv organizat cu prilejul întâlnirii trimestriale, deja considerată obișnuită, care se va desfășura sâmbătă, 24 martie 2018, ora 1000 la sediul Bibliotecii Universității din Pitești - Sala de lectură periodice – corp I, din strada Târgul din Vale, nr. 1, Pitești.
Programul întâlnirii cuprinde:
- DESCHIDEREA FESTIVITĂȚII
- PREZENTAREA TEMELOR
Statistica activităților turistice asociate practicării sporturilor de iarnă
Prof. univ. dr. habil. Gheorghe SĂVOIU
Prof. univ. dr. Mihaela DIACONU
Conf. univ. dr. Daniel ROȘU
Statistician ec. Nicoleta PALERU
Restituiri statistice: Populația județelor Argeș și Muscel în 1899 și 1902, conform primului anuar statistic românesc, coordonat și publicat de Leonida Colescu
Prof. univ.dr. habil. Gheorghe SĂVOIU
Statistician ec. Nicoleta PALERU
Statistician ec. Gabriel Cristian MIJLOIANU
Lector univ. dr. Marian ȚAICU
- Lansare de carte, redactată de o echipă extinsă de autori ai SRS – filiala Argeș, coordonată de Gheorghe Săvoiu, intitulată Metode statistice aplicate în domenii multidisciplinare, Editura Universitară, București, 2018, celebrând în acest fel centenarul României.
- SCHIMB DE OPINII.
Prof. univ. dr. habil. Gheorghe SĂVOIU,
Preşedintele Societăţii Române de Statistică – filiala Argeș
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
____________________________________________________
COMUNICAT: SMART Academy of Languages/ Atelier pentru Predarea Gramaticii și Vocabularului
Sâmbătă, 24 martie 2018, între orele 10.00-13.00, în Sala B101 a Universității din Pitești (Str.Gheorghe Doja) are loc Atelierul Gratuit cu titlul “Teaching Grammar and Vocabulary Creatively”, oferit de Mona Șerban, manager SMART Academy of Languages, Centru autorizat de Pregătire Cambridge, acreditat CELTA, QTS, Teacher Training, prin care studenții cu specializarea Limba Engleză pot descoperi idei interesante privind predarea punctelor de gramatică și vocabular într-un mod creativ și interactiv. Atelierul se adresează studenților și masteranzilor de la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte, cu specializarea Limba Engleză, an terminal. Număr de locuri 30. Înscrierile se pot face la adresa de e-mail mona.serban@gmail.com sau la Catedra de Limba Engleză, lect.univ.dr.Cristina Arsene-Onu (B115) luni 8-11, miercuri 8-12, joi 8-12, vineri 8-12. Data limită pentru înscrieri vineri 23 martie.
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
______________________________________________________________________
COMUNICAT: Manifestare concurs - Ziua Mondială a Apei
Joi, 22 martie 2018, ora 10.00, în Sala S103 a Universității din Pitești (corp S) are loc o Manifestare concurs cu prilejul Zilei Mondiale a Apei, organizată deDepartamentul Științe ale Naturii (DSN) din cadrul Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică a Universității din Pitești, in colaborare cu Asociația Română de Pteridologie. Manifestarea are ca grupuri țintă cadre didactice, cercetători, studenți, masteranzi, doctoranzi, elevi din mediul preuniversitar, precum și reprezentanți ai Administrației bazinale de Apă Argeș-Vedea și ai altor instituții. Obiectivele constau în implicarea studenților în activități extracurriculare legate de tema zilei, implicarea elevilor din mediul pre-universitar în activitățile organizate de DSN și promovarea, pe această cale, a activităților Departamentului de Științe ale Naturii.Coordonatori – Lect.univ.dr.Alina Mihaela Truță, Lect.univ.dr.Cristina Maria Ponepal.
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
________________________________________________________________
COMUNICAT – Luna Francofoniei, la UPIT
Universitatea din Pitești sărbătorește Luna Francofoniei prin trei evenimente:
1. Marți, 20 martie 2018, ora 13.30, în Sala B003 din corpul B al Universității din Pitești (Strada Gheorghe Doja, nr. 41/Aleea Școlii Normale), are loc seminarul cu tema „Să descoperim Libanul, Guadalupe, Camerun și Franța”, organizat de Departamentul Limbă și Literatură, Istorie și Arte din cadrul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte. Invitați sunt studenții străini ai Universității din Pitești, care urmează în prezent cursurile Anului Pregătitor de Limbă Română.
2. Miercuri, 21 martie 2018, ora 12.00, în Sala B003 are loc “Ziua Muzicii Francofone”,
3. Miercuri, 28 martie 2018, ora 12.00, în Sala B003 are loc “Ziua Cinematografiei Francofone”.
Evenimentele sunt organizate în cooperare cu Centrul de Reușită Universitară (CRU), Centrul pentru Relații Internaționale (CpRI) și Centrul de Cercetare și Formare Didactică, Lingvistică și în Comunicare LITTERA din cadrul Universității Pitești.
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
____________________________________________________
COMUNICAT – Concurs județean „Faites de la lecture!”
Sâmbătă, 17 martie 2018, ora 11,00, la Colegiul Național „Mircea cel Bâtrân” din Râmnicu Vâlcea va avea loc Concursul județean Faites de la lecture!, organizat de Departamentul Limbi Străine Aplicate din cadrul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte – Universitatea din Pitești, în colaborare cu Centrul de Limbi Străine LOGOS. Concursul va avea două secțiuni – prima, dedicată elevilor de liceu, care constă în scrierea unui eseu cu titlul „Qui suis-je?” (prezentarea unui personaj din cartea preferată) și a doua, dedicată profesorilor, cu titlul „Strategii didactice pentru stimularea gustului pentru lectură”.
Coordonatorrof.Marcela Barbu
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
____________________________________________________________
COMUNICAT – Concurs de traducere literară și de specialitate
Vineri, 16 martie 2018, ora 09.00, în Sala B002 din corpul B al Universității Pitești (Strada Gheorghe Doja, nr. 41/Aleea Școlii Normale), va avea loc Concursul de traducere literară și de specialitate (limbaj economic, tehnic și juridic), organizat de Departamentul Limbi Străine Aplicate din cadrul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte. Câștigătorii concursului vor participa, în perioada 9-10 mai, la manifestarea intitulată „Ateliere Studențești de Traducere (Franceză, Engleză)”, organizată de Universitatea din Craiova, Facultatea de Litere, Centrul de Cercetare Studitrans, în parteneriat cu L’Agence Universitaire de la Francophonie și The Romanian Society for English and American Studies (RSEAS) - The European Society for the Study of English (ESSE).
Coordonator: Conf.univ.dr.Raluca Nitu
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
______________________________________________________________
Comunicat: ”Recrutarea în 2020, Trenduri de Piață și Coaching în Carieră!”
Facultatea de Științe Economice și Drept a Universității din Pitești organizează joi, 15 martie 2018, la Centrul de Calcul din Bulevardul Republicii nr.71 Pitești, Seminarul cu titlul ”Recrutarea în 2020, Trenduri de Piață și Coaching în Carieră!”. Evenimentul, organizat de Conf.univ.dr.habil Pîrvu Daniela, Prodecan al Facultății de Științe Econmice și Drept a Universității din Pitești, în parteneriat cu agenția de recrutare RIAN&Partners oferă studenților participanți posibilitatea de a cunoaște pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru pentru a avea o carieră de succes, aptitudinile căutate de recrutori și pe care trebuie să și le dezvolte și căile prin care pot avea informații la zi despre oportunitățile pe piața muncii. Vor lua cuvântul Adrian Neagu - din partea Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș, și Irina Răduță, Andreea Niculae și Paul Butaru - din partea RIAN&Partners.
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
______________________________________________________________
COMUNICAT: Ministrul-Delegat pentru Afaceri Europene la Universitatea din Pitești
Universitatea din Pitești găzduiește, marți, 6 martie 2018, CONFERINȚA cu tema „Președinția României la Consiliul Uniunii Europene: așteptări, provocări, responsabilități” susținută de Victor NEGRESCU, Ministrul Delegat pentru Afaceri Europene – Ministerul Afacerilor Externe la Universitatea din Pitești.
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
________________________________________________________________
COMUNICAT: Elena Frîncu, invitat special la conferinţa "Femeia în Sport - Modele Sociale"
Marți, 6 martie 2018, Facultatea de Științe, Educație Fizică și Informatică a Universității Pitești - Departamentul de Educație Fizică și Sport organizează Conferința cu titlul „Femeia în Sport – Modele Sociale”, al cărei invitat special este dna Elena Frîncu, vicecampioană mondială la handbal și membru în Comitetul Olimpic și Sportiv Român.
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
________________________________________________________________
COMUNICAT: Workshop “Corelarea Învățării cu Piața Muncii”
Luni, 5 martie 2018, orele 14.00-16.00, în Sala C1 a Centrului de Calcul din cadrul Universității Pitești va avea loc Workshop-ul cu titlul “Corelarea Învățării cu Piața Muncii”, organizat de Facultatea de Științe Economice și Drept. În cadrul evenimentului se va analiza gradul de inserție pe piața muncii a absolvenților programelor de studii din Facultatea de Științe Economice și Drept, necesitatea și oportunitățile calificărilor din cadrul ofertei educaționale a Facultății de Științe Economice și Drept față de piața muncii, în perspectiva dezvoltării economice, și îmbunătățirea curriculei universitare, prin adaptarea acesteia la nevoile pieței muncii.
La eveniment participă alaturi de cadre didactice si studenti Decanul Facultății de Științe Economice și Drept, prof.univ.Eugen Chelaru și Directorul Centrului pentru Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul Universității Pitești, conf.univ.Magdalena Stan.
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
____________________________________________________
COMUNICAT: BeSMART! Vino la START!
Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș (AOA) organizează miercuri, 28 Februarie 2018, în Sala Amfiteatru a Centrului de Calcul din cadrul Universității Pitești, un Seminar de Informare referitor la oportunitățile oferite de noi proiecte de antreprenoriat cu finanțare europeană, unul vizând demararea de noi afaceri (BeSMART! Vino la START!) și celălalt vizând dezvoltarea antreprenoriatului feminin (Start Antreprenoriat).
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
_____________________________________________________
COMUNICAT - Japonezii revin la Universitatea din Pitești
Vineri, 23 februarie 2018, ora 09.00, în Sala Senatului a Universității din Pitești va avea loc Simpozionul Științific Internațional româno-japonez organizat de către Universitatea din Pitești împreună cu Asociația Româno-Japoneză de Educație și Știință A.R.J.E.Ş., Consiliul Judeţean Argeș şi Inspectoratul Școlar Județean Argeș.
Întâlnirea cu experții japonezi în educație va constitui un bun prilej pentru extinderea oportunităților de cooperare dintre Universitatea din Pitești și universitățile japoneze și va avea ca obiectiv schimbul de experiență dintre școala japoneză și școala românească, discuțiile fiind orientate către identificarea bunelor practici educaționale japoneze care vor putea fi integrate în cadrul Universității din Pitești.
Profesorii din cadrul Fukui University of Technology și Kyoto Career College of Foreign Languages, Japonia vor prezenta modele de antreprenoriat, cultul muncii japonez şi valori care guvernează sistemul educaţional din “Ţara Soarelui Răsare’’, în ideea că acestea s-ar putea aplica şi în România cu succes.
Universitatea din Pitești colaborează în mod constant cu universități din Japonia, reprezentanții acestora fiind implicați, anual, în organizarea de evenimente comune.
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
-------------------------------------------------------------------------------------
COMUNICAT - Universitatea din Piteşti implementează, în perioada 05 februarie 2018 – 05 martie 2019, proiectul intitulat
“CREŞTEREA COMPETITIVITĂŢII EXPLOATAŢIILOR AGRICOLE, ÎN CONTEXTUL ACTUAL AL POLITICII AGRICOLE, PRIN ACŢIUNI DE FORMARE PROFESIONALĂ ŞI DOBÂNDIRE DE CUNOŞTINTE ÎN RÂNDUL FERMIERILOR”.
Evenimentul va avea loc joi, 22 martie 2018, ora 11.00, în Sala Senatului din Universitatea din Pitești.
Am atașat invitatia de participare, agenda evenimentului și o informare generală privind proiectul.
Biroul de Comunicare și Relații Publice
UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI
Invitatie Conferinta lansare Proiect - Mass media
Agenda Eveniment Lansare Proiect
Informare Proiect - FEADR - UPIT
Informare Proiect - Grup tinta
__________________________________________________________
PARTENERIAT ÎNTRE UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI, S.C. CARIERĂ FEROVIARĂ și S.C. CLUB FEROVIAR
PARTENERIAT ÎNTRE UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI, S.C. CARIERĂ FEROVIARĂ și S.C. CLUB FEROVIAR
Biblioteca Digitală a Universității din Pitești Bibliografii în format digital – un nou serviciu online oferit utilizatorilor - Ghid de acces -
Ghid de acces la Biblioteca Digitală a Universității din Pitești Bibliografii în format digital – un nou serviciu online oferit utilizatorilor
UEFISCDI - Chestionar studenți
Informații studiul european EUROSTUDENT VIII În perioada următoare – martie-mai 2023 –, România va participa, prin Ministerul Educației, pentru a șasea oar...
CARTA_UNSTPB - Consultare publică
Consultare publică CARTA UNSTPB Având în vedere prevederile Legii Învățământului Superior și în spiritul transparenței decizionale și asumării responsabi...
Informare privind Analiza de piață COM/DG RTD împreuna cu Banca Europeana de Investiții
Informare privind Analiza de piață COM/DG RTD împreuna cu Banca Europeana de Investiții
Taxe de școlarizare indexate – Centrul Universitar Pitești
Taxe de școlarizare indexate Taxele se pot plăti și cu cardul
A început procesul de selecție a grupului țintă (GT3) în cadrul proiectului ”Universitatea 4.0 – universitate deschisă și conectată pentru creșterea rezilienței instituționale”, Cod p
A început procesul de selecție a grupului țintă (GT3) în cadrul proiectului ”Universitatea 4.0 – universitate deschisă și conectată pentru creșterea rezilienței inst...